Šta je novo?

Samsung BX2350

limba

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 13600k, Jonsbo HX6250
Matična ploča
Gigabyte Z790 UD AX
RAM
32GB Kingston DDR5 Fury Beast 6000 MHz
GPU
SAPPHIRE AMD Radeon RX 6750 XT
Storage
SAMSUNG 1TB M.2 NVMe SSD, 990 Pro
Zvuk
Altec Lansing VS 4621
PSU
Corsair RM750X
Kućište
RAIJINTEK Black with Thetis window
Monitor
HP X27i
Planiram kupiti ovaj monitor, pa me interesuju iskustva onih koji ga vec imaju.Cena mu je oko 21000 din. Cini mi se da se za te pare dobija dosta dobar monitor.Koristio bih ga za kucnu upotrebu, surf,poneka igrica ....

Tip : TFT LED
Dijagonala : 23 "
Rezolucija : 1920x1080 px
Osvetljenje : 250 cd/m2
Kontrast : 1000 :1
Vreme odziva : 2 ms
Ugao vidljivosti : 170/160 °

Imam BX2450 ,nije isti ali prilicno slican monitor tvome (osim diagonale - sve isto).
Prilicno sam zadovoljan, od filmova (mada ih vecinom gledam na LCD-u) , preko igara - probao F12010 i Fifa11 do kuckanja i raduckanja na racunaru,
nijednu manu nisam primetio. Ako te nesto konkretnije zanima, pitaj. pozz

Poslednja izmena:
Puno hvala na brzom odgovoru,gledao sam i bx2250 ali ova firma kod koje uzimam ga nema na stanju.Ono sto me cudi je da je model od 22' skuplji 3000dinara od modela 0d 23', sve ostale karakteristike su identicne (BX2250 i BX2350).
Ni ja ne gledam filmove na kompu, tako da cu ga koristiti otprilike za iste stvari.Porucio sam ga danas, stize sutra, pa cu javiti kakvi su utisci.
Pozdrav.

Danas mi je stigao monitor, jos je rano za konacnu ocenu ali evo za pocetak.Odmah sam se iznervirao jer cd koji se dobija uz monitor ne radi, tako da sam drajvere i manual skunuo sa neta.Druga stvar je to sto se slika preko DVI ne moze razvuci preko celog ekrana, nasao sam u podesnjima graficke opciju"skale image to full panel size" ali i dalje imam crne trake sa svih strana na monitoru.Na kraju sam ga povezao preko analognog i tu mi je odsekao jedno 5 cm slike sa desne strane ali posle podesavanja u "adjusments" konacno sam video sliku u celinu.Slika je koliko sam stigao videti korektna, ali nije mi bas jasno dal je normalno ovoliko probijane, cak i po sredini ekrana.Igracu se par dana, pa cu da vidim.Ako ne nadjem resenje za DVI mozda ga i vratim.
http://img600.imageshack.us/img600/6435/img0001wc.jpg

Što se razvlačenja slike preko celog ekrana tiče kad se koristi HDMI ulaz na monitoru, nisi napisao koju grafičku kartu imaš, jer je procedura podešavanja različita. Ali, prema onoj opciji koju si spomenuo, pretpostavljam da imaš ATI karticu. Treba da podesiš "overscan" opciju u Catalyst drajverima, a nju ćeš naći desnim klikom na ikonicu monitora na Desktops & Displays stranici, pa onda Configure, pa Scaling Options i tu treba da pomeriš slajder u desno ( ovde imaš prikazano kako da nađeš overscan opciju: http://techhelpbot.com/content/how-change-options-ati-radeons-overscan-or-underscan ).

A što se probijanja tiče, prema slici koju si postavio, probija za sve pare. :S: Naročito ono po sredini...

Meni je doticni monitor (BX2450) povezan preko HDMI-ja i nikakvih problema nemam. Sada sam probao i kod mene ovo sa crnim ekranom i nemam taj efekat. Mozda ti upao los primerak.

Grafika je ati4770hd, dal je probijanje ovakvo kod svih ili je meni zapao takav model.Dal da vracam da kupujem neki drugi?
Koja su ti podesenja?brightnes,sharpnes contrast?

Poslednja izmena:
Koliko vidim taj BX2350 ima problem sa cloudingom, ali u globalu nije los monitor.

Samsung SyncMaster BX2350 has very noticeable backlight clouding

Ceo Test

Vrh Dno