Šta je novo?

Samsung A9 PRO

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Iskreno se nadam da ne postoji tema posto nisam uspeo da je nadjem pa reko da otvorim jednu. Pazario sam fon pre 2 dana i zelim da ostavim neke prve utiske.
Odma da kazem da nisam neki expert za telefone i da ovo radim kao "laik" nemojte me pogresno shvatiti promenio sam tonu telefona volim telefone, ali sem onih samih
specifikacija telefona i rutovanja nista veliko nisam radio :) No da pocnemo. Posto ne znam kako bi opisao telefon pokusacu da ga uporedim sa telefonima koje sam do
sada koristio.

Od delefona koristio sam veliki broj Android telefona i svega 1 Windows i 1 Ios iphone 4s ( i nikad vise ), Od androida sam koristio sve i svasta bukvalno LG, SONY, SAMSUNG,
HUAWEI, 1+1, HTC, ASUS, Xiaomi i vrv jos neke ali nikako da mi padnu na pamet. Najvise sam se zadrzavao kod Samsunga i najvise sam koristio NOTE seriju ( nisam neki fanboy)
ali mogu da potvrdim da definitivno Note serija je jedna od najjacih koje sam koristio. Tako da cu sa njom da uporedjujem!

Specifikacije:

NETWORKTechnology
GSM / HSPA / LTE
LAUNCHAnnounced2016, March
StatusAvailable. Released 2016, May
BODYDimensions161.7 x 80.9 x 7.9 mm (6.37 x 3.19 x 0.31 in)
Weight210 g (7.41 oz)
BuildCorning Gorilla Glass 4 back panel
SIMSingle SIM (Nano-SIM) or Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
DISPLAYTypeSuper AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size6.0 inches (~75.9% screen-to-body ratio)
Resolution1080 x 1920 pixels (~367 ppi pixel density)
MultitouchYes
ProtectionCorning Gorilla Glass 4
PLATFORMOSAndroid OS, v6.0.1 (Marshmallow)
ChipsetQualcomm MSM8976 Snapdragon 652
CPUQuad-core 1.8 GHz Cortex-A72 & quad-core 1.4 GHz Cortex-A53
GPUAdreno 510
MEMORYCard slotmicroSD, up to 256 GB (dedicated slot)
Internal32 GB, 4 GB RAM
CAMERAPrimary16 MP, f/1.9, autofocus, OIS, LED flash
Features1/2.8" sensor size, geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
Video1080p@30fps
Secondary8 MP, f/1.9, 1080p
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
- Active noise cancellation with dedicated mic
COMMSWLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot
Bluetoothv4.2, A2DP, EDR, LE
GPSYes, with A-GPS, GLONASS/ BDS (market dependant)
NFCYes
RadioFM radio, RDS, recording
USBmicroUSB v2.0
FEATURESSensorsFingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
BrowserHTML5
JavaNo
- Fast battery charging
- ANT+ support
- MP4/WMV/H.264 player
- MP3/WAV/WMA/eAAC+/FLAC player
- Photo/video editor
- Document viewer
BATTERY Non-removable Li-Ion 5000 mAh battery
MISCColorsWhite, Black, Gold

Odradio sam par benchmarka poprilicno sam zadovoljan sa obzirom da se radi o seriji "A" (SLIKE U PRILOGU)

Utisci ( do sada ) :

U odnostu na NOTE 4-5 , ovako na prvi osecaj kad ga drzite u ruci daje osecaj kvalitetnije izrade i ono sto se primecuje odma je da je tezi i to onako dosta :))
Dosta brze i fluidnije radi u odnosu na n4 n5 , e sad odradio sam full reset na n4 n5 moguce je da radi bolje posto je nov, ali mislim da ce pre biti da je jako
dobro optimizovan softwer bar do sada ja nisam imao ovakav osecaj! Ocitavanje prsta sigurno bolje nego na N5 znaci u 2 dana koliko ga koristim ni jedan jedini
put nije trazio da stiskam opet, a vadio sam ga iz dzepa i slicne stvari sa jednom rukom sitvacije i td. ja prezadovoljan sto se tog dela tice. Sem toga molam da pohvalim
bateriju jel je to glavni razlog zasto sam uzeo taj telefon znaci 5000mah i 6" to su mi bili glavni razlozi. Sta mi fali od Note serije, najvise IR sa n4 i sa n5 mozda olovkica
posto vecinu stvari sam radio sa njom pa mi je sad malo teze (90% posla radim na telefonu), dolazi sa nekim samsungo-kineskim TW, i nije los :) sem toga postoji opcija
da se menjaju teme . Ima mnogo bolji/brzi focus od n5 nisam siguran kako ... Sto se tice same kamere preko dana je solidna da kazem skoro ista kao na n5, ali tokom noci
ili rad sa blicom ne moze da se uporedjuje nikako, slike na a9 su uzasne znaci low light zaboravi! Prednja kamera je dosta bolja u odnosu na n5 vise detalja mnogo bolje snima.

Lose stvari kratke crte ( u odnosu na n4 n5 ):

1920x1080 - ali mislim da u principu je sasvim dosta
Mala gustina piksela , ali opet na 6" nije lose
Kamera definitvno je mogla biti bolja
Nema olovku
Nema ir

Dobre stvari ( u odnosu na n4 n5):

Znatno bolja baterija
Softwer mnogo bolje odradjen ( nisam siguran kako je ovo moguce, mozda samo utisak novog telefona )
Veci ekran, ne mnogo ali se vidi razlika
Prednja kamera
Moze da se prosiri memorija
2 kartice kome treba
Ima opciju za radio cak i da snima ( ne vidim zasto bi to koristio al ajde )
Najbitnije po meni izgleda mnogo izdrzljiviji nego n5, n5 je uzasno los po tom pitanju

Sve u svemu, za sada sam prezadovoljan telefonom, kada sam ga upalio baterija je bila na 40%, poceo sam da ga koristim oko 18h sutra do 21h ga nisam punio , stim da sam instalirao 40 aplikacija, radio benchmark
probavao kameru, snimao sa kamerom a baterija ostala na 8% . ( Sem sto ima veliku bateriju neverovatan pick su bacili na to cuvanje baterije, u samom sistemu ima brdo stvari kod tog power saving mod-a, nije klasika kao kod n serije)

Kada uzmete u obzir cenu ( 430e) stvarno mislim da je telefon extra!

Ocena 9/10

Poslednja izmena:
272a9b021970a2eb0fedf8830264c753.jpg
232ffb8670351a3e4fac827f5b7ed62d.jpg
c90a96aa353e96679b0bba50424beaa9.jpg
11af2bb807b823a27b7381cf4660434e.jpg
e4c83176c4f8ff8586454f38564a8b01.jpg

Sent from my SM-A9100 using Tapatalk

Imao si temu ovde, mislim ne stoji baš A9 u nazivu, ali bi valjda završili da ubace...tu sam ja pisao o mom A9 (non-pro)
Sa srećom, u svakom slučaju...

SM-A9000

Imao si temu ovde, mislim ne stoji baš A9 u nazivu, ali bi valjda završili da ubace...tu sam ja pisao o mom A9 (non-pro)
Sa srećom, u svakom slučaju...

SM-A9000

Kazi mi jel kod tvog telefona postoji audio noise redukcija? Ove na pro verziji to postoji i tipa kada duva vetar necuje se nista, ali recimo kada se cuje nesto glasnije, vise buke ima zvuk ne postoji kao da sam u bunaru, apsolutno prednjom kamerom u gradu ne mozes da snimas cim prodje auto on kompletan audio zvuk osobe koja prica pretvori u bunar system i kraj .... Ne znam da li to moze da se resi sa nekim updateom? ili odma da menjam telefon ?

Bogami veliku bateriju ima to čudo, javi koliko drži.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kazi mi jel kod tvog telefona postoji audio noise redukcija? Ove na pro verziji to postoji i tipa kada duva vetar necuje se nista, ali recimo kada se cuje nesto glasnije, vise buke ima zvuk ne postoji kao da sam u bunaru, apsolutno prednjom kamerom u gradu ne mozes da snimas cim prodje auto on kompletan audio zvuk osobe koja prica pretvori u bunar system i kraj .... Ne znam da li to moze da se resi sa nekim updateom? ili odma da menjam telefon ?
Postoji, ali mislim da je podešavanje moguće samo sa slušalicama. Znači, postoji poseban mikrofon koji za to služi, ali u sistemskim podešavanjima vidim da je moguće podesiti odgovarajući kvalitet samo sa slušalicama...ili možda ne vidim to što ti imaš, pa napiši gde se ta podešavanja kod tebe nalaze...
Inače, nikakvih problema sa kvalitetom zvuka u toku razgovora, niti generalno sa telefonom nemam, štaviše izuzetno sam zadovoljan...baterija je posebna priča, minimum dva dana, a često i cela tri, mogu misliti kako je na pro verziji, a nisam baš neko ko drži telefon u fioci...

SM-A9000

Zar ne postoji opcija da se ugasi ta glupost?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno