Šta je novo?

Samsung a9 pro ne radi google play store.

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Drugar ima problem sa telefonom samsung sm-a9100 odnosno model a9pro.Fon je kupljen nov prosle godine u subotici i imao je srpski jezik.
Skinuli smo google play store i instalirali i sve je lepo radilo_Onda je on pre dva dana sa sammobile skinuo neki kao noviji softver i od tada krecu njegove muke.Od tog trenutka vise se play store ne moze pokrenuti.Nekako ga instalira ali kad klikne na njega nista se nedesava.
Inace na sammobile su sve softveri iskljucivo za kinesko trziste.
Nesto sam citao na xda forumu da treba da se odradi root sto smo i odradili pa onda iz recovery moda da se instalira neka Gapps aplikacija i onda ce play store raditi normalno.
Uspeli smo i taj gapps da instaliramo ali onda se fon ne pali.Tacnije samo stoji logo od a9 pro.Jedina dobra stvar sto fon moze u download mode pa se lako pregazi drugim softverom.Ali i dalje ostaje isti problem oko play stora.
Ima li neko resenje da se sredi da ovo proradi i radi kako treba?
Inace fon je kupljen u madjarskoj a drugar nije zapisao tacnu verziju softvera da bi znao koji softver da vratimo tako da je sada bas u problemu.
Svaka preporuka dobrodosla.
Zamolio bih nekoga ovde na forumu ako korisrti pomenuti model i ima srpski jezik u softveru da mi napise tacnu verziju softvera pa da pokusamo da nadjemo taj softver.
Jer svi ti telefoni su stizali iz madjarske i moguce da su imali neki evropski softver u sebi akoga nema na sammobile.

U pitanju je model za kinesko trziste. Konkretno za A9100 ne postoji oficijalni softver koji ima i google play. Pricalo se da ce izaci Hong Kong verzija softvera koja ce imati google play, ali za sada nista od toga.
Takvi telefoni ne dolaze iz madjarske vec sa istoka, madjarska je mozda samo zavrsnica. :)
Nemoj da se sekiras oko toga sto niste zapisali koja je verzija softvera bila, jer je unutra bila neka kuvana verzija, koja nigde ne postoji, i ne moze se flesovati odinom ili slicno.
Ostaje samo igranje i snalazenje.
Dakle, root pa verovatno neka posebna verzija twrp, pa gapps, ili probaj na nonroot varijanti da se poigras sa micro gapps ili slicno.
Sa srecom

P.S. Imao sam skoro slican problem sa jednim A7000 A7. Isto samo china softveri. I rizikovao sam i putem odina flesovao verziju A700YD i proslo je, mozda i za A9pro ima neka slicna solucija ali naravno sve to radi na sopstvenu odgovornost.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Odneo ga drugar juce u servis viktor mob.Rekli su da postoje neke sanse da ga nameste da moze da radi google play store.Cena od 2 do 3 soma.Sad sta ce od svega toga ispasti na kraju ne znam.Videcemo.
Inace smo mi prateci uputstvo nekog lika na youtubu odradili root pa twrp pa onda gapps.Sve dobro prodje dok ne instaliramo taj gapps.Kad to instalira idemo na restart i onda se samo pojavi logo a9 pro i tako cuti.Nece da digne sistem.Dobra stvar sto ulazi u download mod pa se moze ubaciti neki drugi softver.
Sad gde gresimo kod tog gapps,mislim sta ne radimo dobro ne znam.Do tog trenutka sve lepo prolazi.
A sto se tice telefona kupljen je u subotici a uvezen iz madjarske.Imao je u softveru srpski,hrvatski jezik.Nije imao google play store ali smo ga instalirali bez problema.Skinuli na kompu i prebacili u fon i instalirali.Sad da li je bila neka kuvana verzija softvera ne znam.
Juce mi serviser u viktor mobu kaze da oni kao firma mogu pristupiti vecem broju softvera nego ja kao fizicko lice na sammobile sajtu.Sad koliko je to istina ne znam.
Pitao me odakle ste skidali softvere i ja mu kazem da smo skidali sa zvanicnog samsung sajta sammobile.E onda on kaze da za njih tamo postoji vise softvera nego sto ja mogu da ih nadjem na istom tom sajtu.
Uglavnom fon je sada u servisu pa cemo videti sta ce od svega ispasti.
Jedino ako oni ne uspeju da srede pa vrate fon onda mi da se zezamo sa root-om i gapps aplikacijama pa da vidimo da li cemo uspeti nesto da uradimo.

Inace postoji i sm-a910f koji je radjen za drugo trziste ali preko odina ne prolazi nijedan softver jer prijavljuje gresku i nece da ga instalira.Posle smo citali na xda forumu da se ne moze instalirati softver od a910f na a 9100.

Poslednja izmena:
Pa naravno da se ne može instalirati fw za drugačiju verziju! Sa srećom da mu završe sve, mada ne znam šta mu bi pa da rafi update uopšte kad je sve lepo radilo...no na greškama se uči ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pogledajte na xda, ja sam koristio Tungtata rom, ako ne smeta android 6.0.1

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa naravno da se ne može instalirati fw za drugačiju verziju! Sa srećom da mu završe sve, mada ne znam šta mu bi pa da rafi update uopšte kad je sve lepo radilo...no na greškama se uči ;)

Pa zato sto je covek ubedjen da ce fon sa novijom verzijom softvera bolje raditi nego sa starom.I kad je video da je za sm-a910f izasao nugat pozeleo je da ga instalira ali ne moze.
Sad i on zna da je pogresio ali je vec kasno.Fon je u servisu i ne znam da li ce uopste oni moci nesto da urade po ovom pitanju?
Ako ni oni ne uspeju ne znam da li drugar da ga odnese u pro mobi ili mobis elektonics posto su oni ovlasceni servisi za samsung?
Ili mi da se zezamo sa nekim romovima na xda pa mozda sa nekim i proradi?

Niste trebali da nosite u servis, jer vecina tih nazovi servisa ima jako malo znanja i iskustva kada su u pitanju specificne stvari gde se treba snalaziti. Oni su navikli da kupe box i da za klik uzimaju 20eu, a za ozbiljnije stvari traze resenje po forumima i youtube. Cast izuzecima. :)
Sustina price je da tu nema magije, ako i uspeju nesto, stavice ti neki custom rom nalik ovom na T koji je pomenuo kolega, ili se igrati koji dan i na oficijalni rom ugraditi gapps, a to si sve mogao i ti uz nasu pomoc.
U ProMobi i ostalim ovlascenim servisima ti nece prihvatiti da resavaju, 99%, jer oni rade samo EU modele, a A9 pro je kao sto rekoh model za trziste Kine.

Poslednja izmena:
U samsung A temi su ljudi par puta rekli da je nugat doneo više štete no koristi (lošija baterija, kamera itd). U principu i sam se razmišljam da pazarim a9 pro pa zato spamujem ovde, čekam da vidim kako će kolega proći na kraju.

Licno nikada ne bih uzeo ovako neki model, koji je za totalno drugacije trziste, i nema google play (vec Baidu ili neki slican kineski app store).

Proday, ovo ce se desiti svakom A9 Pro prilikom apdejta, ne zato sto je Nugat los, vec zato sto za A9 Pro ne postoji oficijalni softver sa Google Playom :)

Poslednja izmena:
@drom ma koliko bio stari ili loš, baterija izuva. Od onih sam koji nikad ne rade update na telefonu ako radi sve kako treba pa mi je nedostatak nougata najmanji problem u životu ;)

U krajnjem slučaju, mislim da je moguće i izvući firmware iz telefona i sačuvati nekim alatom, pa ako nešto krene po zlu, opet imaš rešenje.

Sretni praznici!

Drugar mi kaze da mu se na telefonu od prosle godine pa do sada pojavljiivao nekoliko puta update,tacnije neke zakrpe za 6.0.1 i uvek posle toga je radio play store i ostali google servisi.E sad koji je softver bio unutra ne znamo jer drugar u zurbi nije ni proveravao.
Mi jedino ako nismo skinuli pravu verziju gapps aplikacije za a9100, ali je bilo bas za tu verziju kad sam proveravao.I dozvolio je install pa je bilo restart i posle toga se samo pojavio logo samsung a9pro i nisu reagovali oni dugmici za recovery.Jedino je moglo u download jer se fon nije hteo upaliti.
Znaci mi smo dosli do tog trenutka do gapps i tu smo zakocili sto se kaze i nismo znali sta dalje.Kazem mozda je bila pogresna verzija gapps aplikacije koju smo skinuli.Ko ce ga znati.
A nisam se setio da pitam ovde,verovatno bi ga namestili.Sad moramo cekati da vidimo da li ce servis nesto uraditi pa ako ne uspeju onda cemo opet ovde da pitamo pa da vidimo sta i kako.
Jer root smo lako odradili i twrp ali gapps ne kako treba verovatno i tu je nastao problem sta i kako dalje.
U sustini kad se instalira taj gapps onda se treba dati dozvola za koriscenje google play stora i ostalih google servisa a mi ocigledno nismo uspeli da stignemo do tog koraka.

Ja tipujem da nisi instalirao odgovarajuću verziju gapps i da je to pravilo problem.

Vrlo moguce da je do toga.

Evo drugaru se usporio telefon i on uradio hard reset iz telefona i sad nece da se upali fon.A nema tri meseca kako su mu ovi u servisu sredili fon i posto se bio malo usporio on resio da ga vrati na fabricke postavke.I sad kad ga upali upali se samo twrp i tako stoji?
Pretpostavljam da treba da se instalira neki softver pa onda da se preko gapps dozvoli dozvola da moze da instalira play store?
Odneo ga u taj servis u subotu i sad kad je dosao kaze treba im jedno tri dana da probaju da ga nameste.On nije mogao da ceka pa je uzeo fon.
Zvao je jednog lika koji na oglasima prodaje a9 pro i covek mu je rekao koju verziju softvera ima pa je skinuo isti taj softver pa ce probati da ga instalira.
Ako ne uspe odakle da se skine gapps pa da se da dozvola da moze koristiti google play store?
I ako moze neka procedura oko instalacije?
Fon je rutovan posto ovaj gapps trazi rut za instalaciju.

@bojke1, moraš da mu skineš taj TWRP, to jest da mu vratiš njegov originalan recovery. Onda ćeš moći da mu odradiš hard reset.

Hvala na odgovoru.
I ako moze neko da postavi link link za odgovarajucu verziju gapps aplikacije koja radi sa sm-a9100?
Pa ako ovi u servisu ne srede da se mi zezamo polako.

Poslednja izmena:
Evo ovako epilog je sledeci,drugar je ponovo bio do servisa posto nije bio ostavio fon.Kaze odradicemo ti telefon ali ces opet morati da platis jer kazu nije nasa krivica.Kao u fazonu sto si ga vracao na fabricke postavke.Inace u pitanju je viktor mob servis u zemunu pa cisto da znate sta vas tamo moze ocekivati.Koja je poenta namestanja da radi google play store ako povremeno ne smes da vracas fon na fabricke vrednosti?Mada mu oni to nisu ni napomenuli kad su mu prvi put odradili fon.
E sad nam treba vasa pomoc.Fon nije rutovan pa nam treba root za njega,treba nam odgovarajuci twrp da se skine i na kraju odgovarajuci gapps.
Telefon je model sm-a9100 a 9 pro.
Softver koji je trenutno u njemu je
A9100CHC1API2
Ako bi mogao neko da okaci ova tri linka koji su bas za ovaj fon bilo bi dobro i neko uputsvo za instalaciju.
Mi smo prosli put uspeli da ga rutujemo i da instaliramo neki twrp ali gapps nije hteo nikako da prodje.

Nista nisam uspeo da uradim.Sa ovim softverom nece root da radi pa sam instalirao stariju verziju softvera
A9100ZCU1APF1 i instalirao twrp i ubacio root i to radi bez greske.Problem nastaje kad se instalira gapps a to je neka benzo-gapps -M20151011-signed -chroma-r3
instalira je i dobijem crni ekran na fonu.Nekako uspem da upalim fon i da dodelim dozvolu za play store i onda stalno iskace upozorenje da je google play store prestao da radi.Onda nekako se zakaci na play store pa cas hoce da skida sa njega a cas nece.Kaze nema interneta.
U sustini ne radi kako treba.Ima li nesto sto radim pogreesno ili drugaru opet ne gine da nosi u neki servis fon?
Mislim ako neko ima malo vise iskustva od mene da mi kaze gde gresim i sta da pokusam jos da odradim?

Slucajno nabasam na tvoj post i muke. Imao sam slican problem samo je u pitanju A8. Za tvoj fon skini verziju za 6.0 i arm64, nano verziju sa sajta http://opengapps.org/ Nakon sto flesujes iz twrp-a verovatno ce se pojaviti force close, ali resavas tako sto tako sto svakoj google aplikaciji dozvolis pristup... App manager, pa show system apps i zatim permission za svaku posebno, ne samo play store. Pozdrav i nadam se da neces morati ponovo u servis. Odin, twrp, root pa gapps. Mora da proradi. Nije ti dobra verzija gapps-a 100%.

krecky@ hvala puno na linku.Ja sam inace juce bio na tom linku koji si okacio ali nisam znao za koju verziju da skinem.Bio sam kliknuo na arm64 i 6.0 ali onaj treci korak nisam izabrao nano nego stock i bilo mi cudno sto je fajl 760mb pa sam odustao da ga skinem.
Ovo je proslo sada ok mada sam imao opet problem ali sam uspeo da se snadjem.
Skinuo sam ovaj gapps sa ovog sajta i instalirao ga iz twrp-a i sve je proslo ok.Ali kada se upali fon dobije se slika i kad prevuces prstom da otkljucas fon dobijem samo crn ekran i poruku setup wizard haz stopped worked.Nema ikona i nijednoj ikoni ne mozes prici.Sva sreca pa sam citajuci na sammobile nasao da je neki covek rekao da je moguce da se dobije crni ekran prilikom instaliranja gapps i da je tada potrebno ponovo uci u twrp i kliknuti na wipe i tamo izabrati data particion i obrisati pa onda reboot.
Tako da sam jos to morao odraditi i fon se onda upalio normalno ali je izgubio root posto sam isao na data particion.Otisao sam u aplication manager i tamo dodelio za sve google aplikacije dozvolu za koriscenje i za sada sve super sljaka.
Na kraju sam opet otisao u twrp i ponovo instalirao root tako da sada i to radi kako treba.
Inace fon nije moj nego drugarov i zamolio me da te jos nesto pitam.U slucaju da iz nekog razloga mora da vraca fon na fabricke vrednosti da li ce google play store i google aplikacije raditi normalno ili se mora ponovo ponoviti sva ova procedura?
Jer pre neki dan kad je odradio factory reset fon nije hteo da podigne sistem.
User maxi69@ je na prethodnoj strani rekao da se mora deinstalirati twrp,odnosno vratiti njegov fabricki stock recovery,da bi se nesmetano radio hard reset fona, pa ako i to treba da se odradi koja je procedura i odakle skinuti stock recovery za sm-a9100?
Jer ovi u servisu kad su mu to odradili verovatno su ostavili twrp a ne stock recovery i drugar kad je radio hard reset sve mu se obrisalo vezano za gapps i play store opet nije radio.

Nije hteo da podigne sistem jer je radio reset iz settings-a a nema stock recovery. Trebalo je iz twrp-a da odradi wipe. U svakom slucaju resetovanjem na pocetne vrednosti ce izgubiti play store jer taj rom nema u sebi integrisan gapps (kinesko trziste). Najbolje bi bilo da sa xda instaliras neki custom rom koji ima play prodavnicu i samo po potrebi reset iz twrp-a. Inace, preuzmi recovery firmware https://firmware.gem-flash.com/index.php?a=browse&b=category&id=7244 . Recovery firmware se sastoji od 4 fajla od kojih je jedan stock recovery. Preko odina flesnes, isto procedura kao i za twrp. Napominjem, nista mu ne znaci jer ce pri resetu izgubiti play store. Custom rom sa xda ili vracanje na fabricke vrednosti iz twrpa pa flesh gapps ponovo. P.S. Sto ga pa resetuje non-stop? :)

Pa covek ga cesto resetuje jer svaki dan skida gomilu nekih gluposti :d,aplikacija i svega zivog i vremenom mu se fon malo uspori i njemu najlakse da ga vrati na fabricke vrednosti.Reci cu mu kako stoje stvari oko ovog za vracanje na fabricke vrednosti.
Jel znas mozda koji custom rom ima u sebi play prodavnicu pa cisto da mu kazem pa kako resi?
Ako imas neki link zamolio bih te da ga okacis.

Slaba ponuda custom romova. Vidim da je zeleo nugat da instalira ali nema zvanicne kineske verzije. Moze da flesne sa ovog linka https://goo.gl/EaBWDZ. Nugat je u pitanju, sa internacionalne verzije A9 Pro. Sve radi kako treba sem back i recent (menu button i otisak rade). U okviru roma dolazi i app za sistemske dugmice (kao na s8, s9...), moze da koristi gestures, sta god preferira... Nek proba pa ako mu valja, objasni mu kako i sta treba da radi pa nek flesuje, brise... Napomena: treba da flesnes ovaj modem CP/Modem A9100ZCU1AQH pre instaliranja roma ili ovaj rom A9100ZCU1AQH1 pa tek onda nugat.

Reci ti drugu neka proda taj telefon i pazari nešto sa ovog podneblja i redovnijim nadogradnjama obzirom da mu je to preko potrebno. A9 pro se uzima zbog baterije isključivo i da teraš na def po mogućstvu sa lp pošto na toj seriji iz 2016 najbolje radi pomenuti.

Sent from my Mate 10 Pro

krecky@ hvala na objasnjenju.Prenecu drugaru tvoju poruku pa kako resi.
proday@ ja sam mu to savetovao cim je fon uzeo iz servisa kad su mu sredili da radi play store i ostali google servisi.A on se necka.I danas sam mu to rekao kad sam mu dao fon.Sad sta ce da uradi ne znam.Njemu se fon svidja zbog velikog ekrana i baterije koja drzi par dana.Sad sta ima da se kupi u tom rangu da ima takav displey i dobru bateriju ne znam.Neka cifra do 300-330 eura?

Ako je vazna baterija, onda nema bolje preporuke od Xiaomi.... Redmi 5 Plus, Mi Max 2, i slicno...

Za 330e može i mate 9 da se nađe u extra stanju i sa dosta preostale garancije...malo slabija baterija ali sve ostalo daleko bolje.

Sent from my Mate 10 Pro

drom@ covek je navikao na samsung i za njega druge firme ne postoje.Da ti sad ne objasnjavam njegovu neku filozofiju.
Meni nije problem da uzmem bilo koju firmu ako za ulozen novac daje najvise u tom trenutku.Imao je ranije lg g pro 2 i kaze da mu se nije svideo fon.
Ostalo mu je sve bilo od samsunga.Cak i sad ako proda ovaj a9 pro opet ce pojuriti neki samsung ali tesko da ima nesto naci za 300-330 eura a da ima veliki ekran i dobru bateriju.

crecky@pitao sam drugara oko hard reseta i kaze da mu je bila zabagovala memorijska kartica posto je neke aplikacije instalirao i na nju pa posto je to zabagovalo morao je da uradi hard reset i ostalu pricu znas.

Za 330e ima s7edge da nađe koji takođe ima veliku bateriju i veliki ekran i u svemu je daleko bolji od a9pro. Jedino to ako bude uzimao, obavezno neka gleda da ima preostalu garanciju.

Sent from my Mate 10 Pro

Ima on vec s7 edge.Ali on gura dva fona.Mada mu s7 nije bas u idealnom stanju.Seo je na fon i sjebao displey.Radi normalno fon ali estetski nije u idealnom stanju.Razmisljao je da ekran porucimo sa alija ali je mnogo skupo i tamo da se porucuje kompletan displey.Od 160 eura pa na gore plus zamena negde u servisu.A u pro mobi servisu je 30200 dinara zamena.
Tako da kazemo da jedan ima.Evo malopre sam mu sibnuo nugat na a9pro i ovako na prvu ruku mu se svideo kako sljaka.Iako ima manu da dugme back i recent ne rade njemu ne predstavlja problem.
Tako da je za sada na kuvanom romu,dokle videcemo.:d
Ali barem na ovom romu radi play store bez ikakvih problema sto je njemu bitno.

Nazad
Vrh Dno