Šta je novo?

Samsung A800

BokyPP

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Resio sam da kupim S.A800 pa me zanima koliko je to pametan izbor...
Da li telefon radi dobro ili ima neke velike mane...
Jos me zanima sta se sve dobija u kompletu sa njim, mislim pri kupovini telefona, i da li se to razlikuje od prodavnice do prodavnice???

Hvala... :!:

Losa kupovina

I sam sam bio zainteresovan za taj telefon pre odprilike 20 dana medjutim odlucio sam se za SAMSUNG C100 sa kolor displejom u 65000 boja GPRS itd. za nekih 10 evra manje.Zasto? Zato sto sam u jednoj radnji u centru koja prodaje samo SIEMENS i SAMSUNG telefone cuo od vlasnika da od 10 A800 reklamirana su 4 bez ikakvih sansi za popravku. Dosta ljudi ih ima ali ipak neka hvala. Inace cene su tolike iz cistog razloga sto je skupa tehnologija flat kablova. Tu nesto ocigledno ne valja posto A800 nije mnogo skuplji od svog prethodnika A300 nekih 15-20 evra. Ako se ipak odlucis da kupis u paketu dolaze telefon,handsfree,punjac itd. original proizvod u originalnoj kutiji mozes uzeti u Roamingu.

BokyPP je napisao(la):
Resio sam da kupim S.A800 pa me zanima koliko je to pametan izbor...
Da li telefon radi dobro ili ima neke velike mane...
Jos me zanima sta se sve dobija u kompletu sa njim, mislim pri kupovini telefona, i da li se to razlikuje od prodavnice do prodavnice???

Hvala... :!:
Ima ga moja devojka i jako je zadovoljna(A800). Neznam o kojoj se vrsti kvarova radi ali ja imam bas naprotiv kontra info i to da ne dolaze cesto na servis.
Jedno samo znam, moja devojka ga ima 5-6 meseci i sve je ok.
Razmisli , ja imam t100 i to je takodje jako dobar tel (ima manu, alarm mu ne radi kada je ugasen ) ali je u proporciji cena kivalitet sasvim ok.
Cena mu pada iz dana u dan zbog mnogobrojnih naslednika a ima i ful opremu uz sebe (... kabl za komp, cd sa wallpaper-ima i melodijama, kutiju kada se ne koristi, hands free koji je napravljen kao ogrlica , za nosenje oko zgloba ona vezica ...)
Cisto razmisli i o toj mogucnosti

Ok

U redu je treba cuti razna misljenja iskustva isl. pa onda izvagati. Mozda taj vlasnik radnje jednostavno nije imao srece. Ipak je cinjenica da ih dosta ljudi nosi sto naravno ne mora da znaci nista.
Sto se tice alarma kada je telefon iskljucen isto se desava i na mom C100
ali radi kada se ukljuci opcija AUTOPOWER (koja se nalazi isto u meniju alarm) tj. kada se stavi na enabled.

Upravo sam pregledao karakteristike C100 i izgleda mi kao ok. telefon, samo sam bio u tripu da je i on na preklapanje, a nije. I cena kod onih deraca u roamingu od 11220 nije merodavna jer ako se procunja po gradu....
I dalje sam za T100 (subjektivno ) jer imam ga godinu dana i sve je ok . Ako se ipak dvoumis izmedju A800 i C100 ja sam ipak za ekran u boji a i C100 je noviji telefon sa poboljsanim karakteristikama.
Pogledaj : :rtfm:
http://www.gsmarena.com/ mozes da uporedis telefone pa odluci.

Uzeo sam A800...

Pogledao sam sve karakteristike i C100 i A800 i T100 i uporedio ih ...
Po meni C100 i jeste bolji tel... ima GPRS ima vise mesta u memoriji infracrveno, ekren u boji itd... Ali posto sam vec duze vreme nosio
Nokia-u 3310, nekako me je vise privukao tel. na preklapanje... a sto se tice T100 ima ga moja drugarica telefon je odlican mada ja ipak mislim da ekran u boji vec i nije toliko bitan ako uz sebe nema digitalni fotoaparat,kamericu ili sl...

Nego zanima me gde mogu da nedjem data kabl za A800, cuo sam da moze da se koristi i data kabl od T 100???

BokyPP je napisao(la):
Uzeo sam A800...

Pogledao sam sve karakteristike i C100 i A800 i T100 i uporedio ih ...
Po meni C100 i jeste bolji tel... ima GPRS ima vise mesta u memoriji infracrveno, ekren u boji itd... Ali posto sam vec duze vreme nosio
Nokia-u 3310, nekako me je vise privukao tel. na preklapanje... a sto se tice T100 ima ga moja drugarica telefon je odlican mada ja ipak mislim da ekran u boji vec i nije toliko bitan ako uz sebe nema digitalni fotoaparat,kamericu ili sl...

Nego zanima me gde mogu da nedjem data kabl za A800, cuo sam da moze da se koristi i data kabl od T 100???

moze da se koristi kabl od t100, ali ne svaki, trazi onaj na kom pise downloading cable. Obavezno ga probaj na licu mest, kad ukljucis kabl u telefon (znaci samo u telefon, ne komp) prikazivace ti se na fon-u kao da se puni baterija. Taj kabl 100% radi, probao sam jos jedan od t100 koji nije hteo. Od softvera imas na samsungovom sajtu EasyLink i takodje koristi iskljucivo njega, jer u kombinaciji sa nekim drugim mozes sj**** telefon.

pozdrav

manicic je napisao(la):
...

Od softvera imas na samsungovom sajtu EasyLink i takodje koristi iskljucivo njega, jer u kombinaciji sa nekim drugim mozes sj**** telefon.

pozdrav

Sto se tice tog softvera nema sanse da ga skinem sa neta prijavljuje mi da link nepostoji... Nego reci mi gde mogu da nadjem kabl da ne obilazim ceo beograd za dzabe... I da li treba nesto posebno da znam pre nego sto prikljucim tel. na komp i pocnem sa EazyLink - om ili je sve prosto...

Jos nesto...

Da li si ti vec ubacivao nesto na fon preko kompa...

BokyPP je napisao(la):
...

Sto se tice tog softvera nema sanse da ga skinem sa neta prijavljuje mi da link nepostoji... Nego reci mi gde mogu da nadjem kabl da ne obilazim ceo beograd za dzabe... I da li treba nesto posebno da znam pre nego sto prikljucim tel. na komp i pocnem sa EazyLink - om ili je sve prosto...

Jos nesto...

Da li si ti vec ubacivao nesto na fon preko kompa...

za software: ako se nesnadjes, dodji da ti narezem.
za kabl: pojma nemam, ja sam uzeo od nekog lika preko oglasa i nije odgovarao, zatim sam otisao kod lika sa ovog foruma koji ima kabl i sve to lepo isprobao...

ubacio sam par melodija, a mogu i slicice. takodje mozes preko easylink-a i da popunjavas imenik, da saljes sms, melodije , ubacujes slike....

manicic je napisao(la):
...

OK pokusacu da nadjem softver negde ne Net-u ako nebudem uspeo zvacu u pomoc... :D

A sto se tice kabla potrazicu...

Hvala...

A800 ima jezivu nervirajucu ne-moze-se-iskljuciti opciju da kada udjete u formu za kucanje poruka, automatski ukljucuje T9, pa morate rucno, svaki put da prebacujete u ABC input mode... :(

da li neko zna gde mogu da nabavim novi softwear za nokia 6310i???
i naravno da cena bude neka razumna!!!
i ako je neko od vas ubacivao softwear neka mi kaze da li je kasnije imao bilo kakve probleme kojih nije bilo pre ubacivanja...

outlaw je napisao(la):
A800 ima jezivu nervirajucu ne-moze-se-iskljuciti opciju da kada udjete u formu za kucanje poruka, automatski ukljucuje T9, pa morate rucno, svaki put da prebacujete u ABC input mode... :(

Jeste, mene je bas nerviralo upocetku, al naviknes se brzo. type;

manicic je napisao(la):
...

za kabl: pojma nemam, ja sam uzeo od nekog lika preko oglasa i nije odgovarao, zatim sam otisao kod lika sa ovog foruma koji ima kabl i sve to lepo isprobao...

ubacio sam par melodija, a mogu i slicice. takodje mozes preko easylink-a i da popunjavas imenik, da saljes sms, melodije , ubacujes slike....

Sto se tice tog software -a da li jos uvek vazi ona ponuda da mi ga narezes posto sam ga ja skidao sa NET-a vec dva puta i oba puta mi prijavljuje ERROR IN PACKED FILE... Pa sam poludeo...

Inace nabavio sam kabl takodje ...

Prvo su mi graskom dali za S800 ali sam ga zamenio ponovo...
Ovaj kabl moze da udje u telefon i kada ga ubacis telefon prijavljuje kao da puni bateriju...

Ali na kablu pise SAM A288/N628/T108, ja sam ga probao sa EasyGSM- om 2.0.1 i nije hteo da radi tako da bi da uzmem taj software od tebe ili mogu da ti donesem i kabl pa da proverimo da li radi pa ako ne da odem pa da ga zamenim...

BokyPP je napisao(la):
...

Sto se tice tog software -a da li jos uvek vazi ona ponuda da mi ga narezes posto sam ga ja skidao sa NET-a vec dva puta i oba puta mi prijavljuje ERROR IN PACKED FILE... Pa sam poludeo...

Inace nabavio sam kabl takodje ...

Prvo su mi graskom dali za S800 ali sam ga zamenio ponovo...
Ovaj kabl moze da udje u telefon i kada ga ubacis telefon prijavljuje kao da puni bateriju...

Ali na kablu pise SAM A288/N628/T108, ja sam ga probao sa EasyGSM- om 2.0.1 i nije hteo da radi tako da bi da uzmem taj software od tebe ili mogu da ti donesem i kabl pa da proverimo da li radi pa ako ne da odem pa da ga zamenim...

Moze, javi mi se na 064/12345-22 Milos

Vrh Dno