Šta je novo?

samsung 997MB vs. LG 920B

sunshine

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2005
Poena
304
primetio sam da jako malo na forumu ima priche o monitorima,radio sam search i nisam nashao nista pa sam reshio da otvorim nov topic...
uzimam nov komp i u dilemi sam jos jedino za monitor...
sveo sam odluku na 2 modela 997mb i 920B...mozda i T910BU(lg)
od ova tri u radu sam samo video T910BU i nije los...
obichno sam uvek gotivio samsung ali jedina stvar koja me trenutno odvraca od 997mb je ta sto je 997df (koji inache svaki dan gledam) po meni stvarno losh( kad je slika tamnija vide se neke ,,muzge,, slichne godovima,kao kada se drvo iseche,koje polaze iz uglova...neverovatno iritiraju :crash: )

znachi koji 19" monitor a da mu je cena do 200evra i kakvi su utisci o ova 2 modela (ako ih neko ima )

pozdrav i hvala unapred

A sto ne bi dodao jos koji evric i uzeo 17" TFT? 😉

Sto se tice razlike u velicini, po vertikali je identicna, a po horizontali nesto manja od 19-ice (posledica izmenjenog odnosa 5:4 u odnosu na 4:3 na CRT-u, usled "native" rezolucije 1280x1024).

Inace, ja imam na jednoj masini 957Mb (na drugoj je LG TFT) i mogu da ti kazem da su noviji monitori osetno losiji. (zbog toga ti i predlazem TFT, iako ti trazis preporuku za CRT) 🙁 Na stranu to sto je i 957-ica u dosta slucajeva imala problem sa geometrijom i konvergencijom.

p.s. 997DF i 997Mb su skoro "u dlaku" isti monitori...

sunshine je napisao(la):
obichno sam uvek gotivio samsung ali jedina stvar koja me trenutno odvraca od 997mb je ta sto je 997df (koji inache svaki dan gledam) po meni stvarno losh( kad je slika tamnija vide se neke ,,muzge,, slichne godovima,kao kada se drvo iseche,koje polaze iz uglova...neverovatno iritiraju :crash: )
Idi na MOIRE podesavanja u meniju i eliminisi to.

E pa ne moze bas uvek da se eliminise... 😉

p.s. Cimer ima 997DF i moire je toliko jak da moze samo da se ublazi, al' ne i da se eliminise.

Ja sam pre par dana gledao dva nova 997MB i slika je zaista kriminalna. Nikako ne preporučujem.

tnx za informacije drugari...cenim to
znachi samsung ni pod tackom razno...stvarno mi nije jasno zasto prave tako loshe monitore :crash: ...ali njihov problem...
@delija
ma jok TFT ne uzimam ni u ramzatranje...pogotovo 17" koji su oko 3 glave...19" ni ne smem da pogledam cenu :zgran: ...definitivno sam reshen za crt od 19" i 2oo evra...

imao sam osecaj da je slika shit i na 997mb kao i na df

neki komentari za LG 920B bi mi super doshao 🙂 da prelomim odluku 😉

LG-jevi koje sam u poslednje vreme vidjao (i to iz serije P) nisu bili nista bolji od Samsunga... 🙁

BTW, imao si u HH sobi LG1730B za 250 evrica... 😉

Nazad
Vrh Dno