Šta je novo?

Samsung 971p problem sa "fokusom"

KoBra78

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
301
Na monitoru mi se iza slova, ikonica, ustvari iza svih objekata pojavljue kao senka tog objekta.
Zanci kada citam iza slova se vidi nesto kao njegova senka, pa se dobije utisak kao 3D slika ili kao kad je kod crt-a monitor van fokusa. Probao sam na drugom racunaru pa opet isto.
Molio bih za pomoc, ako neko zna kakav je ovo problem.

Jos da napomenem, kada uradim test konvergencije u nokia testu, vidim dve linije umesto jedne.
Kako se udaljavam od monitora linije postaju sve udaljenije, a kada sam sasvim blizu stope se u jednu. kakav je ovo problem i da li podleze garanciji?

Podleze garanciji sigurno...971p bi trebalo da ima savrsenu sliku, naravno bez ikakvih senki ispod fontova...odnesi ga u firmu gde si ga pazario, pa neka pogledaju sta ne valja...
Da li si nesto menjao u podesavanjima?Ako imas instalirane drajvere za monitor, deinstaliraj ih, pa probaj tako...mada kad si vec probao na drugom kompu, izgleda da je neki kvar u pitanju definitivno...poz.

Poslednja izmena:
Nemoras nositi na servis.
Kabal VGA ili DVI ne znam sta koristis nije dobro ukopcan,proveri na monitoru ili racunaru pa javi.

Koristim DVI kabl, koji sam dobio sa monitorom. VGA uopste nisam dobio.probao sam prema tvome savetu da nesto uradim sa kablom (okrenuom sam ga naopako), i desilo se to da sada slova imaju senku prema dole a ne prema gore. Da li je u pitanju neispravan kabal? Inace na nokia testu linije po vertikali izgledaju u redu, samo horizontalne mi izgledaju nesto mutnije.
Pomagaj ako znas. :(

Trebalo bi da imas DVI-DVI kabl, kao i VGA-DVI.Dolazi u pakovanju sa monitorom.
Moguce je da je kabl neispravan...isprobaj sa nekim drugim kablom obavezno.

Imam samo DVI-DVI kabl, a onaj drugi nisam dobio (dobio sam samo neki adapter sa DVI na VGA, ali nemam ni VGA-VGA kabl tako da moram nesto prvo nabaviti). Pozajmicu sutra od drugara pa cu probati i javicu sta je bilo.

Vrh Dno