Šta je novo?

Samsung 971p i Magic Tune Problem

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Citao sam tred "Samsung 971p i Magic Tune pitanje", i nisam mogao tamo da postujem mali problem koji imam. Znaci pitanje za MAXU.
971p, 7600gs, posle kupovine monitora i instalacije MT 3.6 sa cd-a sve je radilo OK 2 dana. Onda je monitor poceo da naglo menja osvetljenje kad se pokrene tv tuner ili BS player.
Preinstalirao sam NV driver 91.47 i MT i opet par sati sve OK i onda opet isti problem.
Upravo skidam 91.48, 92.91 i MT 3.6 driver da probam sa njima.

Svaki savet i predlog bi pomogao.

To se desava zbog magic zone-a. On prepoznaje gde je na ekranu pozicioniran video i taj deo ekrana posvetljuje. Dva su resenja: kada startujes video klikni desnim dugmetom na ikonicu MZ-a u tray-u i zone off, ili desnim dugmetom na ikonicu magic tune-a i exit.

Poslednja izmena:
Sad mi pravi problem jer i kad skinem MT slika na playeru je skroz svetla.
Sad cu da skinem i nv driver i sva ova samsungova sra..a. pa da probam ponovo al mislim da nema pomoci jer je iskopirao sigurno neki dll u system32 i sad mogu samo da placem!

Cek:)
Nemas magic tune instaliran, a video se posvetljuje?
Ne znam onda stvarno sta bi moglo da bude. Ja koristim MT 3.6 u kombinaciji sa Asus R9600xt i 970P monitorom i sve funkcionise kako treba. Kad iskljucim MT ili izaberem u magic zone-u opciju zone off slika se ne posvetljuje.
Ako nista ne uspes ***. sledi ti refresh Windiws-a:)

Trenutno nemam mesta na hardu, al cim uzmem drugi ide odmah novi win. Ovo stvarno iritira.

Dobio sam mail od erc-a, danas posto sam se zalio na problem s MT-om. Kazu prvi put za to cuju:
"Postovani,
Problem koji ste izneli je prosledjen Samsungu. Do sada nismo imali primedbe na ovaj model, pa moramo da zatrazimo misljenje centrale.
Molim za malo strpljenja, problem cemo sigurno resiti vrlo brzo.
Pozdrav"

Ajd da sacekam pa da vidim.

Poslednja izmena:
Ko zna do koga je došao taj mejl. Nije čovek ni skapirao da nemaš problem sa TFT-om nego sa softverom...

Da,da ,sigurno je to prosledjeno Samsungu na analizu

Izgleda da su prosledili email Samsungu. Evo sta su mi odgovorili:
"Pozdrav,
Znamo da problem nije u monitoru vec u softveru ali moramo da sacekamo odgovor SAMSUNGA posle koga cemo doci do resenja.Problem je sto taj softver radi sasvim normalno sa nekim grafickim kartama a sa nekim ne.
Licno cu se pozabaviti tim problemo i bicete izvesteni.
Hvala na razumevanju
ERC SERVIS"

Posto se ovakvi problemi javljaju i sa drugim samsungovim modelima koji dolaze sa MT 3.6, molio bih ljude koji imaju probleme da to prijave erc-u.
Mnogo bi bilo glupo da moras ceo win da preinstaliras ako zamenis monitor!!! Zar ne?

@byMax
Maxo reci koju!

Poslednja izmena:
Ja imam Samsung 913n i različite gluposti su mi se dešavale sa različitim verzijama Magic Tune-a... Najbolje se pokazala [bar kod mene] verzija 2.6. Možda ne bi bilo loše da je nabaviš [dwnld Samsung sajt], instaliraš i probaš...

:wave:

Izgleda da su prosledili email Samsungu. Evo sta su mi odgovorili:
"Pozdrav,
Znamo da problem nije u monitoru vec u softveru ali moramo da sacekamo odgovor SAMSUNGA posle koga cemo doci do resenja.Problem je sto taj softver radi sasvim normalno sa nekim grafickim kartama a sa nekim ne.
Licno cu se pozabaviti tim problemo i bicete izvesteni.
Hvala na razumevanju
ERC SERVIS"

Posto se ovakvi problemi javljaju i sa drugim samsungovim modelima koji dolaze sa MT 3.6, molio bih ljude koji imaju probleme da to prijave erc-u.
Mnogo bi bilo glupo da moras ceo win da preinstaliras ako zamenis monitor!!! Zar ne?

@byMax
Maxo reci koju!

Ne znam šta da ti kažem - Samo ljudi koji imaju 970P i 971P moraju da koriste MT. Ostale niko ne bije po ušima. Ja instaliram onaj koji dolazi na disku sa njim, svaki put kad testiram bilo koji samsung. Ne testiram ga na svojoj mašini nego na konfiguraciji koja je na testu. Instalirao sam MT bar 50 puta do sada i nijednom nisam imao problem, a na mašinama su bili razni Catalyst i ForceWare drajveri u varijantama sa i bez Control Centra i Control Panela. Windows je uvek bio svež, a drajveri WHQL, pa možda iz tog razloga nije bilo problema... Ni privatno nisam imao problema sa MT-om. Vidim da ljudi imaju problema, ali mislim da treba držati i windows čistim...

Neznam zasto moraju da koriste magic tune,sliku mogu da podesavaju i iz drajvera za graficku karticu.Ja kada sam kupio 971P prvih nekoliko dana zbog posla uopste nisam imao vremena da instaliram drajvere i podesavam magic tune,a slika je bila sasvim pristojna.

Buky kad dobijes odgovor pisi, a i ako mozes dodaj e-mail na koji si poslao pitanje, da se i ja zalim za MT na mom 931BFu. Neko rece da bi sa njim mogao nekako da posvetlim sliku na monitoru, sto mi je bitno zbog vrazijih tamnih scena u filmovima!

Neznam sto ste se toliko zalepili za MT,gamu mozes da povecas i iz drajvera graficke kartice

Pregazio sam Win i opet nista samo su driveri za monitor i grafiku bili na kompu.

@Canonada
email je: [email protected] (nadam se da je ovo dozvoljeno ako ne neka ostane poruka pa mi se javite na PM). Koju grafiku imas?

@Dejjan
Mozes do Nisa da stignes i preko Moskve.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno