Šta je novo?

Samsung 970p - uzimam li ga??

Gorr

Znamenit
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
CPU: INTEL Core I9-10900KF 10-Core 3.7GHz (5.30GHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI
RAM
KINGSTON DIMM DDR4 64GB (2x32GB Kit) 3600MHz HyperX FURY RGB
GPU
Gigabyte Aorus RTX 2080 SUPER 8G
Storage
SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB NVMe M2, Seagate 6TB IronWolf Pro NAS
Kućište
Be quiet! BGW34
Monitor
Dell U2713HM
Ostale periferije
APC SmartUPS 1000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Bio sam juce u Imtelu, i videh izlozen ovaj monitor. Sta da kazem, planiram da ga uzmem, uradih ovde search i nesto i ne nadjoh puno informacija, osim testa na samom benchu!

Ima li neko ovaj monitor, treba mi malo informacija iz prve ruke. Kristio bi ga najvise za 3D i Web design, znaci 3D Max, Photoshop, naravno koja igra...
Kakav je po pitanju odziva,, znam da je to najveca boljka PVA ekrana?
Ima li trenutno neka bolja alternativa, ili da ga uzimam i uzivam? :banana:

Imaju ga za desktop publising i photoshop kod mene u firmi. Prezadovoljni su sa istim. Ali, imaju i Sony Bravia-u. Kad sam ga video HDTv film na njemu, zaplakao sam od hypa.

Ne znam koliko je taj Sony, ali i ja bi uzeo Aple Cinema ili onaj Dell od 1200eur, da mogu da se ispruzim toliko :D

Mislim da ce za sada ovo da mi radi posao, mozda i vise od toga :,,:

mene vise boli glava oko uzimanja monitora a i od ovog IBM P260 koji posedeujem. Posle svega sto sam procitao o Viewsonicu na netu ipak sam se odlucio za 970p koji ipak ima najvise zadovoljenih stavki: prikaz crne i bele, odlican ugao gledanja, jedino me plasi 6ms u igrama i smeta mi bela boja u kojoj je izradjen ali stvarno ne mogu vise da cekam savrsen monitor.

Vugla je napisao(la):
jedino me plasi 6ms u igrama i smeta mi bela boja u kojoj je izradjen ali stvarno ne mogu vise da cekam savrsen monitor.

Plasi te 6ms u igrama??

Aman ljudi, kako nekoga moze da plasi 6ms kada je sasvim igrivo i na 20ms, sto mogu da potvrde vlasnici Acera koji se siti naigrase godinama na njemu.

Daj bre malo razmisljajte o cemu pisete!

Ne znam kako mi je promakao thread sa Lilinovog linka, ali definitivno uzimam 970P!

Sto se mene tice, thread closed, osim ako ne ubodem jos kesa pa budget naraste do 600-700eur

simpson H je napisao(la):
Plasi te 6ms u igrama??

Aman ljudi, kako nekoga moze da plasi 6ms kada je sasvim igrivo i na 20ms, sto mogu da potvrde vlasnici Acera koji se siti naigrase godinama na njemu.

Daj bre malo razmisljajte o cemu pisete!

ma neko me naplasio da na PVA dosta sve zavisi od igre do igre i da to nije ekvivalentno kao na TN, a posto bi u buducnosti kacio i PS3 na njega voleo bih da bude ok. ma gotova stvar :banana:

Vugla je napisao(la):
ma neko me naplasio da na PVA dosta sve zavisi od igre do igre i da to nije ekvivalentno kao na TN, a posto bi u buducnosti kacio i PS3 na njega voleo bih da bude ok. ma gotova stvar :banana:
Ali razmisli prvo o ovome pre nego sto se zaletis sa zamisli da igras ps3 i gledas blu-ray filmovima na ovom monitoru.

Vugla je napisao(la):
Sve igre na 970P izgledaju fenomenalno! Ja pichim samo puchacine i voznje i veruj mi ko god te je naplashio nema pojma, ili je zlonameran!

Nedjo je napisao(la):
Sve igre na 970P izgledaju fenomenalno! Ja pichim samo puchacine i voznje i veruj mi ko god te je naplashio nema pojma, ili je zlonameran!
Potpisujem!!!Paralelno koristim 770p i 970p,i zaista ne vidim nikakvih problema ni u igrama,a posebno u gledanju filmova.Crna je crna,bela-logichno bela,a shto se tiche bele plastike monitora,to je stvar dizajnera.Meni se lichno dopada,i apsolutno ne smeta tokom korishcenja monitora u svrhe za koje je namenjen,shto ce reci da dok je ukljuchen ne vidim razlog da korisnik bulji sa strane i da zagleda da li se slaze sa bas svakom komponentom na stolu.Pored fenomenalne slike ne pada mi na pamet da skrecem pogled van ivica panela.

ma stvarno i ne treba pridavati boji monitora veliki znacaj mada mi je i sam prodavac u Samsung shopu rekao da postoje i druge boje ali ne na ovom trzistu sto sam i video na netu

Postoje druge boje,ali proizvodnja josh nije pochela.Kako sam obaveshten ponuda ovog monitora u crnoj,plavoj i crvenoj boji ce pocheti negde u aprilu pa ce se verovatno pojaviti i na nashem trzishtu.Za sada postoje druge boje samo na fotografijama,pa kome se ne zuri neka cheka...Mada postoji ona izreka:Chekajuci svetlu buducnost,propushtamo divnu sadashnjost.

Vrh Dno