Šta je novo?

Samsung 959NF

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Shto se tice ovog monitora, neke stvari znam (dosta shkartova, zujanje, mogucnost da se ubode odlican primerak...). Kakav je po kvalitetu slike u odnosu na ekvivalentne NEC monitore (isto sa DiamondTron cevkom)...
Zanima me koliko vredi dati za ovakav monitor star 14-15 meseci?
Jesu li tada Samsung monitori bili kvalitetniji (tj. jel bilo manje skarta), kolika je garancija na Samsung monitore?...
Inace, da naglasim da ovaj thread nema veze sa threadom iz "Malih Oglasa", u kom se prodaje slicni monitor (shto se moze utvrditi po starosti monitora)...

vredi dati 300e ako je dobro ocuvan i dobar primerak...

Jeste da sam upravo i ja postavio oglas za 959nf, ali da probam malo da budem i objektivan: :D

Imam 1 komad 959nf ispred sebe, taj oglaseni, proizveden novembra 2001.
Na poslu imam 2 komada 959nf negde iz 3. kvartala 2002.
Cini mi se da postoji izvesna razlika u kvalitetu slike u korist ovog starijeg.
Cak sam nosio i istu G400 graficku i uvek sam imao taj utisak.
Naravno, moze biti da su u pitanju konkretni primerci, i da nije neko opste pravilo

(a moze biti i da svaki ciga svoga konja hvali... :D)

byMaX je napisao(la):

Ne znam od chega treba da bude napravljen taj specijalni primerak 959NF, da bi star 15 meseci toliko vredeo. Novi su 330e, maloprodajna cena.

jaksa je napisao(la):
Jeste da sam upravo i ja postavio oglas za 959nf, ali da probam malo da budem i objektivan: :D

Imam 1 komad 959nf ispred sebe, taj oglaseni, proizveden novembra 2001.
Na poslu imam 2 komada 959nf negde iz 3. kvartala 2002.
Cini mi se da postoji izvesna razlika u kvalitetu slike u korist ovog starijeg.
Cak sam nosio i istu G400 graficku i uvek sam imao taj utisak.
Naravno, moze biti da su u pitanju konkretni primerci, i da nije neko opste pravilo

(a moze biti i da svaki ciga svoga konja hvali... :D)

Vidim da si 30 minuta pre ovog posta postavio oglas za 959NF monitor star 1,5 godinu. Tamo si napisao da je cena malo visa od novog prosecnog 19", a bitno niza od novog 959NF. Nisam znao da je inflacija tako visoka, da je za 30 minuta toliko skocila njegova vrednost. :D:D

notax je napisao(la):
Vidim da si 30 minuta pre ovog posta postavio oglas za 959NF monitor star 1,5 godinu. Tamo si napisao da je cena malo visa od novog prosecnog 19", a bitno niza od novog 959NF. Nisam znao da je inflacija tako visoka, da je za 30 minuta toliko skocila njegova vrednost. :D:D

Bojim se da ne razumem sta si hteo da kazes.
U ovom ovde postu sam lepo naveo da ima 1 moj u malim oglasima.
Ako mislis na Max-ovu procenu, ja je nisam komentarisao, bio u dosluhu s njim i slicno. E sad, ako neko bas hoce meni da da 300€ onda ;)
:wave;

jox je napisao(la):
Shto se tice ovog monitora, neke stvari znam (dosta shkartova, zujanje, mogucnost da se ubode odlican primerak...). Kakav je po kvalitetu slike u odnosu na ekvivalentne NEC monitore (isto sa DiamondTron cevkom)...
Zanima me koliko vredi dati za ovakav monitor star 14-15 meseci?
Jesu li tada Samsung monitori bili kvalitetniji (tj. jel bilo manje skarta), kolika je garancija na Samsung monitore?...
Inace, da naglasim da ovaj thread nema veze sa threadom iz "Malih Oglasa", u kom se prodaje slicni monitor (shto se moze utvrditi po starosti monitora)...
pogledaj pm, objasnio sam ti par stvari

jaksa je napisao(la):
Bojim se da ne razumem sta si hteo da kazes.
U ovom ovde postu sam lepo naveo da ima 1 moj u malim oglasima.
Ako mislis na Max-ovu procenu, ja je nisam komentarisao, bio u dosluhu s njim i slicno. E sad, ako neko bas hoce meni da da 300€ onda ;)

Izvini. Povezao tvoje cigu i konja sa max-ovim postom. :p

notax je napisao(la):
Izvini. Povezao tvoje cigu i konja sa max-ovim postom. :p

Ma nema potrebe da se izvinavas. :wave;
A doticni monitor, nije da mi nije drag...:beat:

byMaX je napisao(la):
Ma kojih bre 300e? To je mnooooogo pa ne znam kako da je ocuvan. Pa sta ljudi inace rade sa monitorima pa su neocuvani? Stoje na stolu i rade. U vremenu kada Hansol 920P ima za 170(dilerska) mislim da je 250 gornja granica za taj monitor. Uostalom ja uvek nadjem koliko kosta novo pa pomnozim sa 0,75-0,80....

Broz je napisao(la):
Ma kojih bre 300e? To je mnooooogo pa ne znam kako da je ocuvan. Pa sta ljudi inace rade sa monitorima pa su neocuvani? Stoje na stolu i rade. U vremenu kada Hansol 920P ima za 170(dilerska) mislim da je 250 gornja granica za taj monitor. Uostalom ja uvek nadjem koliko kosta novo pa pomnozim sa 0,75-0,80....

I ja sam dosao do neke takve rachunice. Za te pare bih odmah pazario, jedino sto tih para nema, tacnije 240e se nalazi u jednom zvucnom sistemu, a 450e u drugom, pa k'o voli.....

Ma haj'te ljudi, nije valjda da niko vise ne trosi pare za Hi-Fi.

notax je napisao(la):
I ja sam dosao do neke takve rachunice. Za te pare bih odmah pazario, jedino sto tih para nema, tacnije 240e se nalazi u jednom zvucnom sistemu, a 450e u drugom, pa k'o voli.....

Ma haj'te ljudi, nije valjda da niko vise ne trosi pare za Hi-Fi.

A tebe bas to toliko pogadja? Menjaju se vremena, interesovanja, moda...

Amon_Ra je napisao(la):
A tebe bas to toliko pogadja? Menjaju se vremena, interesovanja, moda...

Pochinjem da se brinem da sam mnogo omatorio.
To se provali kada ti se chini da su nova muzika i novi trendovi bez veze, i da mladji nemaju pojma sta valja.
Help! Kupite mi za rodjendan shah, pa da palim na Kalemegdan.

notax je napisao(la):
... kada ti se chini da su nova muzika i novi trendovi bez veze, i da mladji nemaju pojma sta valja.....

:beat:

U kom veku ja zivim ? :D :D Mislio sam da i dalje kosta 380evra ...

Ali ovako, tacno je da je moja procena za 50 evra niza :), dakle 250e za kupovinu na vidjeno...

OK, ko od vas hoce moj za 260€ nek se javi.

ja sam spustio cenu coveku danas da 275e, pa da ne bude da iskoriscavam ljude, evo za sve je ta cena mada ispod necu vise da idem.

poz

Jao koliko 959NF-ova. Mogao bih ja jedan.
Samo sam malo tanak sa keshom.
Obichno je bolja situacija nakon leta, posle iznajmljivanja soba i garsonjere u HN-u. Hoce li neko zamenu monitora sa letovanjem.:D
Stvarno se trudim, morate da priznate.:p

notax je napisao(la):
Jao koliko 959NF-ova. Mogao bih ja jedan.
Samo sam malo tanak sa keshom.
Obichno je bolja situacija nakon leta, posle iznajmljivanja soba i garsonjere u HN-u. Hoce li neko zamenu monitora sa letovanjem.:D
Stvarno se trudim, morate da priznate.:p
ma sve je to super al' meni treba lova :)

koristim priliku da podignem tread i da kazem: ajmo ljudi!, :D

Vrh Dno