Šta je novo?

Samsung 959NF Vs ViewSonic G90f ?

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Posto je P serija ViewSonica definitivno istrebljena sa ovih prostora jedino sto moze da se nadje je G90f. Da li ovaj monitor opravdava razliku od ~40e u odnosu na Samsung 959NF? Koji jos 19" CRT monitor bi bio konkurentan u cenovnom rangu do 300e? Hvala.

Kupio sam Philips109P4 pre mesec dana, i mogu ti reci da sam zadovoljan... Razmisljao sam se izmedju 959NF-a, G90f i 109P4 i na kraju sam uzeo 109P4.

pozdrav

Strava i uzas. Hvala za ovaj link. Ja retko idem na strane sajtove sa testovima i cenama, pa je ovo dobro podsecanje kolike mogu da budu razlike u cenama napolju i kod nas, narocito kod monitora. NEC 991 je oko 220 Evra napolju dok je kod nas 367 Evra. I jos nije najbolje ocenjen. I G90f je skup kod nas. Dok je 957MB napolju skuplji od njega, a kod nas je 200 Evra. Naravno, ostaje problem sto se kod nas uvozi sav shkart sa Istoka koji ne sme sa ide u USA i Evropu. Ma, teshe su muke ovo sa CRT monitorima kod nas.
Kada bi bilo onog NEC 912 za neku razumnu cifru od 250 Evra kod nas da se kupi, to bi bilo sjajno.
Po svemu sudeci, kod nas treba birati izmedju 957MB, ali birani primerak, NF959 ili Dell M992. Verovatno NF959 i M992 imaju najstalniji kvalitet izrade, koji manje zavisi od primerka nego kod drugih modela.

Poslednja izmena:
Ili se pazari Hyundai Q995, dynaflat-X cevka, 110 kHz, i pomoliti se da je OK primerak.
Sta bi sa onim testom monitora, koji je trebao da se nastavi. Ja bih licno voleo da vidim poredjenje Q995, NF959 i M992. Mada nisu u istim cenovnim klasama.
Cene su im oko : 180, 240, 210, tako da nisu bas u istoj klasi, ali to je tu negde.

Jedino Q995 nema 110KHz vec 96KHz (Q910, koga nema ni za 'leba, ima 110KHz), a Dell je cini me se malo precenjen.
Sto se tice Hyundai monitora generalno je problem ako nesto rikne, bar su mi tako rekli u par firmi koje ih imaju u ponudi. Oni preporucuju Samsung i kazu da sa njima nema nikakvih problema sa garancijom u slucaju da nesto ne stima i da cak mogu odmah da ih zamene.

Potpuno tačno, Delija. Erc ima odličan i expresan servis, tako sam i ja čuo.
Znachi - 959NF, a ko kupuje za manje pare 957MB, neka se pomoli za primerak.
Ipak, razlika je samo 40 Evra izmedju ta dva modela, tako da je bolje pruziti se.

Pa i ja bih se pruzio, samo da postoji NF u kombinaciji black/silver :(

p.s. NF stvarno ima osetno lepsu/bolju sliku od Mb-a. Ne puno, ali...

Delija je napisao(la):
Pa i ja bih se pruzio, samo da postoji NF u kombinaciji black/silver :(
Danas sam baš raspakovao jedan 957MB black/silver... šta ja znam, ipak mi se više svidja black/black, naravno, zavisi i od kućišta.

A sta mislite o LG F900P (ili o jeftinijem F900B).
Nisam ga video ali mozda jeste neko od vas. Ovako po teh.karakteristikama se uklapa u ovu pricu.
Ovaj monitor je vec par puta bio spominjan ali niko da iznese licna iskustva, mozda ga niko od clanova foruma i nema.

@zormi
Imaš neki drugi predlog u black klasi?

@notax
959NF bi bio idealno rešenje - ali prefarban :)

A, sto ste zapeli da slazete boje, kao da comp izvodite na korzo.

Pa nećemo cirkus da pravimo na stolu ;) Slažemo boje sa nameštajem :)

I još nešto: video sam Hyundai Q995 i čini se da treba metar dana za podešavanje geometrije, možda je bio takav primerak, šta znam. I da, više je silver nego black.

Ima li polovnih Dell monitora u crnoj varijanti, i da su flat 19"?

Nazad
Vrh Dno