Šta je novo?

Samsung 959NF pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Posedujem doticni monitor i imam jedno mozda glupo pitanje ali ipak da pitam. Neki dan dok sam malo zagledao povrsinu ekrana dok je bio ugasen uocio sam nesto malo ispod sredine ekrana (kao da je zagrebano) ravnu liniju kao da je povucena lenjirom i koja je duga ok 5cm i spusta se ka dnu ekrana skoro pod pravim uglom. Posto kad sam ga kupio toga nije bilo jer sam ga doktorski pregledao a kompjuter koristim ja i samo ja i otkako sam ga kupio a to je bilo pre oko 3 meseca ekran nisam takao interesuje me pre svega od ljudi koji imaju ili su imali iskustva sa ovim monitorom da li je po defaultu kod svakog tako ili mi je neko namerno od ukucana dirao moniter sarafcigerom.

Unapred hvala

Nije tako po defaultu.
Ogreban ti je antirefleksivni premaz.
Ne uzbudjuj se, nema leka za to.

evo savet svima,
verovatno ti niko od ukucana nije uzeo shrafcigerchinu, osim ako nisu u tom fazonu, ono, nego si ti brisao ekran nekom grubljom krpom pa negde bas nije htelo da se skine i onda si zapeo da to srpski oribash.
e ***, za monitor bi uvek trebalo da se koristi neka sooooft krpa (najgrublje ona "magicna krpa") i najpametnije, da se ne bi srpski ribalo, je da se kupi tecnost za ciscenje monitora (od 150din), i onda ce ekran biti kao nov iz 2 poteza.

kad kazem srpski ribalo, mislim na ono da se zapne iz sve snage brisanje ekranja, da te zabole prsti, i generalno da se nesto radi na tezi nacin, kad ocigledno postoji i mnogo laksi nacin.

Ako krenes da popravljas moze da bude samo gore !

Mos Def je napisao(la):
evo savet svima,
verovatno ti niko od ukucana nije uzeo shrafcigerchinu, osim ako nisu u tom fazonu, ono, nego si ti brisao ekran nekom grubljom krpom pa negde bas nije htelo da se skine i onda si zapeo da to srpski oribash.
e ***, za monitor bi uvek trebalo da se koristi neka sooooft krpa (najgrublje ona "magicna krpa") i najpametnije, da se ne bi srpski ribalo, je da se kupi tecnost za ciscenje monitora (od 150din), i onda ce ekran biti kao nov iz 2 poteza.

kad kazem srpski ribalo, mislim na ono da se zapne iz sve snage brisanje ekranja, da te zabole prsti, i generalno da se nesto radi na tezi nacin, kad ocigledno postoji i mnogo laksi nacin.

Fora je u tome sto ga ja nisam ni cistio otkako sam ga kupio

Goxy je napisao(la):
...

Neko pre tebe ocigledno jeste ctp; :x
Goxy, ti bas nemas srece... 🙁

OptiPlex je napisao(la):
...

Neko pre tebe ocigledno jeste ctp; :x
Goxy, ti bas nemas srece... 🙁
Nema to mnogo veze ni sa srecom ni sa nesrecom. U pitanju su te sitnice koje me nerviraju i koje niko ne vidi osim mene. Sto se tice inace srece sa kompjuterom nikad je nisam mnogo ni imao obzirom koliko sam para do sada ulozio u njega. Jos bi trebao i rucak da mi pravi.

ajd mi ga prodaj da te resim muke 🙂

Goxy je napisao(la):
...

Nema to mnogo veze ni sa srecom ni sa nesrecom. U pitanju su te sitnice koje me nerviraju i koje niko ne vidi osim mene. Sto se tice inace srece sa kompjuterom nikad je nisam mnogo ni imao obzirom koliko sam para do sada ulozio u njega. Jos bi trebao i rucak da mi pravi.

pa da, ovo potvrdjuje ono sto sam gore napisao.
ti si aljkavi sin koji ne cisti za sobom, i onda je tvoja mama dosla da ti obrise monitor i *** :beat:

Kad smo vec kod 959 NF uzeh ga pre neki dan. Pre sam imao 17-icu na 1024x768 @85. A slika standardna nista posebno bolja.
Nekako mi je previse svetla slika. Geometrija na 1024 x 768 @ 100 Hz i @ 120 Hz se zesce poremeti.
Inace fino radi i u 1600x1200 @85 Hz....

Kakva su tvoja iskustva ?

Pozdrav,

Burazeru sam uz`o 959nf. Definitivno je slika previse svetla, tako da nivo osvetljenja mora drasticno da se smanji. To mozda i nije sasvim lose ako se ima u vidu da katodne cevi gube vremenom osvetljenje. Ipak, ovako isto sam video i kod samsungovog najlosijeg modela (najlosiji - najvise zato sto nema nijednu TCO certifikovanu zastitu) 753s.

Po meni (nf-u) geometrija mu je ok, za nesto sto kosta ispod 300e. Dosta bolja od mog dynaflat CTX ex710f (koji ima samsungovu cev). Inace imao sam sa NF-om incident za koji jos nisam siguran da sam ga resio. Nakon 10ak sati rada, poceo je da trepti, tacnije, da vrlo neprimetno u pravilnim razmacima (3-5 sekundi) za koju stotinku sekunde poveca (ko gleda u monitor a ne obrati paznju nece ni primetiti) osvetljenje. Pomislih da to mozda ima veze sa samom strujom pa promenih mesta utaknutim kablovima (od racunara, stampaca, zvucnika i monitora) na produznom kablu. Kako sam to uradio tek sutradan (ne proverivsi da li se i dalje dogadjalo) nisam siguran sta je bilo, ali izgleda da vise ne blinkuje.

DS9 je napisao(la):
Burazeru sam uz`o 959nf. Definitivno je slika previse svetla, tako da nivo osvetljenja mora drasticno da se smanji. To mozda i nije sasvim lose ako se ima u vidu da katodne cevi gube vremenom osvetljenje. Ipak, ovako isto sam video i kod samsungovog najlosijeg modela (najlosiji - najvise zato sto nema nijednu TCO certifikovanu zastitu) 753s.

Po meni (nf-u) geometrija mu je ok, za nesto sto kosta ispod 300e. Dosta bolja od mog dynaflat CTX ex710f (koji ima samsungovu cev). Inace imao sam sa NF-om incident za koji jos nisam siguran da sam ga resio. Nakon 10ak sati rada, poceo je da trepti, tacnije, da vrlo neprimetno u pravilnim razmacima (3-5 sekundi) za koju stotinku sekunde poveca (ko gleda u monitor a ne obrati paznju nece ni primetiti) osvetljenje. Pomislih da to mozda ima veze sa samom strujom pa promenih mesta utaknutim kablovima (od racunara, stampaca, zvucnika i monitora) na produznom kablu. Kako sam to uradio tek sutradan (ne proverivsi da li se i dalje dogadjalo) nisam siguran sta je bilo, ali izgleda da vise ne blinkuje.

Definitivno se u novije Samsung monitore (ili bar oni koji kod nas stizu), ugradjuju napajachki deo i eketronika loshijeg kvaliteta, nego sto je bilo ranije. Zato se i javljaju problemi sa treperenjem slike, nestabilnoshcu osvetljenja ili zujanje monitora na stand by-u.

Imao sam nekad 757DFX ko ji je isto tako blicao, mada se to nije pogorsavalo, a takodje sam imao i Dell sa NF katodnom koji je pistao u stand-by, samo opusteno...

Bax je napisao(la):
Imao sam nekad 757DFX ko ji je isto tako blicao, mada se to nije pogorsavalo, a takodje sam imao i Dell sa NF katodnom koji je pistao u stand-by, samo opusteno...

757DFX takodje nije ko zna sta od monitora. Sa takvom cevkom neki drugi proizvodjachi odrade mnogo bolje monitore. Nije monitor samo cevka i tehnichke karakteristike.
A taj Dell je verovatno stigao iz uvoza kao vec debelo polovan i ko zna sta se pre sa njim deshavalo. Mozda mu je otislo nekoliko kondenzatora u napajachkom delu, pa je neko "struchno" popravio sa kondenzatorima koji nisu bili odgovarajucih vrednosti. ili nije podesio kako treba.......

notax je napisao(la):
...

Definitivno se u novije Samsung monitore (ili bar oni koji kod nas stizu), ugradjuju napajachki deo i eketronika loshijeg kvaliteta, nego sto je bilo ranije. Zato se i javljaju problemi sa treperenjem slike, nestabilnoshcu osvetljenja ili zujanje monitora na stand by-u.

Sto je i normalno s obzirom na cene CRT-ova.

Posedujem 959 NF , pa oko godinu dana , mozda malo vise. Monitor radi i vese nego korektno , slika nije presvetla , sa pravom grafickom daje fine hladne boje odlicne za grafiku , sto je normalno za trinitron , u 1024x768 u 100Hz ili 120Hz degradacija slike je minimalna , tesko primetljiva , ali opet nemojte muciti monitor sa nekom nVidiom , pustite ga da lepo prozivi svoj zivotni vek.

Ma ima da ga ubijem sa mojim MSI Ti4200🙂 Namerno🙂

notax je napisao(la):
...

757DFX takodje nije ko zna sta od monitora. Sa takvom cevkom neki drugi proizvodjachi odrade mnogo bolje monitore. Nije monitor samo cevka i tehnichke karakteristike.
A taj Dell je verovatno stigao iz uvoza kao vec debelo polovan i ko zna sta se pre sa njim deshavalo. Mozda mu je otislo nekoliko kondenzatora u napajachkom delu, pa je neko "struchno" popravio sa kondenzatorima koji nisu bili odgovarajucih vrednosti. ili nije podesio kako treba.......
Sto se tice Samsunga on je za mene bezveze, pomenut je da se covek ne brine da ce da rikne njegov jer imaju isti problem....
Dell nije stigao iz uvoza, monitor je zaista dobar po svim kriterijumima, i ostali isti monitori se identicno ponasaju 2001 godiste.(ja slusao 4, sva 4 piste).

Bax je napisao(la):
...

Sto se tice Samsunga on je za mene bezveze, pomenut je da se covek ne brine da ce da rikne njegov jer imaju isti problem....
Dell nije stigao iz uvoza, monitor je zaista dobar po svim kriterijumima, i ostali isti monitori se identicno ponasaju 2001 godiste.(ja slusao 4, sva 4 piste).

Skoro 100% sam siguran da se Dell monitori nikada kod nas nisu prodavali.
Kako onda tvrdis da nije uvezen polovan ??
i to 4 komada 2001. godiste.

Dell se kos nas prodaje vec poduze.
Ima sigurno 2 godine vec, ako ne i citave tri.

Pozdrva!

Dellove sam licno kupovao, u jednoj firmi koja je danas pored Buvljaka u decembru 2001, bili su u kutijama sa uputstvima, garancijom u stiroporu, ako ovo nije novo onda ne znam sta jeste. A za one koji nisu informisani firma Informatika radi sa Dellom(Dell.co.yu). I Ako cetri piste, nisu sva cetri crkla na istom mestu i nestrucno popravljana, al ste tvrdoglavi🙂

Sasa je napisao(la):
Dell se kos nas prodaje vec poduze.
Ima sigurno 2 godine vec, ako ne i citave tri.

Pozdrva!

OK. Sorry. Onda je moja greshka.

Nazad
Vrh Dno