xaver
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.02.2004
- Poena
- 620
1) Doticni monitor je u poslednje vreme postao tamniji.
Graficka je Gainward 7600GT i mislim da nije do nje.
Mislim da mu gamma malo podbacuje sto ce reci da je na svetlim
delovima zadovoljavajuci ali u tamnim vuce u crnu vise nego sto bi trebalo.
Moze malo da se izvuce preko drajvera ali to nije zadovoljavajuce.
Cela stvar nije preterana ali posto se bavim grafikom voleo bih da se to negde sredi.
Monitoru je istekla garancija.
E sad zanima me da li je neki veliki posao ili se samo nesto odvrne/zavrne...da li treba da se nosi u servis?
2) Na drugom monitoru (isti samo 757NF) se izgrebala emulzija.
Pritom je strogo obracana paznja da se monitor ne ere alkoholima isl i da se ne pipa ili grebe bilo cime.
Prvo se pojavila jedna crta koja se rapidno povecavala (kroz nekoliko dana) a sad izgleda kao je brisan nekom smirglom u krug.
Prestao sam i da zagledam ali mi se cini da taj proces i dalje traje tj. da emulzija biva sve vise i vise izgrebana.
I meni je to mala misterija ali sam vidjao barem jos 10-tak monitora klase NF (samsung) sa istim problemima.
Da li je nekako moguce:
1) skinuti emulziju skroz?
2) obnoviti emulziju nekim postupkom (sam ili u servisu)
greota jer monitor radi kao prvog dana jedino mu to smeta.
Graficka je Gainward 7600GT i mislim da nije do nje.
Mislim da mu gamma malo podbacuje sto ce reci da je na svetlim
delovima zadovoljavajuci ali u tamnim vuce u crnu vise nego sto bi trebalo.
Moze malo da se izvuce preko drajvera ali to nije zadovoljavajuce.
Cela stvar nije preterana ali posto se bavim grafikom voleo bih da se to negde sredi.
Monitoru je istekla garancija.
E sad zanima me da li je neki veliki posao ili se samo nesto odvrne/zavrne...da li treba da se nosi u servis?
2) Na drugom monitoru (isti samo 757NF) se izgrebala emulzija.
Pritom je strogo obracana paznja da se monitor ne ere alkoholima isl i da se ne pipa ili grebe bilo cime.
Prvo se pojavila jedna crta koja se rapidno povecavala (kroz nekoliko dana) a sad izgleda kao je brisan nekom smirglom u krug.
Prestao sam i da zagledam ali mi se cini da taj proces i dalje traje tj. da emulzija biva sve vise i vise izgrebana.
I meni je to mala misterija ali sam vidjao barem jos 10-tak monitora klase NF (samsung) sa istim problemima.
Da li je nekako moguce:
1) skinuti emulziju skroz?
2) obnoviti emulziju nekim postupkom (sam ili u servisu)
greota jer monitor radi kao prvog dana jedino mu to smeta.