Šta je novo?

Samsung 957P pozeleneo

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Ortak je kupio dotični monitor i slika je jednostavno prezasićena zelenom bojom čak i kad dotičnu smanjim na 0 u meny-ju...samim tim je i malo tamnija i mutnija nego što treba čak i kad je kontrast na 100% a brightness na 90%.
U jednom momentu (znači posle 2 dana rada), dok sam ja bio prisutan slika se popravila i bila savršena jedno 2-3 minuta! Znači svetla, čista sa normalnim bojama! Sada je opet mutnjikavo zelenkasta!
Kapiram da je servis jedino rešenje ali me zanima kakav je kvar po sredi i koliko da očekuje da će dotični servis da ga košta :trust: :(

nema magnete blizu kucista??

Ma nema...nije do toga...jednostavno zelena boja probija uniformno po celom ekranu i tamna slika

Pogledaj da nije kabal tamo gde ulazi u graficku ostecen.

verovatno

Najverovatnije kabal, ili proveri jesi li lepo povezao kablove.

Nažalost nije kabal...u servisu su rekli da je ekran polako krenuo u večna lovišta, da je popravka 10-15€ ali da ni blizu ne može biti kao nov, tako da mrka kapa :( Mislim da je ortak već vratio monitor...tja...

OT: Koliko je bio star, koliko je služio?

Imam sličan monitor pa da vidim koliko traju...

Novembar 2003 je datum proizvodnje...kupljen 2004te...radio 12000 sati...tako nesto...a 10000 je valjda garantni vek ili tako nesto... :)

@Nightwalker

Nema pravila...
Razlicite serije su razlicitog kvaliteta,zatim tu su uslovi i nacin koriscenja i jos dosta faktora.
Sve u svemu od 3 do 10 godina.

Kakvi uslovi i način korišćenja? ...pa prosek je 10-12 sati dnevno rada...u sobi normalne temperature...to je to...
P.S. Ovaj konkretno je proizveden u Kini!

Hvala na odgovoru, Ripper!

To znači da je riknuo malo posle isteka garancije od 3 godine...
Meni garancija ističe u novembru ove godine, dakle ako posle toga pravi probleme, znači dotrajao je.
Prethodni monitor mi je trajao 7-8 godina, sve dok nisam (slučajno) prosuo vopi u njega :bottle::) :)

P.S. Retko šta sada se ne pravi u Kini, u starije monitore su ugrađivali bolje komponente, ali sam zato taj stari platio 850 dem, a novi 160€, a i stari je bio made in china...

Vrh Dno