Šta je novo?

Samsung 957MB pucketa ! ! !

• Začetnik teme Začetnik teme rayman
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rayman

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
604
OK, tek sam kupio samsunga 957MB i povremeno se cuje 'pucketanje' , kao da plastika pucketa ,ali djavo bi ga znao sta je. Da li je neko imao slicnih iskustava sa tom samosungovom kanticom ?

Pazi meni se nesto cuje dok je monitor ugasen. Isto sam pre neki dan kupio 957mb, i kad god ga ugasim u naredna 2-3 sata u neodredjenim intervalima se cuje neki zvuk koji ne bih okarakterisao kao pucketanje nego neki zvuk slican paljenju monitora samo tishi.

Meni se to desavalo takodje dok je monitor bio nov(DFX 753),ali sad radi OK(da kucnem u drvo),evo skoro godinu dana

Pa meni pusketa i Sharp tv a izgleda da puca ona plastika koja se ugreje tokom rada i onda kad se hladi dodje to pucanja..nekad bas jakog..inache na monitoru(957mb) mi se to slabo chuje.

Inache odmah posle gashenja prazni se elektricitet tj odvodi se na masu.....Ovo se radi da ti jednog dana monitor nedobije "fleke" od silnog elektromagnetnog naboja.

cudni zvukovi na stend baj-u su jedna od karakteristika maltene svakog Samsung monitora. Pistanje tiho, tj vise nesto kao neprijatan zvuk. 'Fala boigu na mom 757NF toga nema

E na mom 757NF IMA! Tj nije bilo prva dva dana kad sam ga kupio a onda je pocelo standardno kad se ugasi tiho pistanje...

znaci meni je zapao dobar primerak 😀 😀

Slayer je napisao(la):
cudni zvukovi na stend baj-u su jedna od karakteristika maltene svakog Samsung monitora. Pistanje tiho, tj vise nesto kao neprijatan zvuk.

Javlja se to i kod monitora drugih firmi, necu da ih pominjem :mrgreen:
Ili je rec o zvucima iz napajanja monitora, ili posledica dilatacija plasticnih delova usled hladjenja istih.

sve u svemu, nije stvar za servis tako da ne treba brinuti mnogo oko toga 🙂

I moj 757nf ima to zujanje, i sve vishe me nervira...

Dobro, preko dana mi nije problem da ga ugasim na dugme, ali uvece kad stavim komp na autoshutdown, u toku noci standby pocne da me budi... e to je problem... Ima da uzmem onaj adapter sa tajmerom za struju, pa da iskljuci monitor iz struje🙂

To pištanje potiče iz LED diode, koliko sam ja mogao da zaključim iz primera mog 957DF. Mislim da i sami možete da primetite vezu između paljenja-gašenja diode u standby modu i tog neprijatnog zvuka.

Dobra vest je da je zvuk sam od sebe nestao posle jedno dva-tri meseca korišćenja. Loša je vest da se 8 meseci posle prestanka ponovo javio. 🙁

Čini mi se da je neko ranije spomenuo da je problem trajno rešio odnošenjem monitora na servis gde su problem odmah rešili. Probajte search na tu temu.

Nazad
Vrh Dno