Šta je novo?

Samsung 957DF i problem podesavanja ekrana

Perlez

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Monitor pamti pozicije sto se tice frekvencija, to sam proverio ali samo u 1280 X 1024 slika ima pravilan oblik KVADRATA. U svim ostalim slucajevima gornji desni ugao je UVUCEN NA UNUTRA dok je leva strana OK. Posto sva podesavanja idu PARALELNO, ne mogu nikako da ispravim SAMO desni ugao jer se onda levi pokvari. Sta je u pitanju? Za cega sluzi USB kabal kod ovog monitora - pokusao sam da ga utaknem ali nista se ne desava. Inace, uputstvo za upotrebu je krajnje nestrucno sastavljeno i manjkaju mnogi podaci. Kopanje po internetu nije dalo rezultate. Pozdrav!

USB sluzi za Mouscreen, program za podesavanje monitora misem - povezi monitor i PC, instaliraj Mouscreen sa prateceg CD-a i sve ce ti se kazat samo :)

Samsung monitori cesto imaju neizlecivih gresaka u geometriji, po mom licnom iskustvu barem, vise od drugih firmi.
Ako taj model nema podesavanje "corner'-a, pokusaj da ga zamenis ili barem odneses u servis, moguce je i cak verovatno da to podesavanje nije dostupno obicnom korisniku ali da postoji u service mode-u...

Malo podpitanje:
Da li postoji neki servis (u bgd) gde bi covek mogao da odnese monitor (sa dynaflat ekranom), i da mu se tamo monitor najpreciznije moguce (za dati ekran) podesi sto se tice fokusa, konvergencije i eventualno poboljsavanje geometrije. Koliko bi takva usluga kostala, i da li je neko vec to radio (kakva su iskustva?)

Imam iste probleme !
Perfekcionista sam (sta da radim) :) i ja imam problem sa coskom koji ne mogu da ispravim !
Drugi ljudi mi se maltene smeju i kazu ma nije to nista , ali ja svaki dan gledam u monitor i takve me stvari iritiraju...

Neka i meni neko pomogne oko namestanja geometrije na monitoru , a posedujem Samsung 757dfx !!!!
Pozdrav

I ja sam takav... sve mi smeta. Zato je TFT jedino resenje... :)

Izgleda onda da za nas nema nade :)
A TFT je za mene jos uvek skup, u stvari i moze da se nadje povoljno resenje ali onda ne zadovoljava za igre i slicno !
Ako znas neki 17" model koji ce se ponasati i u igrama kao CRT monitor ti baci podatak ovde.

Pozdrav

Potpuno isti problemi i kod mene, imam 757p.Zna li neko ima li mozda negde novijih drajvera ili novji MouseScren jer se sa postojecim nista ne dobija.Inace na goglu kada se otkuca ovaj model daje samo Ruske adrese.Koji mu je west model alternativa?

Vrh Dno