Šta je novo?

Samsung 957DF i problem podesavanja ekrana

Perlez

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Dali postoji mogucnost da se na ovom monitoru automatski podesi da se monitor prilagodjava promeni rezolucije? Non stop me nervira jer se pri promeni rezolucije a nekad i sam od sebe slika jednostavno smanji ili jos i iskrivi a manuelnim podesavanjem mi treba 100 godina da sve to ispravim. Za cega sluzi i sta znaci "digital" i USB prikljucak na pozadini, kao i more prikljucaka uz to. Ja koristim samo 2 prikljucka: za napajanje i za plocu. A ovi resto - djavo ce ga znati. I jos nesto: dali ima driver za XP za ovaj monitor i sta bih dobio sa njime. Sa monitorom saqm dobio CD sa driverima koji su samo za win 98 tako da nikakva vajda od njih a ovaj sto ih XP instalira rade OK mada nisam ni siguran dali imaju nekih nedostataka pri podesavanju ili sta vec... Kakva je prednost opdatiranja originalnog drivera? Hvala i pozdrav!

monitor bi morao da pamti podesavanja za sve rezolucije koje koristis.
Desava se da neki ne pamte, takvi se vracaju i uzimaju drugi.

Pozdrav!

u pravu je sale, al' obrati paznju na rezoluciju, osvezavanje i bit depth. bilo sta od ovoga ako se promeni (mozda i bez tvog znanja, u igri recimo) to za monitor moze da deluje kao nova situacija. ako si bas siguran da ne pamti onda je defektan.
drajver ti samo omogucava odredjene kombinacije rezolucija i osvezavanja. ako trenutno imas ona koja ti trebaju nema potrebe da se smaras.

"Broj boja" tj. bit depth ne bi smeo da na to ima uticaja, to je samo do graficke. ;)

Pozdrav!

Perlez je napisao(la):
Dali postoji mogucnost da se na ovom monitoru automatski podesi da se monitor prilagodjava promeni rezolucije? Non stop me nervira jer se pri promeni rezolucije a nekad i sam od sebe slika jednostavno smanji ili jos i iskrivi a manuelnim podesavanjem mi treba 100 godina da sve to ispravim. Za cega sluzi i sta znaci "digital" i USB prikljucak na pozadini, kao i more prikljucaka uz to. Ja koristim samo 2 prikljucka: za napajanje i za plocu. A ovi resto - djavo ce ga znati. I jos nesto: dali ima driver za XP za ovaj monitor i sta bih dobio sa njime. Sa monitorom saqm dobio CD sa driverima koji su samo za win 98 tako da nikakva vajda od njih a ovaj sto ih XP instalira rade OK mada nisam ni siguran dali imaju nekih nedostataka pri podesavanju ili sta vec... Kakva je prednost opdatiranja originalnog drivera? Hvala i pozdrav!
1.Prosecni monitori PAMTE podesavanja samo za odredjen broj rezolucija. Mislim da je to u proseku 8. Kad krenes da podesavas 9 rezoluciju prvu koju si podesio ce se skenja
2.Verovatno imas problem sa osvezavanjem (refresh rate) u XP/W2K. Bez obzira na drajvere (graf,mon) windows ti za svaku rezoluciju stavlja 60 Hz (ili u windowsu ostavlja refresh rate prethodne rezolucije). Problem ces resiti instaliranjem Power Stripa ili bolje ako imas NVidia kartu neki od refresh rate zakrp-programa (ima ih na netu i free su). Zatim izvrsi podesavanja monitora, koja su fiksirana za rezoluciju i refresh rate. Posto ces imati za svaku rezoluciju samo jedan (max) refrash rate vise ti se slika nece menjati. Obrati paznju da posle instaliranja novih drajvera zakrpe vise ne rade pa ih treba ponovo instalirati

Sasa je napisao(la):
"Broj boja" tj. bit depth ne bi smeo da na to ima uticaja, to je samo do graficke. ;)
:D bas sam zato rekao "..moze da deluje..". znam da nije logicno, al' kao da se secam da mi se to desavalo, a mrzelo me da proveravam... ;)

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

Oce malo da se pomeri slika ulevo ili udesno pri promni sa 32 na 16 ili obratno.

Re: Re: Samsung 957DF i problem podesavanja ekrana

Sasa je napisao(la):
monitor bi morao da pamti podesavanja za sve rezolucije koje koristis.
Desava se da neki ne pamte, takvi se vracaju i uzimaju drugi.

Pozdrav!

Joj, uzas, imao sam jedan 900NF (pre onog mog), koji je pamtio na neko vreme jedno tri cetiri moda.. i onaj iz Erca me ubedjuje ko budalu da je to ok i da 900NF ne moze vise... tek kada sam mu objasnio da nisam od juce, bilo je... ok, zamenicemo ti monitor...

Meni se prilicno cesto desava da mi u igrici smanji vidljivu povrsinu. Koristim 1280*960, i kada u igrici namestim tu rezoluciju[ili 1280*1024] on to isqlira i igram na otprilike 1024*768 - da li ovo spada u kategoriju: "Menjajte mi ovaj monitor!"? :)

Vrh Dno