Šta je novo?

Samsung 943SN

dusantucic

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poena
151
Kupio sam pre par dana ovaj monitor i neprijatno sam se iznenadio.

U donjem desnom uglu ekrana (gde se nalazi sat) se savrseno vidi, znaci bela je bela (u nekom internet exploreru) sve ok. Medjutim u ostale 3/4 ekrana, ono sto treba da bude bela je sivkasta.

Tako isto i na desktopu. Donji desni ugao se savrseno vidi, a ostalo je tamnije.

Sto se tice igrica i filmova, nisam primetio tu razliku, ali meni je najbitnije da ne moram da ckiljim na novom monitoru i da bodem jedva u neku ikonicu posto je ne vidim.:)

Imam utisak (ovo pricam kao laik) kao da ostali delovi ekrana nemaju dovoljno svetlosti. Bez obzira na koji nacin podesavao brdo opcija za menjanje kontrasta, brightnes-a, boja ... nista se ne menja po pitanju tamna strana / svetla strana.

Pitanje:

Da li je se ja tripujem ili je monitor pokvaren? Moji drugari svi imaju TFT, neki losiji, neki bolji, ali svima je slika normalna, kao kod mene u donjem desnom uglu, u to sam siguran.

unapred hvala

Dusan

Pa napravi u paintu potpuno belu pozadinu i prikaži je preko celog ekrana, ako boja nije jednako bela na celom ekranu (pazi da eliminišeš efekte ambijantalnog i ostalog osvetljenja i razne odsjaje) nosi na reklamaciju.

Vec sam to uradio u mozilli (napisao sam u prvom tekstu), probao sam i u paint-u, razlikuje se bela.

Nosim na reklamaciju. :(

Hvala na pomoci.

Moze lock teme.

E samsunzi moji,opste poznato da je samsung napravio proboj zbog siromasnijih slojeva,spustajuci cene,mameci sve one sa manjim mogucnostima da kupe novu tehnologiju a nevodeci racuna o kvalitetu.Pogoto ovde na nasem trzistu i u okruzenju.Onda kada kod nas proradi svest kupca tada ce prestati uvozenje starudija i ponizavanje kupaca krsevima sa zapada i otpada,skartova sa istoka.Ocu najradije da kazem da se treba dobro raspitati o robi koju kupujemo kod nas pa tek onda odluciti.Znam ja sta je kupovinska groznica i kako izgleda zeleti nesto da imas kao plod svoga rada.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno