Šta je novo?

Samsung 940B ili 930BF ??

• Začetnik teme Začetnik teme BoKi_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BoKi_

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
620
Dvoumim se izmedju ova dva monitora, posto bih uskoro trebao da pazarim neku 19-icu.
Razlika u ceni izmedju njih nije velika, 930BF je 10, 20 e skuplji.
Najvise me interesuje preciznost boja, ne toliko odziv.
Probao sam samsung i od 12 ms, pa je bio ok po meni, nisam vidjao duhove.
Citao sam da boje na 930BF-u vuku na plavo, da su hladnije....
Da li su boje malo preciznije na 940B?
Uopste, kakvo je vase misljenje u vezi ova dva monitora, sta se vise isplati uzeti?

pa i nije nesto taj thread.....sve sto kazu da je 930bf brzi, sto i pretpostavljam, ali ako je slika, odnosno ako su boje bolje na 940b-u , uzeo bi taj.
Ako nema nekih velikih razlika, naravno BF

Razlike...

Ja ne vidim razlike. Imam 913N kod kuce, a na poslu 930 i 940BF i apsolutno nikakve razlike nema..
Kako vidim ljudim se bas pate sa tim da li je 4 ili 8 milisekunde, a mislim da je razlika neprimetna jos sa 12...

Ni ja nisam video neke velike razlike izmedju 4,8,12 ms, ali profi igraci valjda vide.
Nista, ostaje mi da nadjem u nekoj radnji oba monitora, pa da ih licno uporedim

Mozda nije tako na 930BF ali kod mene na 730BF kada je nakacen na DVI slika tj. boje izgledaju kao da su spaljene (npr. zelena boja gore levo na back tasteru Internet explorera izgleda ocajno) To se da resiti prikljucenjem na analogni ulaz i podesavanjem u meniju ili u driverima za VGA, medjutim na mom prethodnom monitoru (AOC LM729) boje su izgledale daleeko bolje...Cini mi se da je na 940B to gorenje manje izrazeno...930BF nisam gledao...

i ja se dvoumim izzmedju 913n i 930bf samo zbog dvi-a. kolika je stvarno razlika i ima li poente davati vise para samo za dvi? razlika u odzivu mi nije bitna.

PoisonFree je napisao(la):
i ja se dvoumim izzmedju 913n i 930bf samo zbog dvi-a. kolika je stvarno razlika i ima li poente davati vise para samo za dvi? razlika u odzivu mi nije bitna.

Samo da ti kazem da u kvalitetu slike ima razlike izmedju VGA i DVI na 930BF. Nista epohalno ali je ima.

OK,i ja sam se odlucio za 930BF,ali GDE je najbolje uzeti ga?
Moze odgovor na PM.

Nazad
Vrh Dno