Šta je novo?

Samsung 931C vs 931BF

Vader

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Arctic Freezer 34 eSpord Duo
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite V2
RAM
Corsair Vengeance LPX DDR4 32 GB
GPU
AMD 6700 XT PowerColor Red Devil
Storage
980 Pro 2 TB + 970 Evo 1 TB + WD Red 4 GB
PSU
Adata Core Reactor 850W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Ovih dana ganjam neki TFT (još uvijek sam na CRT-u) samo iz razloga što dosta vremena provodm pred računarom i osjećam tegobe sa očima a čujem da je što se toga tiče puno bolje sa TFT-om. Inače koliko vidim odabir TFT-a je prava gnjavaža, zato ih do sada i nisam ganjao. Svima nešto fali, i najskupljima, a i komentari za isti model su često oprečni pa ti dođe ovo -> :trust:

Ne razumijem se pretjerano u TFT-ove jer sam stalno na CRT-u, znam samo da bih ganjao neki obični 19" a ne wide jer je niži i od 17" običnog, i znam da bi mi trebao za raznu kućnu upotrebu, posao (ne grafički), igre, TV i filmovi a nemoguće je naći model koji to sve pokriva (osim CRT-a), pa se moraju praviti kompromisi kad je TFT u pitanju. Vidio sam da se na forumima nekako ističe 931BF kao jedan od boljih modela sa inače lošijim TN panelom. Danas sam raspitujući se u jednoj firmi o cijeni dobio preporuku da kupim 931C ("931BF ti je stari model, preporučujemo ti 931C koji je novi"). 931C je 50 eura skuplji od 931BF. Nemaju ni jedan da ih pogledam upaljene, mogu se naručiti. U drugoj firmi sam pogledao upaljen 931BF, jedino me brine vertikalni ugao vidljivosti kod gledanja filmova i TV-a sa kreveta (ne pomaže nemogućnost rotiranja prema naprijed na oba ova modela), ostalo mislim da ne bi bio problem, uglovi su OK kad sjedim i radim (95% korištenja monitora), odziv od 2 ms je OK jer igram igre.

Na forumima ne nalazim komentare o 931C, a na internetu je na moje iznenađenje inače teško naći testove za monitore, uglavnom poneki user review sa drastično različitim komentarima :mad:, mada to može biti do (ne)podešenosti monitora, neki kažu da se tu treba pomučiti ali da onda bude OK.

Dakle može li mi neko nešto reći o ovim dilemama, da li je neko radio na 931C i šta mi može reći o njemu? Da li neko može da mi da uporednu analizu njega i 931BF, i šta je bolje uzeti s obzirom na razliku u cijeni od 50 eura? Ovaj 931C navodno ima neku tehnologiju za bolji prikaz boja. Da li da ga naručujem na neviđeno? Mada ne vjerujem da se toliko razlikuje u slici od 931BF, čak bi trebao sa bojama biti i bolji (mada na Bench testu rekoše da im djeluje da 931BF ima bolji prikaz boja :trust: :trust: ).

Pomažite :)

Ja bih na tvom mestu razmislio radije o nekom 20" wide monitoru. Znam da ti to sad izgleda nelogicno, ali ja od kako sam kupio wide se cudim kako sam ranije bio slep pa nisam primecivao koliko taj format ima prednosti.

Jedine mana koju sam do sad otkrio je:
Ima mnogo pixela (1680x1050) tako da ti treba snazna graficka ako hoces da teras igrice u native rezoluciji.

Za igre, filmove, programiranje, rad u office-u i sl programima wide je uglavnom bolji, mada sam nailazio na situacije gde je svejedno.
Najveca prednost je po meni sto mozes dva dokumenta da stavis jedan pored drugog i da sa jednog citas a na drugom radis (i pri tome imas skoro 2xA4).
Uostalom ako mi ne verujes probaj sad na tom svom monitoru (koji ima samo 768px, naspram 1050 ovamo) da pronadjes situaciju u kojoj ti je samo visina problem, a sirina nije. :)

Jos jedan argument za wide, jeftiniji su (neki fazon sa boljim iskoristenjem tabli od koje se seku ove matrice).

PS.
Da bi stekao uvid koliko je to visoko 20" wide je visi za oko 2cm od tog tvog CRT-a (imao 795df pre ovog), a siri nesto preko 12cm (ovo sam procenio odokativno)

Poslednja izmena:
Ne znam. Mislim da sam tu i tamo vidio neki 20" wide kad sam ovih dana gledao, nisam obraćao pretjeranu pažnju na njih. Ali nisam vidio da se neki na forumima ističe, često preporučuje, mada možda samo nisam uočio.

Jedine mana koju sam do sad otkrio je:
Ima mnogo pixela (1680x1050) tako da ti treba snazna graficka ako hoces da teras igrice u native rezoluciji.

Da :)

Za igre, filmove, programiranje, rad u office-u i sl programima wide je uglavnom bolji

Za igre valjda samo novije koje podržavaju wide rezolucije. Imam dosta starih koje planiram igrati kad budem imao više vremena, one sigurno ne podržavaju wide.

probaj sad na tom svom monitoru (koji ima samo 768px, naspram 1050 ovamo) da pronadjes situaciju u kojoj ti je samo visina problem, a sirina nije. :)

web :)
Stranice su pravljene u visinu a ne u širinu :), rijetko kad imam horizontalni skrol na ekranu :)
A i u wordu stranice su u visinu, mada vjerovatno bi na wide mogle da idu po dve, jedna pored druge :)

Jos jedan argument za wide, jeftiniji su (neki fazon sa boljim iskoristenjem tabli od koje se seku ove matrice).

Negdje sam pročitao da wide ima manju radnu površinu od običnih, kad se pomnože širina i visina, ako je to tačno onda su zato jeftiniji.

Nego, u jednoj firmi mi nude i 932BF, zna li neko koja je razlika između njega i 931BF?
Ponude koje imam su:

931C = 325 eura
931BF = 275 eura
932BF = 290 eura

931bw

Evo dam se izjadam u vezi gore navedenog modela. Doticni model sam uzeo nov pre ~3 nedelje. Sve je bilo u redu do pre par dana. Jednog lepog jutra (petak), upalim ja komp...kad imam sta da vidim... :wall: Beli mrtav piksel na sred ekrana.:wall: Da stvar bude josh gora 30-45 minuta nakon konstatovanja mrtvog piksela pocela da se probija bela svetlost sa svih ivica, celom duzinom. Lepo sam spakovao monitor i odneo na reklamaciju. Da ne navodim ime firme u kojoj sam lupio, oni su mi ljubazno rekli da ne zavisi od njih, nego od uvoznika i da su oni ti koji ce da odluce da li ce mi zameniti monitor (to sto sam naveo "ne spada u garanciju"). Ja sam im najnormalnije rekao da mi ne pada na pamet da gledam belu svetlost (probijanje je zaista izrazeno, daleko vise nego kada sam ga kupio) i mrtav piksel na sredini ekrana, a pri tom je ta stvar nova i placena 280 eura!!!!!!!!! Monitor sam pri kupovini detaljno pregledao, istestirao, ali eto....maler!!!!!!!!!!!!!

šteta :(

Ali ti govoriš o 931BW (wide)

Mene zanima kako stoje stvari sa 931BF vs 932BF vs 931C

I da li je problem što meni monitor stoji na uzdignutom dijelu stola, iznad nivoa na kome je tastatura, s obzirom da se ni jedan od ovih monitora ne može nagnuti naprijed, najviše što mogu je da stoje uspravno, a meni su oči na nivou centra monitora, možda i malo niže?

Poslednja izmena:
To je samo primer o onome o cemu stalno pricam, samo gledanje monitora pri kupovini nije dovoljna garancija protiv mrtvih pixsela ili subpixela a naravno ni protiv stuck-ovanih ili upaljenih pixela(sto je nemoguce prakticno) ili subpixela.

Jednostavno kako sam ja uocio pojavu piksela.
Stuckovani subpixeli se retko pojavljuju na samom startu rada a ukoliko ga vidite budite sigurni da je monitor vec proban testiran ili vec vracan. Zgranuli be se kad bi videli koliko je primeraka LCD monitora jednog najveceg uvoznika prodana, vracena i ponovo prodana. A svi znamo zasto. Cifra prevazilazi dvocifrenu vrednost i to dosta.

Subpixeli se uglavnom pojavljuju posle 1 meseca rada a naravno i mnogo kasnije i jako se cetso pojavljuju.

Pojam pixel ili ceo pixel ne postoji, to je laz odnosno izmisljen pojam kako bi se odbijale reklamacije.
Verujte mi stotine lcd-ova, sto monitora, sto televizora sam pogledao i testirao i jedan piksel mrtav, stackovan ili upaljen sam video samo par puta na nekim laptopovima.
To je prosto matematicki nemoguce da se cesto pojavljuju.
Bas tri subpixela koji sacinjavaju 1 pixel da se pokvari se granici sa velikim matematickim pogotkom koji je jako redak. U situaciji kad je u pitanju grupa subpixela vidjao sam -5-6 pa cak i devet u grupi rasporedjenih, ali bas tri stvarno jako retko, tako da ne nasedajte na prevare, svi proizvodjaci su poostrili uslove reklamacije panela.
Pojava 1 subpixela je moguca i ona se desava u neverovatnom broju slucajeva.
Retko gde sam video perfektno cist panel.

Drugo pojedine matrice ne mogu imati stuckovane pixele, to jest pixeli koji su na pola.
Vidjao sam slucajeve u kojima su ljudi ubedjeni da imaju 1 mrtav crni piksel a u stvari je u pitanju grupa od 5 ili 6 mrtvih crnih subpixela. I sto je najgore monitori su im vracani sa garancije sa opisom nadjen samo jedan mrtav pixel. Ljudima nije jasna velicina subpixela na 17" panelima a mnogi nisu u stanju da uoce tako malu crnu tacku koja nije vidljiva na svakoj boji.

Cetvrto, vecina servisa i ne pregledava mrtve crne subpixele, niti zna kako da ih gleda pa cak ih u zivotu nisu ni videli sa obrazlozenjem da ne vide tako precizno.
U pitanju su dva najveca servisa u Beogradu.

Poznaju samo grupaciju mrtvih pixela i podvode ih pod jedan, ili upaljene subpixele (R, G ili B) koji se vide opasno.

Da ne duzim strasne stvari se desavaju.

A da kod Samsunga je jako cest kvar linija subpixela.

I da li je problem što meni monitor stoji na uzdignutom dijelu stola, iznad nivoa na kome je tastatura, s obzirom da se ni jedan od ovih monitora ne može nagnuti naprijed, najviše što mogu je da stoje uspravno, a meni su oči na nivou centra monitora, možda i malo niže?

meni bi to bio (veliki) problem :bottle: , to nikako nije ergonomski ;) , kako mi samo idu na zivce dizajneri koji prave komp. stolove.... sa uzdigntim delom za monitor.... :wall: :wall: :wall:

moj glas ide na 931bf

Poslednja izmena:
Mislio sam da li bi bio problem za TFT, zbog uglova vidljivosti :), inače meni sada nije nikakav problem, jer taj "gornji sprat" stola ide cijelom dužinom, i ispod njega mi je taman stao štampač (na nivou na kome su miš i tastatura) a na gornjem uz monitor se nalazi i skener. Nego ne znam kako bi bilo sa TFT-om s obzirom da su mi oči negdje na nivou centra visine ekrana, i malo ispod, bar na ovom CRT-u.

@Vuk.

E hvala ti, baš me obradova, da dam 300e za monitor i da me izjebu pixeli na koje nekome dune da ne prihvati garanciju?!

I šta sad, uzimati TFT i moliti se da sve bude u redu, ili da čekam da verni 755DFX ispusti dušu pa opet CRT kutijetinu.

Ja samo znam da cu im sesti na glavu dok mi ne zamene monitor! Bas me briga priznaju da li garancija vazi za pixele, probijanje ili nesto trece. Dok mi ne daju ispravan primerak (dok se ne potrefi) necu se smiriti! Stvarno mi bezveze kupiti stvar koja kosta ~ 300 eura, a pri tome moram da buljim u mrtav pixel na sred ekrana i jos gore probijanje svetlosti! Ne rastu mi pare na drvecu!:mad:
Inace 931bw kao monitor je odlican. fantastican odziv, odlican je za igre,filmove,nema duhova,itd... I sto je najbitnije sam kvalitet izrade je odlican. Mnogo lepo izgleda, plastika je dosta cvrsta, postolje stabilno, zaista izgleda mocno. Ali,.... baksuz! Kada sam ga kupovao, zagledao sam ga nekih ~30 min. Svasta sam mu radio, menjao boju pozadine, testirao, zagledao, sve je bilo ok.

Jel' može 931BW da se naginje naprijed (prema dole), npr. za gledanje filmova i TV-a sa kreveta?

Ne moze. Nema ni podesavanje po visi. Napred ne moze da se nagne (onako kako ti mislis), ali nema potrebe. Ja sam odgledao par filmova, nisam imao zamerki. Ugao vidljivosti mu je odlican

Ma ja ganjam neki od ovih koje sam naveo, klasične 19", i vjerujem da su dobri za posao, net, igre i drugo dok sjedim za računarom, samo me zanima taj aspekt gledanja filmova i TV-a sa kreveta koji mi je na nižem nivou od monitora, još mi je monitor kao što sam gore opisao izdignut. Bezveze mi je da naprave OK monitor a ne ostave mogućnost rotacije prema naprijed/dole kao što imaju drugi modeli, to je posebno potrebno kod ovih TN panela koji su dosta slabi sa vertiklanim uglom vidljivosti, ne znam otkud navode 160 stepeni :trust:

Zna li neko za neki dobar 19" koji ima mogućnost te rotacije prema naprijed?

Vader => Za 931BF mogu ti reci da je za te pare odlican monitor. Ne znam sta nudi 931c u prikazu boja ali BF ima fenomenaln prikaz.Jeste mu vertikalni ugao malo losiji ali veruj mi sve se da prilagoditi.Ja jednostavno stavim nesto ispod postolja sa zadnje strane monitora i tako dobijem jos neki stepen vidljivosti. I ja sam se cimao oko kupovine TFT i shvatio da idealan ne postoji za cenovni rang u kome je 931BF (a mislim da ne postoji ni u jednom cenovnom rangu). Imam ovaj monitor skoro godinu dana i stvarno sam zadovoljan.U pocetku sam umalo vid izgubio testirajuci monitor raznim testovima za pronalazenje losih piksela i analizirajuci vertikalni ugao vidljivosti. Jednostavno ovi paneli jos nisu dovedeni do savrsenstva i to moraju znati svi koji hoce TFT i biti upoznati sa manama ovih monitora.Sve je stvar navike.Bice ti malo neobicno u pocetku ali videces kasnije da je TFT najbolja investicija u racunar koju si uradio bez obzir ne neke od mana istih.

E hvala :), konačno neki konkretan komentar nekoga ko ima neki od ovih monitora :)

Ma znao sam cijelo vrijeme da ću morati praviti kompromise i navikavati se na TFT, zato sam ovoliko i ostao na CRT-u koji smatram boljim u svemu osim po pitanju umaranja očiju (i to zato što kažu da je TFT tu bolji, to se nadam da ću i ja iskusiti jer bih ga samo zato i nabavljao). Baš sinoć sam sa kreveta gledao neki divx, bez ikakvog pomjeranja monitora u odnosu na položaj u kojem uvijek bude, i žalio što to više neće biti tako, slika i boje stalno iste bez obzira na položaj.

Možeš li mi samo nešto reći/provjeriti kod sebe na 931BF, negdje sam pročitao da je TFT kao najbolje gledati u visini gornje ivice, tako nešto, da su oči na tom nivou, što kod mene iz gore opisanih razloga nema šanse da bude, ja ga gledam na nivou centra ili malo ispod centra (bar na ovu veličinu postolja koju sada imam na 793DF), da li je to OK što se tiče nedeformacija slika, ako ti nije problem pogledaj kod sebe pa mi javi, da ga onda možda već danas naručim :)

E hvala :), konačno neki konkretan komentar nekoga ko ima neki od ovih monitora :)

Ma znao sam cijelo vrijeme da ću morati praviti kompromise i navikavati se na TFT, zato sam ovoliko i ostao na CRT-u koji smatram boljim u svemu osim po pitanju umaranja očiju (i to zato što kažu da je TFT tu bolji, to se nadam da ću i ja iskusiti jer bih ga samo zato i nabavljao). Baš sinoć sam sa kreveta gledao neki divx, bez ikakvog pomjeranja monitora u odnosu na položaj u kojem uvijek bude, i žalio što to više neće biti tako, slika i boje stalno iste bez obzira na položaj.

Možeš li mi samo nešto reći/provjeriti kod sebe na 931BF, negdje sam pročitao da je TFT kao najbolje gledati u visini gornje ivice, tako nešto, da su oči na tom nivou, što kod mene iz gore opisanih razloga nema šanse da bude, ja ga gledam na nivou centra ili malo ispod centra (bar na ovu veličinu postolja koju sada imam na 793DF), da li je to OK što se tiče nedeformacija slika, ako ti nije problem pogledaj kod sebe pa mi javi, da ga onda možda već danas naručim :)
Tacno je da je najbolje da se gleda iznad centra,ali sve zavisi i na kojoj ti je udaljenosti monitor od ociju.Sto si dalje od monitora, bolji je ugao vidljivosti i osvetljaj je ravnomerniji.Najbolje je da odes u neku firmu gde ima izlozen ovaj monitor i onda lepo sve testiras i vidis da li ti odgovara.U krajnjem slucaju ako gledas monitor ispod centra onda ga sigurno mozes malo nagnuti blago napred i ublaziti ovu boljku.
p.s.Izvini na zakasnelom odgovoru, nisam bio u mogucnosti ranije da odgovorim.Pozdav.

OK, hvala :)

Znaš li možda šta o 932BF? U čemu se razlikuju? Osim što mi ovako sa slika dizajn djeluje ljepši kod njega, nemam ga kod sebe nigdje pa ga nisam vidio uživo. Ne znam kakav je u performansama u odnosu na 931BF. Na forumima ne nalazim gotovo ništa o 932BF.

Koliko vidim specifikacije su im iste tako da ne bi trebalo da bude neke razlike u performansama...
Samo ovaj 932BF je mnogo lepsi od 931BF...
S druge strane i ovaj 931C je isti po specifikacijama kao i ostala 2 modela,samo je meni lepsi i od 931bf i od 932bf...
Sva 3 modela su dobra i kvalitetna,u osnovi neces pogresiti bilo sta da uzmes od pomenutih.
moj glas ide za 931C prosto iz razloga sto ima lepsi dizajn,i ako imas tih 40-50 evra vise uzmi 931 c

Jasno je meni to oko specifikacija, ali koliko sam vidio po forumima, a dosta sam čitao ovih dana, iz specifikacija se dosta toga bitnog ne može zakljuciti: stvarni uglovi vidljivosti (ni na jednom nije tačan podatak o 160 stepeni horizontalno, svi imaju manje, samo što su opet neki bolji a neki lošiji, a pogotovo svi imaju mnogo manje od 160 stepeni vertikalnog ugla, ne znam kako se samo proizvodjači usude navesti 160 stepeni za vertikalni ugao vidljivosti za TN panele :mad:), onda iz specifikacija se ne vidi količina probijanja pozadinskog osvjetljenja, prikaz boja, opšti kvalitet slike, ergonomija (naginjanje naprijed/nazad/lijevo/desno), podložnost kvarovima. Viđam da za monitore sa istim specifikacijama kažu da je jedan dosta bolji od drugog. Ovde na Bench testu za 931C su rekli da im se generalno više svidio 931BF.

Zato ovih dana zujim po forumima da čujem realne komentare, ali ne nalazim ih puno, ili se ljudima ne da da pišu :), za 931BF i nađem ponešto ali za 932BF i 931C gotovo ništa :(

I meni se više sviđa dizajn kod 932BF nego kod 931BF, a i 931C je lijep, ali me prije svega zanima opšti kvalitet slike.

Sva tri mogu naručiti ali nažalost nemaju ih ovde da ih pogledam, samo sam pogledao na jednom mjestu 931BF ali ga ne mogu uporediti sa ostalima koje nisam vidio.

Ako neko može nešto konkretno da mi kaže iz iskustva bio bih zahvalan :)

Za ovo si u pravu,desava se da 2 ista modela tft-a imaju razlicite performanse...
Cim nema puno komentara za 932 BF i 931 C znaci da ljudi nemaju puno iskustva sa njima...
Jedino ti mogu reci iz iskustva da samsung, svaki tft koji sam gledao ima probijanje pozadinskog osvetljenja,samo neki vise neki manje, i to ne ocekuj nigde u specifikacija da nadjes:)
Postoji i problem sa bad pixelima...
Da ne duzim, za koji god da se odlucis, pokusaj da ubedis u radnji ili gde vec uzimas da ti daju da pogledas na licu mestu i lepo uporedi ...

Poslednja izmena:
desava se da 2 ista modela tft-a imaju razlicite performanse...
Da. Evo našao sam ovde jedan pozitivan komentar za 932BF prema 931BF, koji između ostalog govori o razlikama između jednog i drugog 931BF.

Samo ne znam da li je normalno (ne pratim TFT-ove, ovo bi mi bio prvi) da Samsung izbaci dva ista modela (931BF i 932BF) koji se razlikuju samo u dizajnu? Uz to 932BF je kod vas nešto jeftiniji (kod mene skuplji), pa da li to znači da mu nešto fali u odnosu na 931BF? Nisam našao koji je od njih noviji, pošto i to može da diktira cijenu a ne samo performanse.

Cini mi se da je 932 noviji model...
U sustini bide da su doradili malo 931BF,uklonili neke propuste i izbacili 932 BF,sto se malo vidi i iz ovog posta koji si naveo...
znaci covek je probao oba modela i mislim da je najmerodavniji da oceni koji je bolji...

Slažem se, zasad sam najbliže tome da uzmem 932BF, i ovako sa slika mi djeluje dosta ljepši od 931BF :)

Ja josh cekam da vidim hoce li mi uvaziti reklamaciju na pixel i pozadinsko probijanje.... vec 13 dana prodje....:mad:

Da li je ovo moguce.......

Pre 3 h sam kukao da mi je monitor jos na reklamaciji (u servisu). Oko 17 h me zovu na telefon da me obaveste da mi je monitor sredjen, i da dodjem po njega. Odem po monitor, raspakujem... Odmah mi je pritisak skocio na 200. U servisu su mi izgrebali prednju masku monitora (linija duzine 5-6 cm). Posto je plastika crne boje (kakvu ima 931 bw) mozete pretpostaviti koliko je uocljivo. Pomislim, ajde nije strasno, mozda su sredili sliku. Upalim monitor, kad mrtav pixel i dalje stoji, a bela svetlost i dalje probija kao i pre reklamacije. I sada kada pritisnem dugme auto izbaci se poruka "auto adjustment not available", pre servisa je radilo. Pritisnem dugme i slika se sama podesi. Dodje mi da slupam monitor, ali to mi nije bas pametno:mad: Da li da im sad sednem na dusu ili da precutim?

Pre 3 h sam kukao da mi je monitor jos na reklamaciji (u servisu). Oko 17 h me zovu na telefon da me obaveste da mi je monitor sredjen, i da dodjem po njega. Odem po monitor, raspakujem... Odmah mi je pritisak skocio na 200. U servisu su mi izgrebali prednju masku monitora (linija duzine 5-6 cm). Posto je plastika crne boje (kakvu ima 931 bw) mozete pretpostaviti koliko je uocljivo. Pomislim, ajde nije strasno, mozda su sredili sliku. Upalim monitor, kad mrtav pixel i dalje stoji, a bela svetlost i dalje probija kao i pre reklamacije. I sada kada pritisnem dugme auto izbaci se poruka "auto adjustment not available", pre servisa je radilo. Pritisnem dugme i slika se sama podesi. Dodje mi da slupam monitor, ali to mi nije bas pametno:mad: Da li da im sad sednem na dusu ili da precutim?

Nemoj da precutis ni slucajno...Strasno je kakvi sve *****i rade po servisima...cast izuzecima...
A zato sto ti se desilo mora neko da plati a nema nikakvog smisla da to budes ti...
Zali se a ako hoces, tj. ako ti nije trulo napisi i koja je firma u pitanju da vise nikom ne padne na pamet da ode kod njih...Strasno:(

Monitor sam uzeo u "Gigatronu", ali nije do njih nego do njihovih dobavljaca. Kada sam odneo monitor na reklamaciju rekli su mi da ce ga oni odmah proslediti dobavljacu... Oni navodno nemaju veze sa tim. Bilo kako bilo ja cu njih sutra da zovem i da pitam ko im je dobavljac. Trazicu da mi zamene monitor i tacka! Stvarno ne mogu da poverujem. Posaljem monitor u servis, vrate ga u gorem stanju nego sto je bio?!:wall: To stvarno mogu samo nasi "priuceni" majstori i trgovci!!!!!!!!!

U pravu si...
Iskreno malo me je zacudilo sto je Gigatron u pitanju,i ja sam tamo uzeo monitor i jos par stvari i nisam imao probleme...mada nikad se ne zna...mozda je stvarno do dobavljaca...
valjda ces uspeti...Srecno!

Vrh Dno