Šta je novo?

Samsung 931bf - pitanje...

zule11

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
301
Od juce sam vlasnik pomenutog monitora i posto nemam mnogo iskustva sa TFT monitorima molio bih da mi neko pojasni jednu stvar. Naime, u tzv. optimalnoj rezoluciji (1280x1024) jedini refresh rate koji mogu da izaberem je 60Hz. Da li je to normalno ili bi trebalo da imam i opciju 70 odnosno 75Hz. Napominjem da je monitor spojen sa racunarom preko DVI kabla i da je instaliran digital driver sa CD-a.

Unapred hvala na odgovoru...

trebao bi da imas opciju i 75 hz, probaj da podesis osvezenje iz drivera graficke...

Kad je spojen na DVI moze samo 60Hz.

Ostavi tako. Ako te zanima zašto, upotrebi pretragu (dugme gore-desno).

moj 940b je povezan preko DVI-a i meni je tako u pocetku nudio samo 60hz, jer nisam instalirao drivere za monitor....

lepo sam otisao u podesavanja (tada nVidie) i podesio refresh rate na 75hz i sve lepo radi....

Ispod "refresh rate" imas opciju "hide modes that this monitor cannot display".Odstikliraj to pa ces moci da stavis na 75hz.

ljudi:
tft monitori
skoro svi
vole 60hz...
i to vam uglavnom pise i u uputstvu...

Koga briga sta monitori vole; bitno je sta mi volimo :d

kod mene je losija slika na 60hz....

padjap u upustvu ti pise da mu je optimalno 75 i kad prikacis dvi ti nudi 75 bez daljeg budzenja? ako je tako OK onda, ako nije ti to samo mislis da voli 75hz

padjap u upustvu ti pise da mu je optimalno 75 i kad prikacis dvi ti nudi 75 bez daljeg budzenja? ako je tako OK onda, ako nije ti to samo mislis da voli 75hz

e ***, ne mogu ti sad reci da li je monitor automatski bio na 75hz kada sam ga prikacio na DVI, ali mi nije pravio apsolutno nikakve probleme kada sam menjao osvezavanje preko nvidia drajvera. Znaci nemam problema sa yakucavanjem na 60hz kao sto 931bf ima.
Pre kupovine monitora citao sam na forumu da je to problem na TFT monitorima (nekim) te sam se prijatno iznenadio da to nije slucaj sa mojim monitorom. A to da moj monitor "mlogo vole 75hz" je na, pre svega, saljiv nacin iskazana gore pomenuta tvrdnja. Inace, ja ne vidim bilo kakvu razliku izmedju 60 i 75hz.

Btw, napisah skoro na forumu, na osnovu mog dvomesecnog TFT iskustva, da je TFT mnogo skupa investicija, tj. da izuzetno malo nudi za ulozene pare. ZA preko 300e (moj 325e), koliko kostaju bolji TN modeli, ne bi trebalo da imaju toliko mana. Prosto ne mogu da verujem na sta su, kao i zasto su ljudi pre godinu dana bacali tolike pare (kada su tft monitori bili mnogo skuplji).

Poslednja izmena:
Pa da; zato neki cekaju lcd-e sa 100mhz :D

Znaci nemam problema sa yakucavanjem na 60hz kao sto 931bf ima.
Nije to problem, nego nepoznavanje materije od strane korisnika (kako da ubacim disketu br. 3 kad su i prve dve jedva stale :D). Panel interno radi na 60Hz i to se ne može promeniti.

Inace, ja ne vidim bilo kakvu razliku izmedju 60 i 75hz.
Verovatno zato što i tebi panel radi na 60, a konverzija 75->60 korektno radi svoj posao.

Btw, napisah skoro na forumu, na osnovu mog dvomesecnog TFT iskustva, da je TFT mnogo skupa investicija, tj. da izuzetno malo nudi za ulozene pare. ZA preko 300e (moj 325e), koliko kostaju bolji TN modeli, ne bi trebalo da imaju toliko mana. Prosto ne mogu da verujem na sta su, kao i zasto su ljudi pre godinu dana bacali tolike pare (kada su tft monitori bili mnogo skuplji).

Da su skupi, jesu (mada ni rezervne oči nisu baš jeftine :)). Da ne nude mnogi više, i nije baš. Kada sam posle par meseci rada na 970p seo za moju staru dobru CRT 17-icu, nisam mogao da verujem kako sam mogao godinama da radim na njoj i da budem izuzetno zadovoljan time :). Mada, ni ja ne volim TN, 970p je ipak PVA.

Nazad
Vrh Dno