Šta je novo?

Samsung 931BF - par pitanja

wexy

Slavan
Učlanjen(a)
25.05.2006
Poena
304
Juče sam kupio navedeni model monitora, pa pošto mi je ovo prvi LCD monitor imam par nedoumica, pokušavam da otkrijem da li su "mane" na koje sam ja naišao karakteristične za sve ovakve monitore (mislim na iste modele) ili bih trebao da radim reklamaciju.

U principu najbitnije mi je ovo pod 1., a mane su:

1. Ista boja je na gornjem delu ekrana tamnija/jača nego na donjem delu, kao da ima neki gradijent koji ide odozgo na dole. Ako se ja pomeram na gore gornji deo bude svetliji međutim donji deo bude još više svetliji. Obrnuto važi ako se pomeram na niže, sve postaje dosta tamnije počevši od vrha. Znam da je to mana svih LCD monitora (uglovi), međutim nisam očekivao da ako se lepo namestim i gledam u centar monitora, da mi gornji i donji deo različito prikazuju istu nijansu boje.

2. Kada je slika totalno crna, na gornjoj i donjoj ivici malo se vidi bela svetlost. Ne znam da li se to dešava u meri koja predstavlja neki problem ili ne ali sam u članku o ovom monitoru na BENCH sajtu pročitao da nema izbijanja bele svetlosti.

Sve ostalo u vezi monitora mi deluje perfektno, slika, oštrina itd., mnogo bolje neko moj stari CRT monitor.

Voleo bih da mi neko (možda neko ko poseduje ovakav model) kaže da li je ovo pod 1. i pod 2. razlog da vršim reklamaciju na monitor ili je to jednostavno onako kako je inače sa ovim modelom.

Hvala na odgovorima unapred.:cigar:

To je potpuno normalno zbog principa po kome panel sa TN filmom, kakav se koristi na 931BF, stvara prikaz. Delovi gde vidiš da malo probija pozadinsko osvetljenje su upravo mesta gde se nalaze lampe koje osvetljavaju LCD matricu.

931BF još i ne pati toliko od pomenutih boljki koliko su patili stariji modeli, pošto su TN monitori iz godine u godinu bolji. Navikni se anomalije, siguran sam da će ti biti mnogo lakše nego trpljenje mnogo gorih nesavršenosti CRT ekrana.

Uživaj u 931BF - samo mogu da izrazim žaljenje što nisi probao neki wide ekran približnog cenovnog ranga, recimo 205BW.

Hvala na odgovoru :).

Bitno mi je bilo samo da znam da li je monitor sam od sebe takav ili je defektan, bolje da se bunim odmah nego posle.

Kupio sam identican monitor pre pola godine...Isto se i kod mene primecuje to sto si naveo,ali tako je kako je...mislim da ti nece uvaziti garanciju,jer to ne podleze garanciji.reci ce ti da si mogao da isprobas monitor,da nema mrtvih piksela...Veruj mi za par dana neces to ni primecivati,jedino kad ti je potpuno crna pozadina.Ja sam se takodje razocarao kad sam video ugao gledanja,jer nisam ocekivao da ce biti bas tako...

To ti je "normalno" za tn monitore. SLicno je kod mene. ja sam jako p..deo jer mi je to bas smetalo, al sam se naviko. Inace, sve mane koje su karakteristicne za tn meni su bas smetale, cak sam mislio i da menjam ovaj moj za 931bf, al sam odustao videvsi da je to isto kod svih monitora.

Evo videvsi ovaj terd da se javim i ja u vezi toga zbog jednoga mog ortaka isti slucaj sa slikom to tamnije/svetlije i lik je isao da proba da reklamira i rekli su mu da je to takav panel i prema tome nista od zamene ali lik je bio uporan da mu zamne ili vrate pare za pre su rekli nema nista posto se to tebi sad kao ne svidja a kada dodju nove isporuke tog modela vrlo rado cemo da ti pstimo jos jedan primerak pa ako kod njega to nebude bilo nosiga a nama vrati tvoj.
Ako je neko raspolozen da od iskusnijih likova navrati da pogleda da li je to normalno posto ni on ni ja do sada nismo imali nekog ozboljnijega doticaja sa LCD monitorima, sada mi je taj monitor od ortaka tu i pokusavamo da se naviknemo na njega.

Nevezano za temu, Luka-D mogao bi potpis da popravis posto nije gramaticki tacan. Pravilno bi trebalo da pise "Driving Experience with Golf I and my best buddy Mr.SS".Nista lose nisam mislio. Inace Samsung 931BF je keva! Stavio sam ga umesto mog CRT Samsunga 1200NF od 23" i navikavam se polako na osvetljenje. Ali nemam vise glavobolje. Kako se kaze, zvuci cudno ali mene ledja vise ne bole (u ovo slucaju, oci).

Pa ne znam zasto se nekome svidjalo da mu gornji deo ekrana bude manje vidljiviji od donjeg, ali ako se tebi svidja onda ok...Svako ima svoj ukus.

Kupio sam pre par dana 931BF. Polako se privikavam na njega s obzirom da mi je ovo prvi TFT monitor i uglavnom sam zadovoljan. Jedino sto mi smeta i interesuje me da li je to normalno jeste zamucivanje slike i pojavljivanje sitnih kockica pri gledanju filmova i klipova. Cak su i fotografije vidno losije nego na CRT-u. Da li je sve ovo normalno ili sam propustio nesto u podesavanju i povezivanju ili pak monitor ima neku manu?

To ti je mana video-klipova, a ne monitora...bilo je dosta price na tu temu, al da rezimiram; TFT-ovi prikazuju dosta ostriju sliku, tako da svi divx-evi izgledaju kudikamo losije nego na crt...resenje da se to ublazi je da se (na primer u bs-playeru) podesi da se film pusta u nizoj rezoluciji od native rez. monitora...divx ce onda dobiti zamucenje i kockice od kompresije se nece tako upadljivo videti....
Otprilike ista stvar vazi i za fotografije.

I ja imam isti monitor ali mi je slika normalna,trebalo mi je par dana i nekoliko glavobolja da se naviknem na monitor ali sada je sve strava.Verovatno ovo znas ali reko da ti napomenem,neka ti gornji deo ekrana bude u ravni sa ocima i trebalo bi da ti onda sve izgleda OK.Ja kada igram PES 6 malo se opustim na stolici i prilegnem pa mi sve bude tamno ali kad se normalno podignem slika je do jaj@

Vrh Dno