Šta je novo?

SAMSUNG 931BF da li je ovako samo kod mene ???

goxy63

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2006
Poena
319
dakle kupio sam pomenuti monitor pre nekih 4-5 dana, sve je savrseno osim sto kada je pozadina crna u gornjem i donjem delu ekrana probija bela svetlost po nekih 4cm, a probija i sa leve-desne strane po nekih 2 cm !
ovo probijanje poz osvetljenja nije strasno sve dok.... evo opicio sam igru gde se deo radnje odvija u dosta mracnom ambijentu, e ovde poz osvetljenje bas smara !

da li ima jos neko ovakav problem, da li iko zna podleze li ovako nesto garanciji ?

znam da po novom zakonu mogu vratiti monitor u roku od 45 dana od dana kupovine bez posebnog razloga ali..... ???

unapred hvala svima !

Ja licno nisam video tft monitor gde se ovo ne desava s tim da je negde to manje a negde vise izrazeno. Mislim da ti nece uvaziti garanciju zbog toga osim ako stvarno nije preterano, uporedi malo sa jos nekim monitorom ako imas prilike.

nemas potrebe za vracanjem, drugar i ja smo uzeli ovaj monitor pre oko godinu dana i mogu ti reci da je extra,a i u testovima se pokazao extra.A to sto se tice osvetljenja to je od "lampe" koju mozes videti unutar monitora gore pri vrhu.To daje osvetljenje,nisi se pokajao jer se na ovim monitorima odigrava svetski sampionat u PC igrama jer ipak to je 2ms

@ astan
meni je ovo prvi tft, tako da......
@delija1984
nadam se da si u pravu, ali ipak mislim da je malo preterano da nekih 20% ekrana (gore-dole-levo-...) bude pokriveno na ovaj nacin losim poz osvetljenjem !

inace osim ovoga nemam nikakvih zamerki, tj odusevljen sam !

Poslednja izmena:
trebalo bi da je sasvim normalna stvar bela svetlost na crnoj pozadini.
Pozadinsko osvetljenje tj 2-3 neonke daju tu blještavost. Igranjem sa contrastom i brightnes-om možeš smanjiti blještavost pa pokušaj.

trebalo bi da je sasvim normalna stvar bela svetlost na crnoj pozadini.
Pozadinsko osvetljenje tj 2-3 neonke daju tu blještavost. Igranjem sa contrastom i brightnes-om možeš smanjiti blještavost pa pokušaj.
Upravo tako. I ja sam se malo igrao ovim podešavanjima kad sam ga uzeo pre 6-7 meseci.
Sada sam se toliko navikao da ovo uopšte i ne primećujem a monitorom sam prezadovoljan.

inace osim ovoga nemam nikakvih zamerki, tj odusevljen sam!

Goxy, ostani oduševljen i dalje i ne brini, evo mog ličnog iskustva: imao sam prilike da buljim (i dalje buljim) u nekoliko TFT monitora različitih dijagonala i proizvođača i kod svih se primećuje probijanje svetlosti na ivicama - najmanje kod lično mog 930BF (gotovo neprimetno), a najviše na službenom 205BW (situacija slična tvojoj)... A kao što vidiš, tako je kod svih :wave:

To jeste standardno, samo si ti bas lose prosao. To je najvece probijanje za koje sam cuo, npr kod mene je jedva primetno (ako stavim crno i bas kriticki gledam), a cuo sam da je to veci problem na velikim dijagonalama (tj da je proizvodjacima veci problem da se toga rese).
Mada opet samsungova bf serija i jeste takva (igracka), tj prioritet je brzina odziva i zarad toga se dosta zrtvuje...
(Da neko ne shvati pogresno ne kazem da je to zbog Samsunga, svi igracki monitori teze velikoj brzini, a ostalo koliko moze...)

Poslednja izmena:
Na mom Samsungu 940N ima probijanje sa gornje strane oko 1 cm, na donjoj oko 2 cm,a na bocnim nikakvo. Imao sam dosta srece, posto je ovaj monitor entry klase.

Poslednja izmena:
nosim sutra na reklamaciju, pa da vidim sta kazu !
pisacu da li su mi uvazili reklamaciju ili ne, a posle cu da kazem gde je kupljen :)

Kod drugarice na 920 N probija svetlost sa gornje i donje strane oko 2 cm a sa leve i desne strane je katastrofa,maltene do same sredine ekrana.

Ja imam probijanje pozadinskog osvetljenja na donjoj levoj strani reda velicine do pola centimetra od ivice na SAMSUNG 971P i ne primecujem ga mnogo mada je vidljivo u situacijama koje su pomenute. Mislim da te to ocekuje na svim TFT monitorima manje ili vise i da to nece proci kroz garanciju. Ali probaj nista te ne kosta.

Nista se ne brini,to je normalno za tft... ... i ja sam se isto tako da kazem razocarao u prvi mah kad sam uzeo tft dok nisam saznao da je normalno:)i stvarno kad sam uporedio nekoliko modela samsunga i svi su imali probijanje pozadinskog osvetljenja,mada neki manje neki vise... nego uzivaj i u zdravlju ga koristio:) pozdrav

nesto sam se cimao, pa pitao par prijatelja, ma sve je to slicno tako da.....
drugar ima viewsonic, slicno
komsija lg, slicno
moja zena doduse na lap-topu nema taj problem (uopste)

verovatno necu ni reklamirati, ali bih voleo da vidim jos komentara na ovu temu !
hvala svima

Poslednja izmena:
...i kod mene blago probijanje u gornjem desnom cosku...vidi se samo kad je zamracena soba i kad je crn ekran...npr, kad gledam neki film, u 16:9 ...
...normalna pojava za TFT...kod TN panela je kako sam cuo, ta pojava izrazenija

pozdrav svima !
monitor sam reklamirao i vratio, uzeo pare nazad !
firma gde sam ga uzeo se zove "imtel", ispali su skroz ok, a monitor je zaista imao vise poz probjanja nego ostali, sto nije bas normalno !

uglavnom sad sa ovim $ krecem u potragu za novim, verovatno opet samsung 931BF jer sam sa njim prezadovoljan,osim pomenutog !

inace nisam ga zamenio za drugi isti takav jer nisu imali, sve prodato !

gledam i nesto ih nema po bg-u !

evo goxy63 jeste da slabo azuriraju podatke,ali imas brojeve telefona,pa mozes da okrenes i pitas imaju li,da se ne bi cimao za dz...pozz
http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-931bf/comp_comp_monitor/1/326

HVALA HVALA

inace koristim it svet info..

zvao, pitao, na nekim mestima po 1kom na nekim nista !

sad se necu uopste zuriti, gledam pomenuti samsung a i jos par njih mi se cini interesantnim
kao sto je recimo ACER AL1951Cs, ima li iko ovo, kakvo je njemu poz osvetljenje....

Poslednja izmena:
Goxy idi u shop doticne firme on ti je negde pri kraju Beogradske i biraj.Ja imam 931 bw i extra sam zadovoljan, tamo sam odmah probao monitor i sve ostalo, prodavac je extra, nemas problema sta god da trazis.Imas barem jedno 40-50 monitora pa biraj.:banana:

hvala
a izvini na koju firmu mislis, jel imaju oni nesto na web-u, da prvo tu vidim.....

nemas potrebe za vracanjem, drugar i ja smo uzeli ovaj monitor pre oko godinu dana i mogu ti reci da je extra,a i u testovima se pokazao extra.A to sto se tice osvetljenja to je od "lampe" koju mozes videti unutar monitora gore pri vrhu.To daje osvetljenje,nisi se pokajao jer se na ovim monitorima odigrava svetski sampionat u PC igrama jer ipak to je 2ms
CRT JE MAMA:

Ma Sta Ti Znas Indijanac. Crt Jos Nije Prevazidjen

jel to bilo upuceno meni ?
:D
kakav indijanac ?

:banana: A ONO STO JA ZNAM JE DA CRT OSTAJE U PROSLOSTI
i da ce crt vrlo brzo biti dobar samo za reciklazu, ili uspomenu !

tft=prijatelj mog prostora i mojih ociju !!!

tvojom logikom bi mogli reci da je jugo bolji od recimo audija
a slazem se ja da jugo nije prevazidjen
"LMAO"

Poslednja izmena:
Ma Sta Ti Znas Indijanac. Crt Jos Nije Prevazidjen

Ti si se prijatelju stisao za kintu pa sada *****s,i ja sam isto tako lupao pa kad sam kupio TFT video sam da sam godinama ziveo u zabludi.Znaci ko god da razmislja da li da kupi TFT ili CRT nemoj uopste da se dvoumi i neka kupi TFT.

Nemojte samo opet da li TFT ili CRT :S: :d

Imam 931 BF i sto se tice igara CRT je zakon, e sad druga stvar je velicina, umor ociju i nova tehnologija kao i raspon boja.

U pravu su i jedni i drugi ,)

Nemojte samo opet da li TFT ili CRT :S: :d

Imam 931 BF i sto se tice igara CRT je zakon, e sad druga stvar je velicina, umor ociju i nova tehnologija kao i raspon boja.

U pravu su i jedni i drugi ,)

Otprilike tako.

Prvi zakon. :D ko ima CRT, a nema za PVA TFT nek ne kupuje Tn TFT. Ko nema crt nek kupi TN TFT

evo ja konacno posle 30 dana pretrage i svega i svacega kupih SAMSUNG 932BF
mogu reci da je monitor odlican, vise od ocekivanog, plastika je mnogo bolja nego kod 931bf , nema toliko probijanja kao 931bf i cini se da su boje za nijansu bolje (mada ne bi trebalo jer su u sustini isti monitori), tvrdim jer sam vratio 2 kom 931bf i istestirao jos 3-4 ista, 932bf rulez , za te pare nema bolje !!!
inace 932 bf od 3 koja sam probao svi su imali jednako probijanje poz osvetljenja, oko 1 cm sa svih strana max !
dok je to kod 931bf variralo od 1 pa do 3-5cm, na nekim modelima gore i dole po 5 cm a sa strane po 2-3cm, ali ni jedan 931bf nije imao nesto u normali sto se toga tice (ove koje sam ja probao)!

sto se tice igara, battlefield, counter strike.... savrseno pice na ova dva monitora, ko kaze da to nije tako najblaze receno LAZE !!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno