machina
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 11.07.2024
- Poena
- 4
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel Core i5 8400 & Stock
- Matična ploča
- Gigabyte B360M H
- RAM
- HyperX Beast 32 GB DDR4 2666MHz
- GPU
- Integrusa
- Storage
- Samsung 860 Evo + Samsung 870 Evo + Kingston A400
- Zvuk
- Integrusa
- PSU
- Cooler Master MWE Gold 550w
- Kućište
- Cooler Master MasterBox E500L
- Monitor
- Acer KA220HQ
- Miš & tastatura
- HyperX Alloy Origins
- Laptop
- Thinkpad T580
- Tablet
- Nemam
- Mobilni telefon
- Klasika
- Pametni uređaji
- Sve rucno
- Pristup internetu
- Optički internet
- Mobilni internet
Na SSD-u imam problem sa 5V konektorom kojeg je potrebno zameniti. Posto sam cesto prinudjen da ga iskljucujem sa napajanja i ukljucujem po potrebi, verovatno je od silnog cimanja i nastradao. Simptom koji se javlja jeste veliki broj I/O gresaka u igrama (da bi se cuvao progres) i gubljenje putanji za programe (naprasno zaboravi gde mu je sta i od jednom se seti, slikovito opisano). Tako sam dosao u situaciju da sam morao da izgasim racunar na dugme, jer nije mogao da pronadje odgovarajuci executable za gasenje na Linux-u ! Osim toga, cesto se desava da ga maticna ploca ne prepozna iz prve, vec moram po 3-4 puta da vracam SATA i naponski u njega da bi proradio. Sumnjam i u kabal na koji se kaci, zato sto sam probao na sledecem izvodu (onaj posle njega) i manje mu je potrebno, ali ipak nije iz prve. Znam da su konektori na maticnoj ispravni. Postavlja se samo pitanje SATA kabla.
Da li postoji neka vrsta servisa za SSD-ove u Beogradu ? Hteo bih da mi neko pregleda to da vidim i u kakvom je stanju generalno. Jedino sto znam da ima 95% health-a sto je za 5 godina solidan rezultat po mom misljenju. Pri tome, moram reci da je generalno dosta koriscen i da se dosta pisalo po njemu. Cudi me da su celije ovoliko i citave.
Mozda nije najbolji nacin utvrdjivanja kvara, ali bih zeleo da eliminisem najgori scenario u startu.
Da li postoji neka vrsta servisa za SSD-ove u Beogradu ? Hteo bih da mi neko pregleda to da vidim i u kakvom je stanju generalno. Jedino sto znam da ima 95% health-a sto je za 5 godina solidan rezultat po mom misljenju. Pri tome, moram reci da je generalno dosta koriscen i da se dosta pisalo po njemu. Cudi me da su celije ovoliko i citave.
Mozda nije najbolji nacin utvrdjivanja kvara, ali bih zeleo da eliminisem najgori scenario u startu.