Koliko sam shvatio, Delimire, kod tebe su gornja i donja ivica slike paralelno zakrivljene, dakle obe imaju "trbuh" nadole, dok kod mene gornja nadole a donja nagore. Iako sam na benchmarkovom testu monitora procitao da je kod Samsunga 757 DFX idealna geometrija slike sto sa 755 NF nije slucaj, ipak cu ti verovati da ova zakrivljenja slike predstavljaju ogranicenje flat tehnologije, uopste, a ne samo, kao sto sam mislio, NF - Aperture gril tehnologije.
Sto se tice kontrasta, da li ti nesto znaci ako ti kazem da u karakteristikama mog monitora pise Dynaflat high contrast (jel to samo reda radi , ili ima poboljsanja u odnosu na "obican" Dynaflat).
A sad bih te pitao jos nesto, sto nema veze sa prethodnom temom. Naime, da li na tvom Samsungu ima nalepnica TCO99, napred na sasiji monitora i da li je isti natpis ugraviran na pozadini monitora (uz ostale kojekakve standarde koje monitor podrzava). Ovo te pitam jer na mom bivsem Syncmasteru 753s, niceg od toga nije bilo a i za bolje modele sam cuo da TCO99 postoji, ali samo "opciono". Iz tog razloga sam se i odlucio da umesto 757 DFX uzmem Belineu 103055.
Kad vec budes gledao u pozadinu monitora, pogledaj da li kod tebe ima ugraviran datum proizvodnje monitora (kod mene nema). Da li to samo monitori iz ekonomske klase (kao npr. moj bivsi 753s) imaju utisnut datum proizvodnje? Datum sam recimo video kod Belinee 102010 a kod jednog kvalitetnog Simensovog 17" monitora ga nema. Sta ti mislis o tome?