Šta je novo?

Samsung 757NF

Man at arms

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Poz svima

Ovako procitao sam test na benchmarku ali bi voleo da cujem vasa misljena o pomenutom modelu a i ako neko ima iskustvo sa njim.
Znaci zanima me ostirna slike koliko je refesh rate u 800x600 itd itd..

pozdrav

U 800x600 ?????? Pa sta ce ti 17" ako ces da ga koristis u 800x600 ?? Bez 1024x768 nista, mada je mnogo bolje 1152x864. U 800x600 refresh je 120hz, cini mi se, u 1024 isto, a u 1152 je 100Hz

Odlican je monitor, sam oako ti ne smetaju dve horizontalne linijice, stvarno odlican monitor.

Man at arms je napisao(la):
? Horizontalne linije?
??

Samsung 757NF koristi Mitsubishijevu Diamondtron katodnu cev što je slično kao sonyjeva trinitron cev (praktično ista tehnologija) čija su karakteristika te dve linijice koje se vide tokom rada. To je toliko sitno da većini ne smeta (mnogi ni ne primete) mada ima onih koji (kažu) da ne mogu da se naviknu. Ja svakako preporučujem ili taj ili 757dfx model koji ima takođe ravnu cev samo u Samsungovoj tehnologiji i koji je čak nešto jeftiniji. Što se samih performansi tiče, one su iste za oba modela (mislim da podržane rezolucije i osvežavanja).
Radi poređenja, taj 757NF koristi istu cev kao i NEC FE750+ koji doduše košta primetno više. Ja ti svakako preporučujem da uzmeš taj na kog si se nameračio samo se dogovori sa prodavcem da ako ne možeš da se navikneš (u šta sumnjam) na te linijice da ti ga zameni za 757dfx (obavezno uz njegovu eventualno vraćanje dela kinte pošto je ovaj drugi jeftiniji).

Horizontalne linije?
horizontalne linije dele ekran u odnosu 1:2:1 i vide se na svetloj pozadini. one su senke dveju zica koje pridrzavaju aperture grill, masku koja na trinitron i diamondtron (NF) monitorima sluzi za fizicku kontrolu snopa. korisnici uglavnom tvrde da ih posle nekog vremena ne primecuju u radu. takvi monitori su dobri za prikazivanje slike (igre, filmovi, photoshop...) zbog odlicnog kontrasta i dinamike boja, ali veoma lose podnose fine dijagrame zbog slabe vertikalne i dijagonalne definicije. Samsung 757NF je dobar monitor ali kao i vecina nf zasnovanih modela zahteva dosta srece pri kupovini.
dakle, odluci prema nameni i pogledaj ga na delu pre kupovine. :)

Ako cemo iskreno te linijice se vide na svim pozadinama sem crne, obavezno pogledaj monitor pre kupovine, ali veruj mi posle par nedelja neces ih primecivati - znam to, mene su u pocetku nervirale, ali ih sada ne primecujem.

Poz svima

Ovako procitao sam test na benchmarku ali bi voleo da cujem vasa misljena o pomenutom modelu a i ako neko ima iskustvo sa njim.

pozdrav
Ako ja ovde napisem moje iskustvo(a) sa tim monitorom,em ce da me lincuju,em ga neces kupiti, sigurno.:D :D

Napisi , napisi !!!

Jos uvek se dvoumim izmedju 757DF-X i 757NF . Citao sam test Bahatog , ali me zanima i kako se monitori ponasaju posle odredjenog vremena . Kakav je bio taj tvoj NF ???

Re: Re: Samsung 757NF

simpson H je napisao(la):
Ako ja ovde napisem moje iskustvo(a) sa tim monitorom,em ce da me lincuju,em ga neces kupiti, sigurno.:D :D

Ti im se nisi svidjao, pa su ti stalno uvaljivali skart primerke. :p :D Sledeci put odelo i masnu i usput operi auto, pa da vidis. :D Ja sam dobio perfektan primerak. ;)

Poz svima

pozdrav

Ostrina slike je izvanredna, mada u svakom slucaju zavisi i od video kartice, tj. kako se upare kartica i monitor. Meni je na primer lepsa i ostrija slika sa Leadtekom nego sa Gainwardom. Osvezavanje slike u 800x600 je 146Hz, 1024x768 je 116Hz, 1280x1024 je 89Hz, 1600x1200 je 76Hz, maksimalna rezolucija je 1920x1440 na 64Hz. :wave;

Re: Napisi , napisi !!!

StevaMan je napisao(la):
Jos uvek se dvoumim izmedju 757DF-X i 757NF . Citao sam test Bahatog , ali me zanima i kako se monitori ponasaju posle odredjenog vremena . Kakav je bio taj tvoj NF ???
Stvarno nemam nista protiv Samsunga,ali moje iskustvo je jezivo.4 komada sam probao,2 su crkla posle 2 dana,a kod druga dva je bilo previse (za moj ukus) izrazeno prelivanje boja na svetloj podlozi.Jednostavno,belo nije belo po celoj povrsini ekrana.Mnogi to nisu ni primetili,ali meni bode oci i nema sanse da zadrzim tako nesto.Kod predhodnog modela 700NF nisam primetio takve anomalije, a video sam ih bar 10.
Ako trazis vrhunski flat monitor,obrati paznju na ADI G710.

Pozdrav

Re: Re: Re: Samsung 757NF

Aca je napisao(la):
Ti im se nisi svidjao, pa su ti stalno uvaljivali skart primerke. :p :D Sledeci put odelo i masnu i usput operi auto, pa da vidis. :D Ja sam dobio perfektan primerak. ;)
Ma oprao sam auto,tako da sam zaslepljivao ljude okolo,ali...Put me vodio kroz Bulevar a one vrane,seru li seru:D :D

Re: Re: Napisi , napisi !!!

Ako trazis vrhunski flat monitor,obrati paznju na ADI G710.

Pozdrav

kad smo vec kod vrhunskih monitora potrazi i raspitaj se za Viewsonic. e to su monitori...

Re: Re: Re: Re: Samsung 757NF

U pravu je Aca, krajnje je vreme da se upristojis i uozbiljis, pa jos ako sarmiras "simpaticnu" gazdaricu, mozes da biras monitor, a i da dobijes popust.

Mnogi su mi rekli da je 700NF bolji od 757NF... Mozda je samo u pitanju promena fabrike ili losija kontrola kvaliteta.. Sa tim se slazem...

Isto tako, par ljudi mi je napomenulo da su videli dosta primeraka i da je i 900NF bolji od 959NF ali sa tim se apsolutno ne slazem, jer sam ih i ja video dosta puta (samo dva primerka kod Gedze), i mislim da su odlicni, tj. bolji od 900NF-a...

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 757NF

gozilla je napisao(la):
U pravu je Aca, krajnje je vreme da se upristojis i uozbiljis, pa jos ako sarmiras "simpaticnu" gazdaricu, mozes da biras monitor, a i da dobijes popust.
Ej,Sarmeru!Kada ti budem obavestio gospodju,o tvojim vankucnim aktivnostima,ima da budes manji od "makovog zrna".:D :D

Jeebote koliko razlicitih odgovora...pa mislim da nakraju uopste ne uzimam i drzim se sa mojim ADI E44.. :)

Dobro jos jedno pitanje ..757dfx da li ima nekih problema oko osvetljenja? ma..mislim da cu nakraju ipak njega uzeti

Dobro jos jedno pitanje ..757dfx da li ima nekih problema oko osvetljenja? ma..mislim da cu nakraju ipak njega uzeti
ma nema problema sa tim, al' stvarno se cuje dok je u stand-by rezimu. :( ono sto ce ti mozda smetati dok se ne naviknes je naizgled poveci wedge - rastojanje izmedju spoljne i unutrasnje strane ekrana. kad pogledas iz vise uglova vidi se da je to opticka varka koja je deo cele opticki ravne tehnologije. licno mi to nije ulivalo poverenje, ali slika zaista izgleda ravno.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 757NF

Ej,Sarmeru!Kada ti budem obavestio gospodju,o tvojim vankucnim aktivnostima,ima da budes manji od "makovog zrna".:D :D

Ih bre kakav si cinkaros, pa on se samo "muci" kako bi dosao do sto kvalitetnije robe. :p :D

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 757NF

Aca je napisao(la):
Ih bre kakav si cinkaros, pa on se samo "muci" kako bi dosao do sto kvalitetnije robe. :p :D

Pusti, ma nerazume on to, mlad je jos naucice ga zivot!!

Bahati [SiD] je napisao(la):
ma nema problema sa tim, al' stvarno se cuje dok je u stand-by rezimu. :( ono sto ce ti mozda smetati dok se ne naviknes je naizgled poveci wedge - rastojanje izmedju spoljne i unutrasnje strane ekrana. kad pogledas iz vise uglova vidi se da je to opticka varka koja je deo cele opticki ravne tehnologije. licno mi to nije ulivalo poverenje, ali slika zaista izgleda ravno.
cek jel to mislis za 757nf ili dfx?

E ljudi javljam vam se

Ovako uzeo sam 757nf i mogu vam reci da razbija!

Hvala jos jednom svima na odgovorima

Jos samo da podesim malo velicinu/geometriju(jeebote koliko ima opcija) itd i do jaja!

Ima frke oko namestanja geometrije, to im je jedan deblji -

Ako nije tajna koliko te je kostao NF ?

Bahati , sto mislis , u cemu je problem oko ispustanja zvukova i da li zaista toliko smetaju , mislim racunar drzim u spavacoj sobi , da li ce me natjerati da preljetim na balkonu :)

Matador je napisao(la):
Bahati , sto mislis , u cemu je problem oko ispustanja zvukova i da li zaista toliko smetaju , mislim racunar drzim u spavacoj sobi , da li ce me natjerati da preljetim na balkonu :)
primetio sam (kao i sale sk :wave; ) da je zvuk povezan sa radom diode koja sa pali/gasi. frekvencija zvuka se menja u zavisnosti od toga, sto je jos smornije nego da je ujednacena. neznam da ti kazem koji je to tacno deo koji pisti, ali jasno je da ima veze sa odrzavanjem monitora u "zagrejanom" stanju, jer sam primetio da se ta operacija ne izvrsava najbolje.
moj cale, npr. ne cuje ovaj zvuk sto znaci da se radi o nekom granicnom 15-18kHz. dva monitor koja sam promenio imala su razlicit intenzitet, prvi nepodnosljiv, drugi podnosljiv na odprilike 1.5m od glave. dal' ce tvoj primerak da ti smeta, ne'am pojma. ;) sve sto mogu da kazem - samsung se opasno zaj...

Nazad
Vrh Dno