Šta je novo?

Samsung 757NF ..podrhtava slika

kaiser

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
630
bez ikakvog pravila i zakonitosti slika na monitoru Samsung SyncMaster 757NF pocinje da igra.
Nekad jace, nekad slabije. Desava se da i po dva dana sve radi normalno a onda opet haos. Proverio sam sve kablove.
Grafika je ASUS V7100 32MB SDRAM(GF2MX400).Ploca je Gigabyte 8IR53, proc. Itel P4 Celeron 1.7Ghz, 256MB DDR NCP, ATX Midi 300W.

Gotovo sam siguran da je razlog napajanje monitora. E sad, moze da bude da je problem sa gradskom mrezom ili do samog monitora, a tu vec treba prepustiti stvar majstoru. Valjda ce se neko kompetentniji vec javiti sa detaljnijim objasnjenjem...

Mozda ce ti se ciniti kao glupo pitanje, ali da ti ne radi mozda ves masina kada podrhtava slika?

.... mozda mobilni, vrlo moguce i graficka .;)

Probaj da mu povećaš refresh, ja sam imao takav problem dok to nisam uradio.
Pozdrav!!!cheers

Uh bre, ja odmah pomislio na ono najgore :)
Nije mi ni palo na pamet da bi moglo da bude nesto ovako banalno, al reko covek proverio kablove, a nije valjda toliki duduk da je tako nesto prevideo.
Mada ako je zaista nesto banalno, a ja mu skratio zivot svojim "optiimizmom" izvinjavam se.ctp;

comp je burazerov i zaj.....vao je dok je radio kod njega na Mirjevu.
Od jutros je kod mene monitor i grafika. Radi k`o sat. Moja ploca je ASUS TUSL2-C sa Tualatinom na 1GHz 512MB SDRAM-a, ATX 250W.
Jedini ***** je sto mu nisam rekao da dovuce i kuciste, mada...kada smo sklapali konfiguraciju sve je bilo 2-3 dana kod mene i radilo OK, kao i narednih desetak dana kod njega. Tada pocinje igranka. Da li mozda njegova ploca vise ne voli tog ASUS-a V7100 iako mi to suludo zvuci ili je problem u napajanju. Jedino mi to zvuci suvislo........
hvala na savetima

probaj sa synhronization pa stavi na composite
imao sam isti problem sa radeonom 8500 i compaqom v75
sad sam uzeo 757 mb i vise nemam taj problem

preneo sam sinoc ceo komp kod mene na gajbu i evo do ovog trenutka sve perfektno radi.
Mora da je struja u pitanju.
zdravpo

kaiser je napisao(la):
preneo sam sinoc ceo komp kod mene na gajbu i evo do ovog trenutka sve perfektno radi.
Mora da je struja u pitanju.
zdravpo

nek proba da premesta komp po kuci jer i ja sam imao taj trip kada priblizim monitor jednom zidu onda treperi slika.... znaci nisam menjao utikac samo sa ga stavio na drugu stranu sobe i sada radi perfektno:D

nek proba da premesta komp po kuci jer i ja sam imao taj trip kada priblizim monitor jednom zidu onda treperi slika.... znaci nisam menjao utikac samo sa ga stavio na drugu stranu sobe i sada radi perfektno
To sam u medjuvremenu cuo od jednog ortaka. Sva je prilika da ce se i burazeru isto desiti.
Hvala svima na javljanju i ne bi vas vise zadrzavao.
poz

raindog je napisao(la):
nek proba da premesta komp po kuci jer i ja sam imao taj trip kada priblizim monitor jednom zidu onda treperi slika.... znaci nisam menjao utikac samo sa ga stavio na drugu stranu sobe i sada radi perfektno:D
Pa ti imas izgleda gremline u komsiluku :)
Mada mozda pomaze i visak za pronalazenje idealne pozicije za monitor u sobi :D
a mozda je bitno i ono prema kojoj strani sveta je okrenut ctp;

Crni je napisao(la):
Pa ti imas izgleda gremline u komsiluku :)
Mada mozda pomaze i visak za pronalazenje idealne pozicije za monitor u sobi :D
a mozda je bitno i ono prema kojoj strani sveta je okrenut ctp;

sad su i onako popularni ovi proroci i te gluposti... mogao bih da otvorim firmu koja skida crnu magiju sa kompjutera :D :D :D

BOJLER vs MONITOR

Znam da je vec prosla prica , ali da predocim i svoj slucaj:
Samsung 755DFX, treperi povremeno po uglovima i- ispostavilo se da kada radi grejac na bojleru on podivlja. A nosio sam ga na provere kod ortaka...Majko Srbijo!!!

Pa poznato je da cev masine (kad se ukljuci centrifuga) hoce da zezaju i druge uredjaje (ne samo komp), a meni je na primer riknuo monitor u trenutku kad se upalio usisivac (nega 100 godina stara dresina kojoj je problematican jedan kondenzator) ctp;

jel moze UPS da ispravi te interferencije ili bi trebalo monitor staviti u olovnu kutiju :beat:

raindog je napisao(la):
jel moze UPS da ispravi te interferencije ili bi trebalo monitor staviti u olovnu kutiju :beat:
Pa trebalo bi da moze, ali ako ti je mreza ocajna, tesko da ce u potpunosti uspeti modeli iz ekonomske klase - uspece delimicno, a za potpuno peglanje napona i struje i skoro idealnu sinusoidu potreban ti je UPS koji daleko prevazilazi vrednost tvoje masine (sta god u njoj bilo) :D

Crni je napisao(la):
Pa trebalo bi da moze, ali ako ti je mreza ocajna, tesko da ce u potpunosti uspeti modeli iz ekonomske klase - uspece delimicno, a za potpuno peglanje napona i struje i skoro idealnu sinusoidu potreban ti je UPS koji daleko prevazilazi vrednost tvoje masine (sta god u njoj bilo) :D

meni trenutno 755DFX radi savrseno nego problem je sto se selim u drugi stan pa mi je malo frka jer tamo ortaku se malo trese lika na 765MB.

jel ima neko mustek ups ... iteresuje me kakva su iskustva sa njim... ne uvezi peglanja napona nego uopste

raindog je napisao(la):
jel ima neko mustek ups ... iteresuje me kakva su iskustva sa njim... ne uvezi peglanja napona nego uopste
pa s obzirom da u pitanju kozmetika jedino na sta mozes da se oslonis sto ces usled nestanka struje imati dovoljno vremena da snimis to sto radi s i lepo odes na ShutDown :D Na zastitu zaboravi (kao sto rekoh: kozmetika). Ako vec hoces nesto da uzmes, bolje dodaj malo vise para pa uzmi neki APC ili pogledaj ove domace (mislim da se firma zove Enel).

Vrh Dno