Šta je novo?

Samsung 757nf ili jeftini TFT ??? Za iste pare-naravno...

Peter

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
604
Eto - kreno sam od Samsunga 753dfx, pa preko 755dfx i 757dfx doso do 757NF - a on kosta 2700 Kr. Problem je sto sam za te pare naso TFT - neke leve marke (15" i 15,1", naravno) -- "Vibrato" ili tako nesto. Ovde u Danskoj se lupaju marke proizvoda tipa "Pera&Paja" ko kod nas "Levis" u Novom Pazaru - tako da pojma nemam ko je u stvari proizvodjac. Primetio sam da ISTI istacki TFT monitor ima u 2-3 "marke" a u stvari je u pitanju 1 isti proizvodjac. Prodavci su tolko glupi da stvarno nemaju pojma nista sto ih covek pita. Daju ti 2-3 godine garancije i 14-30 dana retur period i gotovo.... E sad ne znam lepo sta da kupim - i uopste sta kod TFT monitora odredjuje njihov kvalitet - jer posto je cevka out - pojma nemam sta je ovde fora... E pa sad pomozite ako mozete jos jedared...'

Fala lepo i pozdrav!

Re: Samsung 757nf ili jeftini TFT ??? Za iste pare-naravno..

Ja bih pre isao na proverenu CRT Flat varijantu (757NF) nego na neki "levi" TFT. Naravno, sve zavisi od tvojih potreba. Ukoliko se ne igras previse, nemas prostora u sobi itd, TFT nije lose resenje. Ali opet, "levi" siguran sam nema neki zavidan kvalitet.

Vidis nije losa ta fora sa probom od 2 nedelje. Uzmes lepo TFT-a pa probas, a onda uzmes Samsunga pa vidis razliku. Posto ce Samsung sigurno biti bolji, njega ces i zadrzati. ;)

nikako jeftin TFT! ima tu puno faktora, al' da ne ulazimo previse u teoriju - ispasce ti oci. :D;)

Hvala na odgovorima

Evo sad sam isao u prodavnicu - daju 30 dana retur ali ovaj TFT koji sam gledao za iste pare ko Sansung se prodaju kao "stari" modeli BRZ retura i kostaju 2799 Kr. a Samsung sa 30 dana probe - 2800 Kr. Sad se prekontavam u glavi sta je pametnije... Medjutim, imam jos 1 pitanje: kada se ovde govori recimo "753dfx je djubre" i slicno, sa koje tacke gledista (dali su u pitanju akademske nijanse sto meni kao prosecnom korisniku ne znaci mnogo ili sustinske razlike) se posmatra? Recimo, "na oko" izmedju 30 monitora poredjanih 1 pored drugog, Samsung 753dfx mi je izgledao najbolji. Nisam (laicki gledano) primetio nikakve krivine a ni to da drugi monitori imaju strane "prave kao strela" - pa se sa dpitam li pitam... U svakom slucaju, dali neko zna za proizvodjaca matricnih ploca ECS - koje se ovde furaju u 90% ponuda za AMD Palomino varijante?

Pozdrav!

Bahati [SiD] je napisao(la):
nikako jeftin TFT! ima tu puno faktora, al' da ne ulazimo previse u teoriju - ispasce ti oci. :D;)

Hehehe, tacno, tacno, ali mala digresija, najbolji TFT monitor na testu u poslednjem Digital-u je bio i najjeftiniji...:D

Nazad
Vrh Dno