Šta je novo?

Samsung 755df i nVidia GF2 - linearnost slike

glisoni

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Malo čudan problem sa Gainward GF2 Ti karticom i 755df monitorom: slika je malo sužena recimo 20-30% uz vertikalne ivice ekrana. Problem se nije pokazao sa prethodnim Hansolom 710p. Isprobao sam i GF4MX 400, isto (mada isto Gainward, ali ne vidim da to ima veze). Rezolucija je 1280x960, 1280x1024. Deformacija u nižim rezolucijama se ne vidi.
??? Ima li neko pojma zašto ovo?

Probaj sa manjim rezolucijama, 1280xnesto je mnogo za 17icu. Probaj 1152x864 ili 1024x768. Ako se u istim javlja pomenuti problem, pogledaj da li u opcijama ima podesavanja "Linearity" (ne secam se za 755 ali 700/757NF i DFX imaju). Ukoliko ni to ne pomogne, menjaj primerak.

glisoni je napisao(la):
Malo čudan problem sa Gainward GF2 Ti karticom i 755df monitorom: slika je malo sužena recimo 20-30% uz vertikalne ivice ekrana. Problem se nije pokazao sa prethodnim Hansolom 710p. Isprobao sam i GF4MX 400, isto (mada isto Gainward, ali ne vidim da to ima veze). Rezolucija je 1280x960, 1280x1024. Deformacija u nižim rezolucijama se ne vidi.
??? Ima li neko pojma zašto ovo?
Za Amere i neke Srbe,u uputstvu od monitora,obicno pise "recomended" rezolucija,koja je za tvoj monitor, ako se ne varam,1024x768/85Hz.E sad, sto mi volimo da izmisljamo rupu na saksiji,....:D A i 710p je baba-roga za tog Samsunga(ako je dobar primerak).

Drzi na preporucenoj rezoluciji 1024 u 100Hz ostale rezolucije su neupotrebljive...

Re: Re: Samsung 755df i nVidia GF2 - linearnost slike

simpson H je napisao(la):
Da i 710p je baba-roga za tog Samsunga(ako je dobar primerak).

Takodje, samo da pomenem i malo matoriji 700p+ koji ima isto tako neverovatno dobru sliku...

Inace, dosta ljudi kuka da ima mnogo skart primeraka 755 DF modela :(

Re: Re: Re: Samsung 755df i nVidia GF2 - linearnost slike

Igor je napisao(la):
Takodje, samo da pomenem i malo matoriji 700p+ koji ima isto tako neverovatno dobru sliku...

Jos samo da su boje na mestu sve bi bilo exstra, ali 'ebi ga, nismo sitnicari :p :) :D

Re: Re: Re: Re: Samsung 755df i nVidia GF2 - linearnost slik

Cuo sam da je 959NF dobar i profi monitor. Jel ima neko iskustva sa njim?

P.S. Jel gledao neko onu njihovu prezentaciju monitora na disku (od Erc Comp.) sto ide kao prilog u julskom-avgustovskom PC pressu?
Meni se svidela, al' ko njima da veruje!

:wave;

Ali problem je kanda do nVidie

Reklamirao ja ovaj primerak, pa uzeo drugi, isti model. Rekoh sebi, ovaj put probaj, pre nego poneseš kući. Diler je imao pri ruci neki ASUS netebook, sa VIA pločom i integrisanim Savage-om. Prikačimo, stavimo 1280x1024, jer Savage nije imao u XP-u 1280x960, i slika OK. Savršeno linearna, oštra, 85 Hz. Ja srećan, spakujem spravu, pa kući u Bečej.
Kad ono međutim, sa mojim GF2 opet isto ******. Odem kod drugara, on ima onaj pomenuti Gainward GF4MX, probam, isti problem.
Izgleda da je problem na liniji nVidia-Samsung, jer eto onaj ASUS notebook sa Savage-om je imao OK sliku. Vidim ja da ću ili nazad na Hansol, ili da pazarim kakvog ATI-ja. **** me jedimo što ATI sa Radeonom sa ViVo mogućnostima košta mnogo više od ovof Gainward-a što ja imam.

Jebi ga. Sela vi (ubiće me Francuzi)

Ja na tom monitoru imam gainward gf3ti200 i slika je ludilo, ne znam kakav je to problem?

Re: Re: Re: Re: Samsung 755df i nVidia GF2 - linearnost slik

omnik je napisao(la):
Jos samo da su boje na mestu sve bi bilo exstra, ali 'ebi ga, nismo sitnicari :p :) :D

A sto? Ja nisam vido nikakve nepravilnosti. 1024x768 u 100Hz.
Zanimljivo da je pod XP-om slika prilicno lepsa.

Ja sam tog Gaiwarda razvlacio na Viewsonicu (Diamondtron) ja mislim bukvalno u svim rezolucijma i svim frekvencijama.
Uvek je mogao da razvuce sliku totalno.

Sa Hansolima+Nvidia sam uvek ima frku da razvucem u preko 1024, cak sta vise, retko sam kad i uspevao.
Napominjem, samo sa D hansolima, tj onima sa DynaFlat cevkom, istom kakvu ima i tvoj Samsung.

Moguce da je do DF problem.

Pozdrav!

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 755df i nVidia GF2 - linearnost

luka.l je napisao(la):
Cuo sam da je 959NF dobar i profi monitor. Jel ima neko iskustva sa njim?

P.S. Jel gledao neko onu njihovu prezentaciju monitora na disku (od Erc Comp.) sto ide kao prilog u julskom-avgustovskom PC pressu?
Meni se svidela, al' ko njima da veruje!

:wave;

Ja ga imam, pre njega sam imao 757p, zadovoljan sam i mogu ga preporuciti, kao i 757p. S tim da sam oba kupovao bez biranja ali u zapakovanoj kutiji, sto mi se najvise i dopada.

Vrh Dno