Šta je novo?

Samsung 755 DFX - Ocena

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
Odlucio sam se da pazarim Samsung 755 D F X Molim vas za ocene istog ako ste imali priliku da ga koristite...Takodje drugi monitori koji su "SIGURNO" bolji a jeftiniji ili "OPET SIGURNO" bolji a skuplji za nekih 3-10 eura me ne zanimaju... Znaci samo ovaj monitor i njegove realne ocene....

:wave;

Samsung

755 obavezno pogledaj pre kupovine,da li mu je slika OK i kako
tebi odgovara ta slika,nije pitanje samo ostrine nego i prijatnosti
gledanja u nju,topline boja itd
ocene monitora su subjektivna stvar,a i stvar osetljivosti ociju
Ja ga licno nikad ne bih uzeo,jer mislim da je los ,ostrina slike je OK,ali je mnooogoo zamoran kad gledam u njega.dok pak neki ljudi kazu,slika ko slika,dobar je........
Ako nemas osetljive oci mislim da je odlican za pare za koje moze da se nade

Ako si u mogucnosti obavezno uzmi 757 dfx, mnogo je bolji

Po meni je sasvim OK monitor za svoju cenu, doduse jeste da ovi primerci koji su kod nas znaju da imaju malih problema sa geometrijom slike, ali se to uglavnom da srediti, a sto se tice boje, ostrine....tu je bitna i graficka kartica koju koristis, momentalno ja na ovom monitoru koristim Hercules GF DDR i moram priznati da je slika "izvanredna", al bas izvanredna, doduse verovatno je malo "friziraju" Herculesovi driveri jer je sa njima skor u 3D Marku nizi za 350 poena od drugih verzija detonatora, ali je ostrina, toplina boja....savrsena na 1024*768*32@100Hz, cak bolja od ATI Radeona LE koji je bio prethodno u mojoj masini.

Svi Samsungovi DF(X) modeli imaju velike probleme sa geometrijom koja NE MOZE da se namesti. Leva i desna ivica jos i mogu da se izravnaju, medjutim, gornja i donja ivica ne mogu nikako jer ne postoji takva mogucnost. Gornja ivica je obicno ulegnuta a donja ispupcena (gledano od dole) tako da ako ti to ne smeta - kupi ga. Ja jesam, ne 755 ali 757, medjutim radi se o istom monitoru koji ima istu katodnu cev ali slabiju elektroniku pa zbog toga je osvezavanje slike manje, ali mislim da ces moci u 1152 da osvezavas u 85.

757p je bolje resenje. Imao sam oba sad imam 757nf ali je on nesto skuplji...dakle 757p je moja preporuka...

Ok,ljudi hvala na odgovorima.. mislim da sam se odlucio.. uzecju 757 D F X ... pa kud puklo da puklo.. razlika izmedju njega i 755 nije neka a i svi mi kazu da je bolji monitor... inache za ostalo bash i nemam love.. vajda cje i ovaj da mi odradi posao... Ljudi uzdravlje :wave; cheers

mambo je napisao(la):
Ok,ljudi hvala na odgovorima.. mislim da sam se odlucio.. uzecju 757 D F X ... pa kud puklo da puklo.. razlika izmedju njega i 755 nije neka a i svi mi kazu da je bolji monitor... inache za ostalo bash i nemam love.. vajda cje i ovaj da mi odradi posao... Ljudi uzdravlje :wave; cheers

I pucci cce. :D

P.S. Pazari 757P. Ne lozi se na tehnichke karakteristike i ono "Flat".

mambo je napisao(la):
Odlucio sam se da pazarim Samsung 755 D F X Molim vas za ocene istog ako ste imali priliku da ga koristite...Takodje drugi monitori koji su "SIGURNO" bolji a jeftiniji ili "OPET SIGURNO" bolji a skuplji za nekih 3-10 eura me ne zanimaju... Znaci samo ovaj monitor i njegove realne ocene....

:wave;
Mislim da je monitor kanta. Preporuka je da strogo zaobilaziš te šatro flat varijante. Preporučio bih ti da malo doplatiš za 757 NF

pa bre sta bi javi se da cujemo utiske o 757dfx -u?
ej bre vi sto predlazete p-a? da vas pitam. cuo sam od drugara da je kod p-a nekako bljutava slika i boje i slicno a kod dfx-a je kao bolja?
mada ove p serije su pojeftinile uzasno ...
i koja je razlika izmedju 957p od 757p :) jes glupo pitanje ali karakteristike su im iste!?!? to me chudi?
i jel 957p isto tako "dobar" kao 757p?
i jos jednom - javi se mambo da cujemo utiske!!
aj hvala

Ej evo mene opet... pa nakon svih vasih poucnih kritika... odlucio sam se da sacekam jos mesec , 2 ili 3 pa da lepo ko sto svi vi kazete uzmem neki bolji monitor iz Samsung serije... zahvaljujuci svima drugarima sa Bencha doshao sam do zakljucka da je to jedino ispravno resenje.. da se nebi kajao posle zbog svoje brzoplete odluke.. E kad budem pazario monitor ko covek onda cju da vam javim utiske..

Ako cekas koji mesec zaobidji celu Samsung seriju, sve njihove 17 sam imao da bi na kraju presrecan uzeo Dell Trinitron

A kakav je taj monitor? Mozes li izneti neke njegove karakteristike.... ako nije bash pre-ultra-highpower-u saradnji sa NASOM :D skup mozda i njega uzmem u obzir... uzdravlje cheers

Bax je napisao(la):
Ako cekas koji mesec zaobidji celu Samsung seriju, sve njihove 17 sam imao da bi na kraju presrecan uzeo Dell Trinitron
uh....ctp;
mambo: uzeo 757p ili 757nf neces pogresiti, 957p je zmaj monitor a jevtin.
posto vec sedis za racunarom pogledaj malo reviews za ova dva "p" monitora u verzijama 757p, 957p ili 750p i 950p (prethodnici, isti al bez usb)

dfx je monitor koji ima najbolji odnos cena/kvalitet

e :) mambo svaka ti cast na neodlucnosti mada sam ja gori i ja se primih na TFT-ove ali cekam isto i cekacu jedno 6 meseci, a mami me i ovaj 957p a cena mu je pala da nisam mogo da verujem ...

Nazad
Vrh Dno