Šta je novo?

Samsung 753s - mrtav pixel?

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Odluchih da ochistim(!?) ekran monitora i lepo brishem ja kad ono neshto malo, crno jedva primetno... Nece da se skine, zagledam se malo bolje i vidim da je to sa unutrashnje strane. Prvo pomislih da je unutra ushla neka trunchica medjutim izmenjam na monitoru rezolucije i frekvencije i uvek je tu osim u 640x480!!!
Chini mi se da su neki ovde spominjali "mrtve pixele" na TFT-ovima pa jel mogu da daju neki savet za ovo, da li da se menja monitor ( GARANCIJA ) ili pokushati ignorisati ( neko nebi ni primetio ali meni bode ochi ) ajd

Normalna stvar, imam i ja jedan na hansolu 710p, naravno jedva sam ga primetio, i to slucajno, i jako je neprimetan, kao i taj tvoj, tako da ne smeta.

Osim toga, taj tvoj monitor je najjeftiniji na trzistu, pa sta si ocekivao da dobijes :p

Zna se,koliko para toliko muzike... Ali ovaj kod mene ima sliku oshtru kao malo koji je proshao kroz:) moje ruke, pa mi malo zao :(:(

Cekaj, ti pricas o analognom (CRT) Samsung SyncMaster 753s monitoru? Pa CRT monitori ne mogu imati mrtve piksele, to je moguce samo kod LCD-a. Pre ce biti da je zaista ostala neka cestica prasine unutra.

CRT monitor uopste nema pojedinacne piksele, vec elektronski mlaz koji iscrtava liniju po liniju slike. Nemoguce da mlaz prekida uvek na istom mestu nezavisno od rezolucije. To sto se ne vidi u 640-480 rezoluciji je verovatno zato sto tacka upadne u razmak izmedju dve horizontalne linije. Ako ti smeta, probaj da ga reklamiras, to nije uobicajeno kod CRT monitora.

Da da, i ja imam jedan mrtav na 753s, do duše ovo bi mogao da se nazove i mrtav subpixel pošto je crvene boje :)...

Kakvi crni mrtvi pixeli na CRT monitorima :) CRT monitori nemaju fiksne rezolucije, tj .tacno odredjen broj pixela na ekranu. Imaju fosforne tacke, grupisane po tri (crvena zelena i plava).

Svi oni sastavljeni (mnogo njih :)) cini masku koja se nalazi ispod stakla.
E pa tebi je maska malo zeznuta, mozda jedna grupa ne svetli, a mozda je maska malo kriva.
Inace, to je moguce zeznuti samo prilikom izraden, da bi je sam sam "pokvario" masku morao bi da prvo razbijes koji cm stalka koji se vidi ispred nje, a tada bi ti crkao ceo ekran.

A ne vidi se samo pri 640 jer u toj rezoluciji top "pali" nekoliko grupa fosfornih tacki, pa se ova jedna verovatno (ili jedna od tri tacke u njoj) e sto se ne upale ne vide jer nekoliko njih okolo svetli..

Banalno objasnjene, nisam bas neki strucnjak :)

Pozdrav!

Ja licno nisam mislio na CRT monitor,vec na TFT,ja na mom sunc masteru 171 t imam dva pixela koja ne valjaju:D :D a garanciju priznaju tek na pet.:D

Sasa je napisao(la):
Kakvi crni mrtvi pixeli na CRT monitorima :) CRT monitori nemaju fiksne rezolucije, tj .tacno odredjen broj pixela na ekranu. Imaju fosforne tacke, grupisane po tri (crvena zelena i plava).

E pa tebi je maska malo zeznuta, mozda jedna grupa ne svetli, a mozda je maska malo kriva.
Inace, to je moguce zeznuti samo prilikom izraden, da bi je sam sam "pokvario" masku morao bi da prvo razbijes koji cm stalka koji se vidi ispred nje, a tada bi ti crkao ceo ekran.

A ne vidi se samo pri 640 jer u toj rezoluciji top "pali" nekoliko grupa fosfornih tacki, pa se ova jedna verovatno (ili jedna od tri tacke u njoj) e sto se ne upale ne vide jer nekoliko njih okolo svetli..

Banalno objasnjene, nisam bas neki strucnjak :)

Pozdrav!
Ma znam bre sasa da nema crt ded pixela, samo kažem da tako izgleda, neka unutrašnja prljavština ili šta već :):..

Vidi ti Sasu sto se raspisao... :D

Ma verovatno su napravili neku gresku kad su nanosili fosfor, pa to mesto iako ga pogodi snop, ono se ne vidi lepo. A sve sto se ne vidi je mrtav pixel, zar ne :)

Shto je najgore, nisam je video u pochetku, a sada konstantno izbija ochi :) , a to sa tehnologijom izrade ide otprilike tako

Sasa je napisao(la):
drugo je bre maska, sale, mojne da zbunjujes ljude. ;) ostalo si sve verovatno u pravu, mada nije iskljuceno i da je neka rupa na masci zacepljena... al' to je sad nebitno. covek moze samo da proba da ga zameni, al' ne verujem da ce prodavca da zanima tackica na jevtinom monitoru...

Kokos je napisao(la):
Ja licno nisam mislio na CRT monitor,vec na TFT,ja na mom sunc masteru 171 t imam dva pixela koja ne valjaju:D :D a garanciju priznaju tek na pet.:D

Kako se pokazao, kakav je monitor, kakva je slika?

Misko je napisao(la):
Kako se pokazao, kakav je monitor, kakva je slika?
U principu odlican monitor za rad ali kao ni jedan tako i ovaj nije za igre u igrama slika gubi ostrinu:D ovo je kao jedan od boljig monitora,tako bar kazu!
P.S.Kako radi 8500

Vrh Dno