Šta je novo?

SAMSUNG 753s brightness...POMOC

dzvini

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2005
Poena
309
Imam SAMSUNG 753s iz 2003... ,)
Osvetljenje mu je prejako iako sam spustio BRIGHTNESS na 0 NIJE DOVOLJNO...drugar mi je rekao da pokusam da ga otvorim i da mu nadjem potenciometar...E za sve sam mu nasao al za OSVETLJENJE i KONTRAST JOK...
.
Da li TO kod njega uopste postoji i imali neko predstavu gde SU GA ZVUKLI DA IZVINETE ?

p.s.
Ako TO nije resenje zna li neko neko drugo ?

A da probeš iz podešavanja u drajveru video kartice?

Mozes i da ga odneses u Erc Commerce, pa da ti ga spuste iz biosa monitora. Probaj da mu vrednosti vratis na default.

Rado bih vratio vrednosti ali neznam K k kako?

Mora da ima na njemu kad ga otvoris...

Keep looking...

Kao sto rekoh otvorio sam ga i gurnuo sam sravciger gde god sam mogao ( jos me nije sprzila struja...nee oodustajem...) sve sto sam nasao je dva potenciometra sa strane za fokus i cetiri odozgo..., ista prica!
Sto se tice vracanja na default jedino sto mi pada na pamet je da izujem papucu i da ga raspalim... a posle toga ga nece primiti u Erc Commerce...to mi je resenje tek od PONEDELJKA!
ZNACI OVAKO:
1.DRAJVERI/ nista
2.VRACANJE VREDNOSTI/ ne znam KAKO?
3.POTENCIOMETAR / kazem VAM sta sam iscackao ako neko zna jos neki neka PRICA!

Poslednja izmena:
Imao sam prvu seriju Samsunga 753S i takodje je imao problem sa brightnes-om, od dana kupovine sam ga drzao na 10-15, a pre nego sto sam ga prodao cak i na 0. Otvorio sam ga i na njemu su postojala samo dva potenciometra na VN trafou, ali oba su za fokus, jedan za horizontalni i jedan za vertikalni. Ona cetiri odozgo na samom ekranu sluze za podesavanje konvergencije. Kada sam se raspitivao za ovaj problem u servisima receno mi je da je moguce podesiti sve parametre iz servisnog menija monitora (naravno, u nekom od ovlascenih servisa :) )

p.s. I sledeci Samsung 757dfx imao je isti problem, brightness max na 10-15, ali sam ga veoma brzo zamenio za 959nf. Sa druge strane 959nf je imao obrnuti problem, slika je postajala sve tamnija pa sam od pocetnih 50-55 brightness u prvih 2-3 meseca morao da povecam na 75-80 gde se i stabilizovao.

Poslednja izmena:
#$%!#$

Najgori monitor u kojim sam ikada gledao!!! :wall:
Tvoj problem kao i problem skorog skoka dioptrije resices bacanjem monitora kroz prozor! :crash:
:,,:

...tako je VUCE... danas je zavrsio u Erc Commerce...do 30 eur KVAR popravljaju, a preko 30 eur obavestavaju i konsultuju se sa JADNIM VLASNIKOM...javicu KVAR I CIFRU...

Sprava ponovo radi...CITIRACU KONSTATACIJU KVARA...Erc Commerce:" Defekt : ug2 "...PRIMIO : DULE RADIO : MILE CENA : 17.70..." i imam garanciju na ug2 sest meseci...JEE...

*HVALA SVIMA NA SAVETIMA i POMOCI !

Zao mi je sto raije nisam video ovaj thread...:(...brightness se ne podesava trimerima na PCB-u vec u VN trafou...dakle svaki VN trafo ima dva (obicno plasticna, crna) "tockica" za podesavanje, jedan je za Focus, a drugi za Brightness.

Moj Samsung 750P je imao isti problem...odmah cim sam ga kupio, otvorio sam ga i smanjio brightness na nivo da je dobar kada je potenciometar na prednjoj ploci otprilike na sredini. Ne znam da li je ovo bilo bas idealno, ali radi godinama odlicno.

Pa nisam znao kako da objasnim gde se nalaze, al' sam znao da ti potenciometri MORA da postoje... Prvi put sam ih nasao na Samsung-u 700p plus kad mi je riknuo ramdac na kartici, a ja mislio da je do monitora i trazio focus... :d

tex707 je napisao(la):
Zao mi je sto raije nisam video ovaj thread...:(...brightness se ne podesava trimerima na PCB-u vec u VN trafou...dakle svaki VN trafo ima dva (obicno plasticna, crna) "tockica" za podesavanje, jedan je za Focus, a drugi za Brightness.

Moj Samsung 750P je imao isti problem...odmah cim sam ga kupio, otvorio sam ga i smanjio brightness na nivo da je dobar kada je potenciometar na prednjoj ploci otprilike na sredini. Ne znam da li je ovo bilo bas idealno, ali radi godinama odlicno.

To je vazilo za starije monitore, imao sam neki Compaq iz 98. i ADI 510 i oba su imala potenciometre za fokus i za brightness ali malo noviji Samsunzi, konkretno znam za modele 753s, 757dfx i 959nf, imaju takodje dva potenciometra na VN trafou ali oba sluze za fokus, jedan za horizontalni i jedan za vertikalni.

da malo ozivim temu.. treba mi :) moj 959nf je postao prilichno taman na 100% brightnessu. trenutno koristim highlight opciju preko celog ekrana da bih imao korektno osvetljenu sliku :D ali ja bih da mu vratim osvetljenost na normalu a koliko vidim pominju se neki trimeri unutar monitora. e sad da ga ne bih nosio u servis (veci mi cim zbog njegove velichine nego zbog para) ja bih to sam da sredim samo bih voleo da mi neko kaze ako zna sa sigurnoshcu shta treba da chachkam ?

...ja bih da mu vratim osvetljenost na normalu a koliko vidim pominju se neki trimeri unutar monitora. e sad da ga ne bih nosio u servis (veci mi cim zbog njegove velichine nego zbog para) ja bih to sam da sredim samo bih voleo da mi neko kaze ako zna sa sigurnoshcu shta treba da chachkam ?

Nemoj nista da cackas jer kao sto nisi video odgovor u postu iznad tvog tako mozda neces videti sta cackas unutar monitora pa ce te ubiti struja :d
Ali pomoci cu ti i ponoviti ono sto je vec napisano: Samsung 959nf n e m a potenciometar za podesavanje osvetljenosti vec se podesavanje mora raditi iz servisnog menija u nekom od ovlascenih servisa. Zovi ERC pa ih pitaj koliko takva intervencija kosta i da li ima smisla sa obzirom da je kod tebe slika bas tamna. Ovo vazi za Samsung monitore serija S, P, DF, DFX i NF.
Pozdrav

hmm.. prvo hvala za info

chitao sam i post iznad verovatno kad sam postavljao pitanje ali ako se secam ima par topica na benchu gde se pominje to shtelovanje osvetljenosti pa neko kaze ovako neko onako a ochigledno da nisam procenio dobro kome da verujem. hvala ti josh jednom zvacu erc da vidim shta ce mi reci pa cu da teglim ovog teshkasha nekako :S:

Cudno da nema potenciometara na VN trafou. Ok, da nema trimera na elektronici... :mad:

Nemoj nista da cackas jer kao sto nisi video odgovor u postu iznad tvog tako mozda neces videti sta cackas unutar monitora pa ce te ubiti struja :d
Ali pomoci cu ti i ponoviti ono sto je vec napisano: Samsung 959nf n e m a potenciometar za podesavanje osvetljenosti vec se podesavanje mora raditi iz servisnog menija u nekom od ovlascenih servisa. Zovi ERC pa ih pitaj koliko takva intervencija kosta i da li ima smisla sa obzirom da je kod tebe slika bas tamna. Ovo vazi za Samsung monitore serija S, P, DF, DFX i NF.
Pozdrav

zvao sam jutros servis erc-a i lik mi ladno kaze (nakon shto sam mu objasnio da je rech o 959nf i da me zeza osvetljenost i contrast) da mi displej crkava i da bez obzira shto monitor ima josh godinu dana garancije on je preshao "onu drugu" garanciju od 10 000 radnih chasova ? :D crt monitori imaju u garanciji negde stavku da su deklarisani na 10k radnih sati ? :trust:

WTF? :wall:

jel se tebi igde u garanciji od monitora (dakle, na garantnom listu samog monitora (knjizici), ne na listu koji su ti dali u radnji) pominje tih 10 000 radnih chasova? I imaju li ti monitori tajmere (u servisnom meniju) kako bi mogli utvrditi? btw...kako on zna da je preshao 10 000 radnih chasova preko telefona?

ma ne pishe naravno (bar ne u garanciji koja je prevedena na srpski i koja ako se ne varam po zakonu jedina i vazi tj to shto tu pishe). uostalom da li ikom zvuchi normalno da crt ima radni vek od 10k radnih chasova ? i ne moze da zna koliko je radio (ne mogu ni ja sam) dok ne udje u servis meni (ako se uopshte za crtove i belezi lifetimer) nego je on onako lupio jer se pravi pametan.. kao tebi crkava dispej znash on ima kao kola 3 godine garanciju ili 100k km e samo shto je ovde 10k radnih sati :smash: :cigar:

Ma odnesi ti njima fino na servis to i ponesi garantni list. Ako ti pokaže gde u garantnom listu piše koliko radnih sati važi garancija, a onda ti pokaže na tajmeru monitora da si to prekoračio, ti ga pozdravi kulturno i izadji. Ako nije u stanju da ti pokaže to - nek ti poravi monitor KOJI JE U GARANTNOM roku, a oni uvoznici i serviseri.

pa to i planiram nego nikako da se nateram jer teshko bre ovo chudo :D

Kako se ulazi u servisni meni kod 753S ?
Da li je moguce bez pomoci servisera - bez dodatnih alata ili programa namestiti parametre ?

Hm, da ne otvaram novu temu, imam dva pitanja povezana sa ovom temom.

Prvo, imam pomenuti 753s i pre oko pola godine slika je pocela da se blurujue. U pocetku nije bilo strasno, ali je sada skoro nepodnosljivo (moram u browseru da podesim zoom na 120% da ne bih oslepeo, doduse ne smeta u toku igranja igara, gledanja filmova i sl. gde nema slova). Interesuje me zbog cega je doslo do ovoga, posto jos nisam video kod nekoga isti problem.

I drugo, posto mislim da je prethodni kvar nepopravljiv, ortak mi nudi njegov Hansol 720E (2003), medjutim nemam pojma koliko uopste kosta takav polovan 17". Da li bi neko mogao da mi kaze koliko bi otprilike trebalo da izadje (samo bez "gajba piva i sl." predloga :) :) :) ) ?

Poslednja izmena:
@Ryo

Samsung je odsluzio svoje,a cena za Hansol - 4 gajbe piva :D :D
Salim se - oko 30-35€ ( po oglasima 17" idu od 20-50€ )

Vrh Dno