Šta je novo?

Samsung 740BF mutna slova

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Taman se resih da pazarim isti, kad kod komsije zagledam malo bolje i vidim da su slova blago zamucena.
Zamucenje je najizrazenije kod sitnijih fontova crne boje. Pokusali smo sa sharpnes-om u meniju ali samo smo za nijansu izostrili tekst.
Kad sam se vratio kuci i pofledao moju CRT kantu, video sam da su slova prilicno ostrija.

Jel to normalno za TFT?

Naravno da jesu, osim kada ga drzis u native rezoluciji. Za konkretnan monitor je 1280x1024.

Hoce to ako je ukljucen ClearType, neka ga iskljuci.

Naravno da jesu, osim kada ga drzis u native rezoluciji. Za konkretnan monitor je 1280x1024.

Puno hvala za ovu visoko vrednu informaciju.
Povecali smo rezoluciju na 1280x1024 i slova su postala zaista ostra. Bio sam vrlo zadovoljan, medjutim ubrzo sam shvatio da rad sa ovom rezolucijom i nije bas zgodan. Slova su ostra ali vrlo sitna, pa smo povecali font size u apperence i text size u IE ali negde je bilo rezultata a negde ne. Drugo veliki broj sajtova je optimizovan za 1024x768...pa je pola ekrana prazno, a slova su sitna bez obzira na text size u View/Text size...
Na kraju sam ipak zakljucio da je takvo stanje neprihvatljivo za mene. Znao sam da TFT tehnologija nije savrsena, ali ovo je bukvalno bruka. Cela stvar je uradjena za 19"-ice a ostalo kako bude...
Do sada sam se uvek zalio na pozadinsko prosvetljavanje, ugao vidljivosti, boje itd., ali ovo je previse...
Vidim da je thread "Koju TFT 17-icu kupiti" vec duze vreme bez pravog odgovora pa se pitam sta mi je ciniti?

Hoce to ako je ukljucen ClearType, neka ga iskljuci.

A gde je ta opcija, ne nadjoh je u meniju?

Poslednja izmena od urednika:
vesko: treba power toy za to...

igvan: kupi 19"...
al licno mislim da na 17 slova nisu presitna, vec ej to stvar navike... evo ja na poslu radim na 17", pa mi nista ne fali |>>

"tehnologija" koja se trenutno trpa u 17" tft je ipak bolja od iste koja se trpa u crtove kupljene u zadnjih par godina...

verovatno ne bi pitao gde je da ga ima...

vesko: treba power toy za to...

igvan: kupi 19"...
al licno mislim da na 17 slova nisu presitna, vec ej to stvar navike... evo ja na poslu radim na 17", pa mi nista ne fali |>>

"tehnologija" koja se trenutno trpa u 17" tft je ipak bolja od iste koja se trpa u crtove kupljene u zadnjih par godina...

Nema potrebe za 19" meni je 17" savim ok velicina...
Moguce da nisu sitna slova ali ja sam bezmalo slep :d tako da... :shock:

Probacu taj power toy ali sam skeptican, monitor koji kosta 230E treba da korigujem nekim softverom?:crash:

Poslednja izmena:
covece, opet, uzmi 19... pogotovo ako slabije vidis... a za te pare moze da se uzme...
ja licno ne koristim nigde crystal type, jer mi se ne svidja...

Da bi se ukljucio/iskljucio Clear Type, ne treba PowerToy i slicni programi, sve se to radi iz Wina:

Display Properties -> Appearance tab -> Effects -> Use the following method to smooth edges of screen fonts -> izabere se sta najvise odgovara (Standard ili Clear Type) ili se odstrikira.

Vrh Dno