Šta je novo?

Samsung 730bf

Vlajko007

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
304
Imam samsung 730bf i slika jednostavno neće da bude oštra. Na fakultetu imamo 740n i slika je neuporedivo bolja. Grafička karta je NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (64 MB) koja naravno nema DVI.
Instalirao sam i najnoviji driver i ništa. Podesio sam ga i na njegovu rezoluciju i opet ništa.
Zna li neko o čemu se radi?

Moje iskustvo:
Na 1024x768 kod mene slova kao da su nekako zadebljana, a na 1280x1024 je sve uredu i sve je ostro tj. normalno...
Koristim DVI...

Kod mene ni na jednoj rezoluciji ne valja. Ima li kakve veze zbog stare grafičke karte. Bf serija bi trebalo da je bolja od N?

1280x1024 je native rezolucija kod 17" i 19" tft. Koju rezoluciju trenutno drzish?

znaci da je predvidjeno fabricki da jedan pixel prikazuje jedan tacno odredjen deo slike deo slike i to se ne moze menjati bez gubitka klvaliteta!

Ok to sam znao, ali nisam znao da se tako zove. Pretpostavljao sam da je to.
Ali i na toj rezoluciji slika je nejasna. Šta može da bude problem?

graficka verovatno. Probaj prvo da ubacis drugu graficku, a onda proveri i kabl. To nije do drivera...

Koliki ti je refresh rate? Stavi ga na 60Hz ako nije na toliko.

Takodje opisi kako to slika nije ostra? Mutna? slova imaju senku? Lose boje? Fali neka mozda?

Pa nekako mutna i slova imaju senku. Pored ivice slova ima još jedna tanka i mutna linijica.

To lici na rezoluciju manju ili vecu od native, tj da Anti-aliasing radi... :trust:

je si li pogledao refresh rate?

@Vlajko007
bf je najjaca samsungova serija...

Poslednja izmena:
Pošto mi je taj monitor u firmi nisam, ali znam sigurno da sam ga podesio na 75Hz tako da to neću moći sad. Ali hvala.

Poslednja izmena:
Vlajko007 je napisao(la):
Pošto mi je taj monitor u firmi nisam, ali znam sigurno da sam ga podesio na 75Hz tako da to neću moći sad. Ali hvala.

Onda sam skoro siguran da je problem u Refresh Rate-u! Ako nije konkretno u njemu, onda je graficka!

Nema na cemu :wave:

@Vlajko
Menjaj grafičku ako možeš. 100% je do nje.

stavi 60hz refresh, pa vidi rezultat...

Vrh Dno