Šta je novo?

Samsung 40m71 ili 40r82

daki

Čuven
Učlanjen(a)
26.08.2003
Poena
619
m71 je na akciji u TM jeftiniji oko 10K (80K vs 90K). Kao sto svi kazu m serija je kvalitetnija od r, ali opet tu je i razlika u generaciji. R82 izgleda ima nesto bolje karakteristike na papiru ali mi je nekako u radnji bila lepsa slika na M71. Sta izabrati?? Na kraju cuo sam da PC kod R82 moze da se povezuje preko dvi2hdmi a da kod M71 ne moze iako ima hdmi ulaz. Jel to istina?

Hvala

E u ovom razmisljanju sam i ja :).
M71 je 100hz ima zivlje boje i mislim da ima spva panel,a povezivanje za racunar neznam.
Jel zna neko kako da udjem u servisni meni da vidim koji je panel?

Uzeo sam na kraju Samsung 40m71. Imam I-KOM kablovsku i sasvim solidno izgleda. Stavio sam pored stari Samsunf 72cm CRT i mogu da kazem da je sveukupno lepsi dozivljaj preko LCD-a. Filomovi si OK, treba jos da poradim na podesavanjima. Vidi se malo ghosting-a u brzim scenama ali ne toliko da kvari dozivljaj. Crtaci super izgledaju (Simpsons, South park...). Dozivljaj kod PS2 igrica je mnogo bolji nego na CRT, a Game mode bar meni stvara primetnu razliku u odnosu na standard mod. Sve u svemu mislim da sam se lepo castio za novu godinu :D:wave:

Evo skidam 720p materijal. U medjuvremenu povezao sam PC preko d-sub bez ikakvih problema. Desktop je lepo citljiv pa vidim da ce pasti i surfovanje kad dovucem modem. Probao sam na 2min COD4 i super izgleda.

Sto se tice movie moda na kablovskoj, zavisi od programa (domaci/strani, film, sport ili neki dokumentarac...). Mislim da sve zavisi od ukusa. Movie mode mi generalno daje "tamniju" sliku sa manje izrazenim bojama. Dynamic contrast se najbolje pokazao kod PS2. Digital NR generalno drzim iskljucen jer nekako daje sliku kao da gledam dokumentarce (ali mi zato animal planet i sl. bolje izgledaju ukoliko je ukljucen). Nisam mnogo testirao 100hz on/off ali koliko sam mogao da vidim, kada je ukljucen manje je primetljiv ghosting efekat kod brzih scena. Kod scena sa malo kretanja nisam primetio razliku, niti mogu da vidim razliku u prikazivanju boja i sl. Skinuo sam sa torrenta cisto da probam jednu epizodu Heroes 720p x264rip i pustio preko comp-a (tj. preko d-sub). Izgleda malo lepse nego SD sadrzaj, ali nisam bio "oduvan" kao sto su mi neki pricali da cu biti. Da naglasim nisam proveravao koje je rezolucije rip. Razlika je uocljivija iz blizine (ispod 2m rastojanja) a meni je standardna razdaljina oko 3m tako da je verujem i to dosta uticalo. Eto ovo su neki prvi utisci (nisam bas imao prilike da puno gledam TV i testiram zbog obaveza). Tek treba da se ozbiljno bacim na razna "stelovanja" boja, kontrasta... Koliko cujem to je kljuc dobrog prikaza na LCD-u

Nazad
Vrh Dno