Šta je novo?

Samsung 40H6400 - mrtav piksel (?)

dexy-sexy

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2008
Poena
310
Posle skoro dva meseca od kupovine, primetio sam nešto što liči na mrtav piksel, ali nisam siguran da li sam u pravu. Veoma je teško uočljiv sa daljine sa koje gledam tv, ali ako je zaista u pitanju mrtav piksel, da li je to znak da postoji opasnost da se namnože?
Koliko sam negde pročitao, Samsung radi zamenu panela ako ih ima više od 7. Da li je neko imao iskustva sa tim?
U pitanju je mađarska kupovina, tako da bih morao da jurim čoveka kod kojeg sam kupio, ali ako ne uspem u tome verovatno bih sam rešavao, na ovaj ili onaj način.

Poslednja izmena:
nije piksel sigurno,vidis da su svi na broju,a i prelazi preko vise njih... uslo je nesto ispod,kao buba neka...

Nisam nikada video mrtav piksel, pa sam zato i posumnjao šta je, reko možda je neka prašina ili mušica, ali bolje da pitam.
Ne znam kako je samo upala, pa da vidim da li mogu da sprečim slično ubuduće, jer ova je suviše sitna da bih je primetio sa daljine tako da nije bitno, slučajno sam izvalio kada sam prišao TV-u dok sam telefonirao. Da li ima neka varijanta da zalepim neku foliju na neke spojeve da sprečim mušice i prljavštinu da ulaze ili je to uzaludan posao?

Uzaludan posao. Otvori pozadi su za hladjenje komponenti,jedino ako imas neki zazor izmedju ekrana i plasticnog rama koji ga okruzuje,to nekako sredi ako mozes

Nazad
Vrh Dno