Šta je novo?

Samsung 40es6100 vs LG 42lm620s

andreti

Cenjen
Učlanjen(a)
23.09.2012
Poena
150
Dvoumim se izmedju ova dva modela , cena im je priblizna
Prednost bih dao onom koji ima bolji ( komforniji ) pristup internetu, tj oba su smart 3D, Lg je to elegantno resio zanimljivim daljinskim za Net, a kod Samsunga...???
Ako je neko imao priliku da ih uzivo uporedi bio bih mu zahvalan da iznese svoje utiske
Unapred hvala svima...

Pozdrav, i ja sam u procesu kupovine i ovi modeli me takođe zanimaju mada bih čak išao na nešto veću dijagonalu.

Da ne otvaram novu temu, pridružujem se molbi za iskustva prilikom surfovanja i korišćenja internet aplikacija.

Takođe kakve su mogućnosti kontrole preko mobilnog telefona ili tableta?

Smart platforma kod LG'a mi je daleko lepsa i funkcionalnija. Imajuci u obzir mogucnosti kontrole sa magicnog daljinskog ili mobilnog telefona (app market LG magic). Sto se tice 3D'a prednost dajem LG pasivnoj tehnologiji.

@legenda ako koristis android imas novu aplikaciju "LG magic" koja odlicno radi, licno sam je testirao kod drugara na LM660

Ali 620s nema wireless i nema magic remote, tako da to sto pise ne mozete da koristite dok ne kupite te dodatke, sto je nekih 10.000 dinara preko.

Ali svakako cu uzeti 620s.

LM620s ima wirless opciju samo nije built in, potrebno je dokupiti uredjaj usb dongle an-wf100 mislim da mu je cena oko 3.000 din kod nas. Sto se tice magicnog daljinskog ima podrsku samo je potrebno dokupiti ga , naravno ukliko zelis :)cena nije preko 10.000 ...mislim da mu je cena oko 9.000 din. Moj savet je da pogledas u Madjarskoj cene te dodatne opreme mislim da je dosta povoljnija nego kod nas, mislim na an-wf100(wi-fi dongle) i mr300 (magic remote)

Poslednja izmena:
Cini mi se da sam vidjao magic remote za moj 47LW5590 za 35 e iz Madjarske ( tj, ne cini mi se, nego sam ja toliko platio :)
A wireless..... ionako idu vec nekoliko kabla do njega, pa promakni i obican lan i reseno :) sem ako ti nije bas daleko...
Takodje, glas za LG i pasivni 3D ...
pozz

Hvala Terminatoru i GhostFaceu! Što se tiče ovih dodataka koji se kupuju, pametni telefon może da zameni pametni daljinski verovatno za većinu funkcija. Umesto WiFi modula TV jednostavno prilačim kablom za ruter i problem je rešen. Ovo bi trebalo da vażi za bilo koji smart TV.

Da li je ovaj LG 620s nešto bolji po kvalitetu slike od Samsunga ES5500 ili 6100? 3D mi nije presudan.

Cek, mozes da upravljas telefonom preko rutera? To mi nije palo na pamet...

LM620s ima wirless opciju samo nije built in, potrebno je dokupiti uredjaj usb dongle an-wf100 mislim da mu je cena oko 3.000 din kod nas. Sto se tice magicnog daljinskog ima podrsku samo je potrebno dokupiti ga , naravno ukliko zelis

A sta sam ja rekao? :)

Cek, mozes da upravljas telefonom preko rutera? To mi nije palo na pamet...

Pa ako već postoje aplikacije za Android i iOS onda jedino ako su proizvođači namerno onemogućili ovako nešto da bi morao da kupiš njihov WiFi donglić.

Bolje da ovo potvrdi neko ko ima neki smart model vezan za ruter, nadam se da nisu posegli za ovakvim bezobrazlukom.

Drugari , nažalost aplikacija za sada može samo preko WI-FI rutera da obavlja posao. Odnosno morate imati an-wf100 usb dongle.

This application is compatible only with LG Smart TVs which are released in 2012. Customers who own LG Smart TVs released in 2011 (not listed in supported models) should get "LG TV Remote".

"LG Magic" is a Wi-Fi remote controller which can control Network-enabled LG Smart TVs released in 2012.

When a smartphone and LG TV are connected via same router, LG TV may be controlled conveniently with the smartphone after a simple pairing process.

[Supported Models]
LM9600, LM9500, LM9400, LM8600
LMG860, LM7610, LM7600, LM6710
LM6700, LM6690, LM6610, LM6600
LM6450, LM6400, LM6300, LMG620
LM6250, LM6200, LM6100, LM5900
LS5800, LS5750, LS5700 Series @TV 2012
PM9700, PM6900, PM6700, PM4700

[Main Features]
- MiniTV : Continuously watching live channels. (Only support for LM9600, LM9500, LM9400, and LM8600)
- Hot key for volume/channel control, input list and channel list ...
- MiniHome : Access to Premium CP and MyApps directly .
- Touch Pad : Control pointer(like magic remote) using touch pad.
- SmartText : Easy text input via smartphone.

Poslednja izmena:
Ček, ja odavde ne vidim da mora da se ima ta njihova sprava. Kaže da mora preko rutera, ali ako TV za ruter prikačiš kablom opet će sve ići preko rutera pa i kontrola preko mobilnog ili čarobnog daljinca.

Ghost možeš li da se setiš kako je bilo podešeno kada si testirao TV kod drugara? Taj model doduše verovatno ima WiFi, ali bez obzira. Da li je išla komunikacija preko rutera ili direktna veza sa TVom tipa WiFi Direct?

Ja sam od od Samsunga odustao, a od LG svidela su mi se jos 2
LG LED 42LV570S42"/106 cm, Full HD LED, MCI 500Hz, Wi-Fi Ready, Smart TV, Infinite Surround, Magic Motion Remote i
LG 3D LED LCD 42LW5500 42"/106 cm, Full HD, Cinema 3D LED Plus, Smart TV, TruMotion 100Hz
Koliko vidim razlika je to sto ovaj drugi ima 3D, a u ceni 14.000 (kod nas).........a u igri ostaje i 620s
Tako da od ova 3.....cekam neki popust :)

Nije WiFi direct mora da ide preko wifi rutera jer u aplikaciji skenira televizore koji su u mreži, oni koji nisu aplikacija ih ne vidi. Tako da ide preko wifi rutera sigurno.

@Andreti Navedena dva modela su iz 2011 godine. Dok je LM620S ovogodisnji model koji ima poboljsaniju smart platformu sa podrskom za flash 11.

Ko planira kupovinu televizora u skorije vreme od 1 Oktobra LG daje garanciju na Cinema screen modele 5 godina.

U kom smislu bolju, možeš li malo pobliže da objasniš?

Nadam se da ne misliš na nešto tipa 'ima 3,4% bolje osvetljenje ili jasniju crvenu', dakle pitam laički.

I mene zivo interesuje da li je taj s-pva panel bas toliko superiorniji od ips panela.Ovo me sve podseca na debatu canondzija i nikondzija( mali off).U radnjama 6100 ne stoji bas pored 620S pa da mogu da se porede pogotovo sto prodavci pustaju materijal sa blue-ray diska. Iskreno mislim da sta god da kupimo ne bi trebalo da se kajemo. Ja bi najradije da kupim Panasonic 42ST50(daje odlicnu sliku) ali zbog onih linija a pogotovo ir-a mi se ne bacaju pare. Zato sam i otvorio temu sa Philipsom5507 jer vidim da i on nije los sa tu i tamo ponekim nedostacima.
Verujte mi meni upravo zbog toga sta je kod kog tv-a bolje ili koji sta poseduje a koji ne se otegla kupovina tv-a.Srecom pa imam Sony trinitron. :)

Poslednja izmena:
Eh da je Sony kao što je nekad bio...

To što se tiče gađanja u radnji je za mene bio promašaj. Savet deluje zdravorazumski ali kad sam otišao u, da ne reklamiram, nazovimo je manijakalnu radnju u Savskoj samo sam se još više zbunio.

Dakle svaka čast onima koji mogu da provale, ja imam dobar vid ali razlike među modelima su mi bile subjektivne i smešne.

Različiti modeli puštaju različite klipove tako da ih je teško uporediti. Modeli koje sam želeo da uporedim ne stoje jedan pored drugog, čak stoje na različitoj visini. Svi puštaju neki ultra HD materijal koji izgleda do jaja, samo treba da zakoračiš na planinu ili se bućneš u vodu.

Gledao sam i ES6100 i ES7000 (na kom je slika ko zna zbog čega bila ******) i 620s i najviše mi se svidela slika na 46EH5450 koji do sada nisam ni razmatrao ali bi trebalo. Razlika između njega i 6100 je što je malo deblji, ima 100Hz umesto 200 i nema 3D i WiFi koji mi ni ne trebaju. Slika je ista, meni čak i bolja.

Zaključak - bem li ga.

To i ja kazem da kad odem u radnju ne mogu da razaznam razliku izmedju 2 tv-a razlicitih proizvodjaca.

Poslednja izmena:
Ne znam dal si proveravao kod svih televizora.. ali podešavanja slike se mogu drastično odraziti na to što posmatraš.

Ma naravno Dobri Duše, to mi je sasvim jasno. To verovatno objašnjava zašto je slika na dosta skupljem modelu bila lošija ali mi opet ne pomaže mnogo.

Dobra stvar je što je slika na svim ovim modelima stvarno fantastična tako da maltene nema lošeg izbora.

Mene sad zanima ovaj refresh rate i razlika između 100, 200 i 400 Hz.

Neka ti ne bude tesko da napises utiske i neki licni review.
Dosta sam jurio po netu i forumima i taj model je i meni interesantan. Taj ili LM640 koji se prakticno razlikuje po samo po tome sto nema magic remote ukljucen u pakovanje, pa je shodno i jeftiniji. Inace oba imaju Cinema screen i local dimming.

Ja planiram da u decemru kad se nadam da ce u madjarskoj biti neke veće akcije kupim neki od ova 2modela. Lično više mi se svidja LG 42LM620S ali mu zameram sto nema ugradjen wifi a i malo je skuplji od samsunga 40es6100. A čujem da su LG 3d pasivne naočare a kod samsunga su aktivne. Ako može neko to da mi objasni nije mi baš sasvim jasna ta razlika. Dali je neko upoznat kako izgleda internacionalna garancija za LG LED LCD-ove. Jel to neka dodatna garancija koja se posebno kupuje ili je to obična 2godišnja recimo Madjarska garancija u čijoj je servisnoj knjižici navedena kao zemlja i Srbija i ovlašteni servis u njoj. Ja zvao Bg elektronik i rekli mi da za Lg priznaju internacionalnu garanciju a za samsung samo na odredjene seriske brojeve televizora. Dali je neko bolje upoznat šta je ustvari ta internacinalna garancija kako doći do nje.

Ako kupiš televizor u Mađarskoj ovde ti NE VAŽI garancija ! Moj savet ti je da ne kupuješ preko jer ovde nećeš moči da ostvariš pravo na garanciju ako se ne daj bože nešto desi sa tv'om. Razlika između pasivnog i aktivnog 3D'a je velika. Moje skromno mišljenje je LG'eva pasivna tehnologija 3D reprodukcije daleko bolja i detaljnija od bilo kog aktivnog tipa zato što su uglovi gledanja daleko veći , naočari su jeftine i dosta lakše. Nema takozvnog fliker efekta ili treperenja slike što je kod aktivnog učestalo i možee jako da smeta. Pogledaj model LM640 jeste malo skuplji od LM620S ali je dosta lepši, ima bulit in WiFi i najbitnija stvar što na njega dobijaš 5 godina garancije ako ga kupiš do kraja godine.

poz!

@GhostFace

Odkud ti informacija da nemože da se ostvari garancija na LG ovde. Ja zvao BG elektronik rekli mi da važi internacionalna garancija uz fiskalni račun. Možda si ti iz te branše pa ako ti nije teško aj pojasni malo. Bio sam i u Orbit sesvisu u NS rekli mi da važi uz fiskalni račun. Baš sam zbunjen!
Koje su prednosti tog magičnog daljiskog vredi li jel razlika cene modela LG 640 i 660 nije baš ni mala

Nazad
Vrh Dno