Šta je novo?

Samsung 40es5500

znj

Slavan
Učlanjen(a)
01.06.2007
Poena
319
Pozdrav!
Juce sam uzeo tv iz naslova i slika na njemu je uzasno losa, ne mogu nikako da je namestim kako mi odgovara pa me zanima da li neko ima ovaj tv i da jel moze da mi da neke instrukcije kako da podesim sliku.
Pored svega toga na ekranu se pojavljuju "senke" desno od bilo kakvih slova koja se pojavljuju na ekranu najvise se vidi kod logoa televizije koju gledam.

Shta koristish ? kablovsku? Pusti film sa USB.

Evo danas sam stigo da pogledam neki film sa usb-a (1080p) i slika je bila odlicna, izgleda da je do kablovske (ptt)

Kako si zadovoljan televizorom?
Planiram da ga kupim uskoro pa da cujuem malo iskustva.
Jel nasao mozda neko pouzdan nacin da se utvrdi koj panel ima u sebi, po oznakama itd?
I sta znaci 100Hz CMR? Koliko sam cuo ovaj tv nema 100 vec 50Hz :/

Pa zadovoljan sam, jedino to sto me kablovska malo zeza pa mi slika malo mutna ali kad gledm nesto sa usb-a slika je odlicna. Jos nisam namestio boje kako mi odgovara bela boja mi je mnogo jaka to moram da sredim kad budem imao vrema. u sustini tv je ok.
CMR= clear motion rate , kad se upal ta ocije tv valjda radi na 100hz koliko sam ja razumeo.

http://multimedia.benchmark.rs/multimedia_clanci/vodic_za_kupovinu_televizora_jun_2012/strana_2/

Samsung LED LCD UE-40ES5500

Samsung ES5500 je veoma dobar model LCD televizora iz ovogodišnje E serije, a njegov dizajn je takođe veoma privlačan. Ovaj model koristi Edge LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja i opremljen je sa tri HDMI ulaza. Reč je o Smart televizoru, tako da je prisutan Samsungov SmartHub, iz koga možete pokretati razne internet aplikacije. Pošto je prisutan Ethernet port, moguća je reprodukcija multimedijalnih materijala kroz DLNA standard, ali takođe vam je dostupna i bežična reprodukcija, pod uslovom da naknadno kupite oficijalni USB WiFi dongle. ES5500 poseduje USB port, tako da je ovo još jedan način reprodukcije vaših filmova, muzike i slika, a kao i kod svih Samsung modela televizora, prisutna je DTS podrška. Iako je frekvencija osvežavanja i dalje 50 Hz, broj linija pokretnih rezolucija je poboljšan kontrolom pozadinskog osvetljenja, koje Samsung naziva 100 Hz Clear Motion Rate. ES5500 od tjunera poseduje standardni DVB-C i DVB-T tjuner.

http://multimedia.benchmark.rs/multimedia_clanci/vodic_za_kupovinu_televizora_jun_2012/strana_2/

Samsung LED LCD UE-40ES5500

Samsung ES5500 je veoma dobar model LCD televizora iz ovogodišnje E serije, a njegov dizajn je takođe veoma privlačan. Ovaj model koristi Edge LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja i opremljen je sa tri HDMI ulaza. Reč je o Smart televizoru, tako da je prisutan Samsungov SmartHub, iz koga možete pokretati razne internet aplikacije. Pošto je prisutan Ethernet port, moguća je reprodukcija multimedijalnih materijala kroz DLNA standard, ali takođe vam je dostupna i bežična reprodukcija, pod uslovom da naknadno kupite oficijalni USB WiFi dongle. ES5500 poseduje USB port, tako da je ovo još jedan način reprodukcije vaših filmova, muzike i slika, a kao i kod svih Samsung modela televizora, prisutna je DTS podrška. Iako je frekvencija osvežavanja i dalje 50 Hz, broj linija pokretnih rezolucija je poboljšan kontrolom pozadinskog osvetljenja, koje Samsung naziva 100 Hz Clear Motion Rate. ES5500 od tjunera poseduje standardni DVB-C i DVB-T tjuner.

@znj
Nisi bas mnogo ubedljiv da ti se tv bas svidja :)
Mislim,ok,ne mora da bude obaranje s nogu ali kad ga kazes tako "pa ok...", "u sustini sam zadovoljan.." itd, nekako mi nije to to :)
Nisam ga video uzivo jos uvek,pogledacu ovih dana mada se sve vise trudim da se stisnem za jos 200tinak evrica preko za es6100 :D
Nije mala razlika ali...

Ljudi...Imam problem :( Upao sam u service menu doticnog TV-a (INFO-MENU-MUTE POWER) i mislim da sam slucajno pomerio neke vrednosti. Da li je neko voljan ko ima ovaj model da udje u service menu i da slika default-a podesavanja??? Unapred hvala!!!

Neko?

@VexMunja

imas u servisnom meniju opciju restore factory settings ili slično...preko njega vratiš setovanja na početak...

Ima factory reset u service mode-u, ali sam citao da taj reset vraca TV na stanje " ko od majke rodjene":), da brise i servisni meni komplet, da posle moram da nadjem isti model tv-a i prepisem rucno sva podesavanja za servisni meni... Ako to nije tacno, onda reci malo podrobnije o tome, ako nije problem, hvala.

Opušteno, neće ništa da mu se desi. Ja sam ga dva puta koristio i to zbog nekog baga koji se pojavi kada sliku prebacim u movie mod... Jedini problem ako je to problem je to što se sa ovom opcijom briše timer odnosno vraća se na nulu...
Otprilike sammy se ponaša kao da si ga izvadio iz kutije...

Pozdrav...

I kod mene se desava bug u movie modu... Kada menjam standard-natural-movie, na movie nestane slika na sekundu pa se vrati...ako je taj bug u pitanju... Nista ,uradicu onda taj factory reset,pa sta mi bog da :)

Kod mene u movie modu totalno pobeli slika... Mada bih mozda trebao da ga reklamiram, ali me mrzi da se smaram.Drzim ga na standard modu sa Nanijevim postavkama za es6100 i mogu ti reći da je slika sasvim ok.

Pozdrav...

Odradio sam Factory Reset iz service menu-a,ali service menu parametri ostaju isti,na njih ne utice reset (bar sam to primetio jer sam odradio WB HDMI calibration). E sad,ne znam da li se ovaj gore opisani bug (vezano za prelaz na movie mod slike) odnosi na firmware ,mozda ja nista nisam poremetio ,mozda je takav softver? Stavio sam danas ovaj zadnji, 129...

Evo sad sam ga i ja podigao na 129., mada mi je bug ostao.Kada sam ga uzeo i primetio problem prvo što sam uradio je da sam ubacio 126. i nakon toga dva puta factory reset kada sam primetio da vraća tajmer na nulu.
U svakom slučaju da te u zdravlju služi još sto godina...

Pozdrav...

Pozdrav svima. Nov sam ovde,ali cesto pratim teme i uvek otprilike nadjem sve sto mi treba. :) Sada me samo interesuje kako da gore navedeni tv povdesim da mi bude monitor od lap topa. Nemam hdmi izlaz na lap topu vec samo vga. Pa me interesuje jel to moze da se odradi nekako? Znam za ove programe tipa allshare i to,ali to mi ne vrsi poso. Ja bi hteo da kada ga povezem da mi non stop bude tv monitor,tj da ako pustam neke klipove na netu,da mogu da ih gledam na tv-u,posto na ovom tv-u ne mogu da instaliram flash player ili javu o_O

Ne moze da se poveze sa VGA na HDMI. Zasto ne koristis ugradjei youtube program u televizoru?

Ne moze da se poveze sa VGA na HDMI. Zasto ne koristis ugradjei youtube program u televizoru?

Pretpostavio sam da nemoze. ali meni nije problem youtube,vec ovi sajtovi sto imaju filmove sa prevodom tipa milver,vojvodina itd. pa sam na nekim filmovima primetio da mogu da se puste i na full hd,pa bi hteo da probam. ali ne mogu jer mi trazi flash ili javu,a mozda i oba. :D pa sam mislio da povezem sa
kompom i kada pustim na komp da vidim na tv,ali izgleda da je to nemoguce. moram da uznem caletov komp posto on ima hdmi i da probam sve to xD Hvala u svakom slucaju. ;)

imam problem sa internet opcijama tj nece da se kaci na net izbaci error model bind, ili pise povezivanje a ne poveze isao sam restart na fabricke podatke i sad nemam vise ni you tube aplikaciju ni vimeo ni nista, probao sam i podesavanje mreze ali pise da je zicano uspesno povezano stvarno nemam pojma sta da radim

Nazad
Vrh Dno