Šta je novo?

SAMSUNG 40 D5500

Mr.Jack

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
309
Narucio sam Samsung 40 D5500 za 520 e, da li sam dobro prosao??
Treba veceras da mi stigne, ali jos nije kasno da odustanem ako mi neko kaze razlog...

Mislim da neces pogresiti sa tim Tv-om.Jedino ako ne nameravas da gledas 3D filmove jer on to nije. Ja sam takodje u dilemi da li da uzmem "obican" tv ili neki smart od serije 6000 pa navise ili neku Panasonic plazmu. Mada mislim da je i on smart ali ne 3D.

Ja sam ga uzeo u decembru, radi kao sat, ja sam prezadovoljan, boje su zive, tv je prelep, hd filmove pusta sa prenosnog sve u 16, jos samo da probam malo taj smart hub i da ga povezem na internet... Ali generalno je stvarno odlican tv :)

Ja sam ga uzeo u decembru, radi kao sat, ja sam prezadovoljan, boje su zive, tv je prelep, hd filmove pusta sa prenosnog sve u 16, jos samo da probam malo taj smart hub i da ga povezem na internet... Ali generalno je stvarno odlican tv :)

Gotovo je, kupio sam ga, stize mi za koji sat, da li on ima LAN?

Mislim da ima.

Ima LAN ali nije SMART TV.

Smart znaci da mozes da instaliras razne aplikacije na tv. Obzirom kakav je kvalitet istih nije neka steta.

@Mr.Jack

I? Kakva su ti iskustva sa TVom? Kako se pokazao? Jel lepo pusta divx/mkv i titlove? Kako se ponasa sa muzikom i slikama? Ako te ne mrzi, napisi par recenica generalno kakav je, posto gledam da uzmem sebi neki TV za 500-600e pa sam u fazi razmatranja opcija.

Hvala ti.

@Mr.Jack

I? Kakva su ti iskustva sa TVom? Kako se pokazao? Jel lepo pusta divx/mkv i titlove? Kako se ponasa sa muzikom i slikama? Ako te ne mrzi, napisi par recenica generalno kakav je, posto gledam da uzmem sebi neki TV za 500-600e pa sam u fazi razmatranja opcija.

Hvala ti.

Ja sam zadovoljan televizorom, pustao sam mkv i stvarno je extra slika, i muziku i slike sam probao sa harda, jedino sto nisam jos probao net, inace generalno sam zadovoljan...

da li ima Lan???
pa valjda si pogledao bar na netu ..ima li lan.....:)?????

d5500 ima smart TV, jedino sto nema ugradjen wifi, nego mora da se kupi dongle, divx sam pustao neke serije, i dosta smeksa prelaz izmedju pixela, pa bude podnosljiva slika, ali kada je u pitanju mkv i hd filmovi, serije, sta god, slika je odlicna, boje zive, crna je crna, i ja sam generalno prezadovoljan :)

za sve koji zele da im Tv vuce net i bezicno,a ne mogu da nadju odgovarajuci Dongle....resenje moze da bude i uredjaj po imenu Conrad Wlan Client N150(ima par komada,na Kupindu..ne prodajem ja,samo predlazem,licno sam uzeo jedan,i nakacio sam ga na Sat Risiver....super radi...)...nisu potrebni Nikakvi Drajveri....samo je potrebno da se prvi put,nakaci na komp,i da mu se odredi,na koji Wifi da se kaci....posle mozete i da ga setate od uredjaja do uredjaj i svi se kace na net...
<Multimedijske uređaje s mrežnim priključkom (TV, media player, Xbox 360 ili Blu-ray player), lako se može nadograditi sa ovim WLAN klijentom.Uređaj prima signale i WLAN-ove pretvara u podatke za povezivanje mrežnog kabla.Direktna mrezna konekcija s ruterom je"skrivena"u terminalu.Napaja preko USB-a (kao i sa USB porta sa TV-a) >
16b0y80.jpg

kupite wifi adapter, imate ga za 30 evra na kp, samsungov http://www.samsung.com/us/video/tvs-accessories/WIS09ABGNX/XAA
naravno ako vec imate wifi ruter a povezivanje ide bukvalno za 1 minut http://www.youtube.com/watch?v=ic9Fifin93c

Ja ima SBB kablovsku i D3 EchoLitedigitalni risiver i kanale... D5500 mi je pronasao 69 analognih kanala i 0 digitalnih a trazio sam ih opcijom 'automatsko trazenje' prilikom prvog ukljucivanja tv-a... e sad, slika je odlicna kada koristim sbb-ov daljinac (raspored kanala isti kao pre, slika svakog kanala razvucena preko celog ekrana tj na 16:9, i dalje kao na starom tv-u npr na EuroSportu ili Prvoj mi se nevidi logo kanala tj fali po 10ak cm sa obe bocne strane) a kad saltam kanale sa samsungovim daljincem slika je primetno losija pa me zanima da li je ona prva varijanta digitalna a ova druga analogna ili???

Bas tako kao sto pretpostavljas, tako da mozes da zaboravis na Samsungov daljinac.

Jedino mi nije jasno zasto ti na TV Prvoj fali slika, kad je ona i u analognom signalu 16:9.
To SBB nesto zeza izgleda na D3.

Bas tako kao sto pretpostavljas, tako da mozes da zaboravis na Samsungov daljinac.

Jedino mi nije jasno zasto ti na TV Prvoj fali slika, kad je ona i u analognom signalu 16:9.
To SBB nesto zeza izgleda na D3.

kad prebacim na analognu tj samsungov daljinac Prva se vidi cela ali ima crne linije i losija je slika... isto je i sa Eurosportom gde npr kad gledam Bundesligu nevidim pola logoa i rezultat i minut meca :) bukvalno fali po 10-15cm

I ES je takodje 16:9.

Ja sam na analognoj SBB i sve je u redu. U jednom periodu mi je SK Prime "izlazio" van ekrana sa strane, ali su to brzo ispravili, posle 2-3 dana.

Zovi i pitaj o cemu se radi.

kupite wifi adapter, imate ga za 30 evra na kp, samsungov http://www.samsung.com/us/video/tvs-accessories/WIS09ABGNX/XAA
naravno ako vec imate wifi ruter a povezivanje ide bukvalno za 1 minut http://www.youtube.com/watch?v=ic9Fifin93c

Ja ima SBB kablovsku i D3 EchoLitedigitalni risiver i kanale... D5500 mi je pronasao 69 analognih kanala i 0 digitalnih a trazio sam ih opcijom 'automatsko trazenje' prilikom prvog ukljucivanja tv-a... e sad, slika je odlicna kada koristim sbb-ov daljinac (raspored kanala isti kao pre, slika svakog kanala razvucena preko celog ekrana tj na 16:9, i dalje kao na starom tv-u npr na EuroSportu ili Prvoj mi se nevidi logo kanala tj fali po 10ak cm sa obe bocne strane) a kad saltam kanale sa samsungovim daljincem slika je primetno losija pa me zanima da li je ona prva varijanta digitalna a ova druga analogna ili???

A gde, kako da kupim taj adapter??

I ES je takodje 16:9.

Ja sam na analognoj SBB i sve je u redu. U jednom periodu mi je SK Prime "izlazio" van ekrana sa strane, ali su to brzo ispravili, posle 2-3 dana.

Zovi i pitaj o cemu se radi.

Cak i kad prebacim digitalni na 4:3 format slike opet isto... moracu da ih zovem da vidim sta kazu

A gde, kako da kupim taj adapter??

imas na kupujem prodajem za 30e koliko ja znam a mozda i jeftinije...

juce sam povezao adapter, wifi radi odlicno, iznenadio sam se koliko je navatao mreza a signal je odlican :)
dobijes i produzni usb kabl tako da mozes da podignes adapter ili ga usmeris gde hoces da ima bolji prijem

isprobao sam AllShare i wifi streamovanje preko kompa (AllShare PC app), radi super samo sto treba malo vremena da ga bufferuje
takodje i preko androida mi odlicno radi AllShare kao i Samsung Remote app :D

ima li ovaj model All Share i kako ga naci i da li ima Browser neki???

ps dajem bogatstvo za onog ko mi objasni kako da editujem supstveni post :d

Ima All Share i nema browser i ne moze da se nabudzi...

pardon, mislio sam na SearchAll :) izgleda da ga nema al mi nije krivo ko za browser :(

da li je neko probao pustanje filmova sa USB-a vecih od 5-6gb i da li radi na ovom modelu?
nisam siguran da li je FAT32 ili NTFS

Kod mene ima SearchAll, doduse ja imam 40D6000 model (takodje nema browser).

Za USB ne znam, jer nisam probao. Sve strimujem sa laptopa uz pomoc Serviia.

Pretpostavljam da moze, jer uspeva da pusta fajlove i sa HDD-ova.

kako povecati titlove?

postoji li mogucnost da se titlovi dodatno uvecaju? jako su mala slova i kad se stavi na najvece.
neki player, nesto trece?

Ne moze osim ako ne fleshujes custom firmware.

Vrh Dno