Šta je novo?

Samsung 305T plus

schnappy

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2010
Poena
200
Dali je neko video/imao ovaj monitor? Dobio sam ponudu, smatram da je ok cena za takav monitor (400 jura), svidja mi se da je od 30" a rezolucija 2560*1600...hm :p
Puno surfujem, cesto igram babo violent 2...pa me interesuje, dali cu ubiti moje oci, dali bolje da uzmem neki dell 24" IPS ili nabavim ovaj?

Hvala unapred.

Gde ima za 400 evra da i meni uzmes jedan :p

Ne mogu da verujem da uopste pitas ovo pitanje, kakav crni 24 incha IPS... jedina mana ovog Samsunga (pored toga sto je mator model jelte) jeste nedostatak video izlaza tj. mislim da ide preko dual link DVI i to je to. Panel bi trebao biti Samsungov sPVA (koji Samsung ugradjuje u televizore) i taj panel je bio konkurent IPS panela iz tog vremena, koji su mnogo kvalitetniji od onivh danasnji e(konomskih)IPS panela. Kontrast na tom modelu je jako blizu pravih 1000:1 sto ne moze nijedan IPS na trzistu. Vidljivi uglovi su nesto manji nego kod IPS ali nema sanse da to primetis jer je u pitanju 176 stepeni u odnosu na 178...

Ako imas ortaka da ti kalibrise taj Samsung, dobices za 400 evra monitor u rangu profi monitora od nekoliko hiljada evra. Ne moze eIPS da se meri sa tim.

Da, i odziv je bolji na sPVA nego na IPS.

Edit: Zaboravio sam jedinu ozbiljnu manu. Posto su neonke osvetljenje a ne LED, velika je sansa da osvetljenje bude nejednako jer je dijagonala ogromna.

Poslednja izmena:
ne bih rekao da je sPVA brzi monitor od IPS, posebno ovih novijih modela ali nema veze. za te pare monitor je vrhunska kupovina ako ti treba 30".
kazem jer sam imao 971P koji je imao isti/jako slican sPVA panel i on je bio fantastican monitor ali mu brzina definitivno nije bila jaca strana. ovaj moj 2412M je primetno brzi.

Pa upravo me to zanima, sta ocekivati zbog velike dijagonale...

Vrh Dno