Šta je novo?

Samsung 2450H

DonMarkon

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2008
Poena
395
Planiram da kupim ovaj monitor cena je 22500 . Pa me zanima iskustva drugih koji ga poseduju ? Jel ima nesto sto moram da znam pre kupovine ;)?

Savrsen monitor za te pare, uzmi slobodno....

Super , narucio sam stize u ponedeljak pa pisem utiske :)

Ja ga uzeo danas, monitor je brutalno dobar, slika , boje ma sve! jedina zamerka je brightness. U custom presetu je podesen na 100 i bukvalno ne moze da se gleda u monitor, oci otkidaju od bola posle 30 secundi. Sada sam stavio na internet preset (tu je brightness 39) a i dalje mi nije bas prijatno da gledam u monitor...videcemo

Reci mi jel ima on dgumice za stelovanje ili ide preko onog programa magic tune ?

Moze preko dugmici...A zasto ne moze da se uradi "auto" kada je zakacen na DVI ??? To mi nije jasno

To je za vga konekciju.

Citam sad neki test kazu dosta los vertikalni ugao gledanosti :/ nadam se ne losiji nego na mom 960bf

Ne brini nije...

Jel mozes da mi napises RGB setovanja najbolja (za najbolji prikaz boje ) contrast itd ?

Ne znam dal je najbolje, ali kod mene stoji ovako:

1)U meniju monitora- brightness-83; contrast-88;sharpness-60.
Onda udjes u color->magic color, i izaberes inteligent.Da bi prethodno podesavao magic color mora da stoji na off.

2)U catalyst-u gamma- 0.95; brightness na -6; contrast 95;.

Dal ce boje da budu najbolje ovako ne znam, ali meni odgovara zbog samog gledanja, odnosno ne zamaranja ociju.

Stigao je , prvo ima 1 zaglavljen piksel narucili su novi monitor ... E sad problem je isto sto mi je postolje krivo pa monitor nakrenut na jednu stranu pola cm .... Kad ga uporedim sa mojim 960 bf izgleda jeftino ... Lagan krckav katastrfa , pa zar je sve ovako sad ? Boje isprane iako sam podesio prema uputstvu sa jednog review sajta . Mislim sve boje nekako sijaju iako je kontrast i brightnes dosta smanjeno . IDem da im vratim ...

Druze bas si ubo los primerak, ja evo od petka njakam ovog mog i trebalo mi je dan, dva da se naviknem ali monitor ubija koliko je dobar, prosto nemam reci. U stvari da se ispravim - monitor je savrsen meni, sto ne znaci da je, i da ce biti, dobar nekom drugom. Sr**e je sto u ovoj drzavi i kad kupis nesto i das dobre pare, ne znas sta kupujes jer sva roba koja ne moze da prodje u EU (citaj skart) zavrsava na nasem trzistu. Zao mi je sto si tako prosao.

Poslednja izmena:
Šta da vam kažem... ako pogledate temu ViewSonic VX2433wm, i ja sam imao problem sa navedenim monitorom... Izgleda da je i meni zapala loša serija... jer sam dva komada menjao, a ni taj drugi nije valjao...
I ja sam pljuvao po VS-u, a sada hvalim ovaj Samsung...
Izgleda da nema pravila...
Mada, opet ponavljam, Samsung je neuporedivo višeg kvaliteta od VS-a...

Igram Assassins Creed I deo i vec 2 dana se ne odvajam od ekrana. Morace da dodju da me hirusrski odstrane sa stolice :) Skinuo sam i jedan 720p film i mogu da kazem da izgleda prefektno. Za filmove i igrice definitvno bestbuy. Ja sam moj uzeo u w*n w*n-u i imam 3 meseca garancije na 1 mrtav pixel. Monitor vredi svaki dinar...I kapiram usera donmarkon ako je mislio na klimanje tipa, nije stabilan kao neki drugi monitori. Zbog tankog vrata, cini mi se najvise, kada npr. zakacite stolicom ili rukom sto, monitor se jako lako zaljulja, ali daleko od toga da moze da padne, ali jednostavno je tako. To moze nekome da smeta. Moj stari Benq T201WA npr je bio kao ukopan, ali stvarno mislim da to nije razlog da se ne pazari ovaj monitor ako ste se odlucili za to.

Poslednja izmena:
Update

Stigao nov danas i posto sam bio u situaciji da Benq nema nigde sa se kupi uzmem opet ovaj ( nema mrtvih piksela) I stelovao sam sve contrast 35 Bright 40 i opet nekkao mi je bela bas jaka sve me oci peku . Napominjem da sam i na 960bf imao niska setovanja jer me je u suprotnom bolela glava od jacine osvetljenja tj jacine boja ... I sad gledam i mislim kako vi mozete da gledate na tim setovnajima od 80 respect :) . Stavio sam gama pod 3 nekako mi je tamnije pa mi odgovara . Ali pusta bela i svetlije boje kao da mi sagorevaju beonjacu :))) ovo je izgleda individualni problem ili dok se ne naviknem ... Btw ovaj primerak je dobar pozadinskog probijanja ima samo na jednom mestu i to linijica u gornjem uglu jedva vidljiva bukvalno je sve crno u istog intenziteta , mrtvih piksela nema i postolje je pravo :)))

@donmarkon: eto, vidiš :)
Izgleda da bih i ja promenio mišljenje, da sam i ja na nekom drugom mestu uzeo VS. :)
ovako mi je ovaj P2450h izuzetan ekran :)
Verujem da ima bolji za bolje (više) para :)

Sad kad sumiram odlican je monitor , ali i dalje ne razumem kako gledas u brightnes na 80 :D ?

75 brightenss :)))
Postovaću kasnije moje settingse... :)
I dalje tvrdim da je kvalitet u odnosu na VS 3 u glavu :)

Meni brate sve nekako presvetlo iako sam relativno sve snizio ne znam sta da radim ...

Brightness 75
MagicBright: Custom
Response Time: Fastest
MagiColor: Full
Gamma: Mode3

Probaj ovo... Ja sam se odavno navikao na ovaj brightness... Možeš ga u svakom slučaju smanjiti na recimo 70... ispod toga je dosta tamnije...
A noću ako ti ubija oči, imaš predefinasana podešavanja TEXT ili INTERNET... a sa tim nema šanse da imaš problema sa gledanjem....

Probaj pa javi utiske...

Meni

Brightness 70
Contrast 70
Sharpness 72
MagicBright Custom
Response Time Fastest

MOJ
Brightess 88
Contrast 80
Sharpness 72

super je barem po meni

Zar niko ne koristi MagiColor ?
U tom slučaju nema mogućnosti da se podešava Contrast, Sharpness, ali može Brightness...
Meni je ova varijanta MagiColor: Full, skroz ok :)
Probajte pa javite...

Zar niko ne koristi MagiColor ?
U tom slučaju nema mogućnosti da se podešava Contrast, Sharpness, ali može Brightness...
Meni je ova varijanta MagiColor: Full, skroz ok :)
Probajte pa javite...

Ma kakvi ne bih to stavio na racunar ni u ludilo . Posto 960 bf nema dugmice taj program sam morao da koristim jer drugacije nije moglo da se steluje . A sam program je ceo "(bio ) bagovit i nestabilan tako da neka hvala ;))

Ma kakav program čoveče !
Podešavanja na monitoru !!!
Menu > Color > MagiColor (po defaultu je na OFF) probaj da staviš na FULL

Nazad
Vrh Dno