Šta je novo?

Samsung 2232bw ili 226bw

buzz

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
310
sta je bolje kupiti? razlika u cenama je smesnih 5 e tako da ne utice na izbor.

Isti djavo, što je tebi lepše kupi! Meni je bio 2232 u prednosti pa sam ga zato i uzeo ;)

Mada po nekim testovima daju prednost 2232 modelu ali mi nije jasno zašto (naravno kada poredimo isti panel koji je po svoj prilici velika kocka kod nas).

@Proday
Izlgeda da si nesto pogresno napisao gore.....

U sustini oba su ista po specifikacijama samo vidi koji ti le lepsi i kod 226BW obrati paznju da ima S panel. Za 2232BW ne znam da li ta teorija panela vazi.

Znači, u principu su isti monitori samo različito izgledaju? Pitam zato što sam poručio 2232BW i čekam ga nekoliko dana, nema ga trenutno, ko zna do kada ga neće biti, ali ima 226BW, koji mi je takođe OK po dizajnu, svejedno mi je koji bi uzeo što se izgleda tiče ako su zaista isti "unutra", pa da ne gubim vreme čekajući ovaj?

Naravno, sve ovo pod uslovom da su oba S panel...

Hvala na odgovoru.

Mozda ce vam zvucati debilno,ali moja odluka da uzmem 2232bw je pala kad sam video da moze da se podesava kontrast (plavo svetlo) oko power button-a :zgran: a bila su jedan pored drugog 2232 i 223bw i 2232 za moj ukus je imao upecatljivije boje,ostriji... Inace Vule,99% se nadaj da ce ti poruceni 2232BW biti "C" panel...kao i moj,proizveden u januaru 2008... Misim da nema pravila,ali osecam da je to taj uvoz pocetkom ove godine;)

nije bas tako. lepo pise da su s i c paneli za 2232 izjednaceni. i po samom samsungu svaki tip panela ima svoje trziste za koje je predvidjen, s je za modele koji stizu u evropu bar u zapadnu.
a kazu da zbog velikih porudzbina su ponekad prinudjeni da isporucuju sa drugim panelima

kupio sam danas 2232 bw i odusevljen sam, ovo mi je prvi tft i stvarno je extra. bez mrtvaka i mislim da nije s panel nego cmo ali kod njega to i nije tako strasno

Eh, lako je tebi sa CRT-a, bilo koji TFT bi ti bio :zgran:

Ja sam baš u tripu da ću naleteti na neku "lošu" 22-ku, ova 20-ica mi je toliko dobra, bolju nisam video, prosto me strah da prelazim... Ali, ajd' valjda ću imati sreće :)

jel moze neko da mi objasni te s c a m l p kako vec panele? koje su razlike??

ja trenutno furam 225bw, a za drugi komp hocu da kupim 2232bw pa me zanima kako znam koj je panel unutra? jel su to oznake TN panela??

i josh nesto - dali 2232 moze da se zakaci na zid? ovo mi je jako bitno?

jel moze neko da mi objasni te s c a m l p kako vec panele? koje su razlike??

ja trenutno furam 225bw, a za drugi komp hocu da kupim 2232bw pa me zanima kako znam koj je panel unutra? jel su to oznake TN panela??

i josh nesto - dali 2232 moze da se zakaci na zid? ovo mi je jako bitno?

Ovde: http://www.behardware.com/articles/689-10/22-inch-lcd-monitors-the-3rd-wave.html
imas uputstvo kako da vidis koji je panel(a pisano je vec o tome dosta i ovde na forumu)
A sto se tice montiranja na zid, 2232 zvanicno ne poseduje tu opciju.

dali 2232 moze da se zakaci na zid? ovo mi je jako bitno?
Gledao sam ga za sebe, i ne - ne moze da se kaci na zid. Kazu da zbog samog oblika monitora nije moguce postaviti vesa mount. Ja sam se bash bio skenjo. A bas lepo izgleda.:S:

Poslednja izmena:
Koliko vam realno smeta što kod 2232bw nije moguće da podešava ugao (vertikala) pod kojim stoji monitor?

edit: Tek sad vidim da je ipak moguće, do 18 stepeni.. Izgleda da sam bio pogrešno informisan, čitao sam na nekom sajtu..

Poslednja izmena:
Smeta dosta. Vertikalni uglovi su izuzetno losi (ovo je sa S panelom, ostali su pretpostavljam jos gori :d). Na primer, slabiji su od, sada vec prastarog, 710T samsunga, a kod njega je bar mogao da se podesava vertikalni ugao, tako da kad se gledaju filmovi iz kauca/kreveta moze da bude problematicno, moze da se nagne bukvalno 1-2% unapred sto je uglavnom nedovoljno :/

Takodje dizajn je krsh :d vidi se da se bash stedelo. Neka glatka plastika od koje se sve zivo u sobi preslikava i otisci prstiju se jedva brisu :d (doduse i 971p ima svetlucavu plastiku, ali je malo kvalitetnija rekao bih). I ima neke cudno prosirenje po donjoj ivici skroz neestetski...

I za kraj, postolje na kome stoji je jad i beda. Znaci uzimas onoliku monitorcinu i natacinjes ga na neki prcvoljak od postolja, nit ima neki sraf, nit se cuje neki klik da je to leglo kako treba, profi nema sta :) Koliko ga dugo imam mislim da nisam nijednom uspeo da ga namestim da stoji simetricno po horizontali, jednostavno je premalo postolje da drzi onoliku panelcinu.

Ali najsladja stvar je ona led dioda sto blinka plavom bojom :D Carevi su stavili u OSD opciju da biras jacinu led-a :d Steta je sto ne moze da se iskljuci skroz.

Sve u svemu, napljuvah monitor, ali to su jednostavno neke stvari koje su mogle mnogo bolje da se odrade, jednostavno ovo spada u ekonomsku klasu i to je sto je. Ljudi se odusevljavaju ali objektivno, monitor je prosecan.

Hvala na brzom odgovoru. Što se tiče plastike to me ne interesuje, niti ću toliko često da ga 'pipam' niti me interesuje kakvog je kvaliteta plastika :) Bitno je da je lepa i velika slika. Jedino što me plaši jeste taj vertikalni ugao. Vidim na sajtu Samsunga da se podešava do 18 stepeni unazad što je ok dok se sedi u stolici. Jel stvarno toliko loš vertikalni ugao za gledanje iz kreveta? Znači, gledao bih ga sa 2 metra udaljenosti i 'visinskom razlikom' od nekih 20-30 cm :) baš me zanimaju vaša iskustva sa Samsungom u krevetu :d :D

Poslednja izmena:
Pa najbolje je da ga probas pre kupovine. Pusti neki filmic i namesti se (udalji i spusti koliko vec) da simuliras poziciju :d

Uglavnom, kad se gleda odozdo, slika se zatamni i ne samo to (ovo se desava i na 971p, ali kod njega je zatamnjenje slike ravnomerno), vec se izgube pojedine nijanse, tipa dobiju neki srebrno sivu boju, smor.

Doduse ja gledam iz kreveta sa neka 3-4 metra :)

Što si dalje manji je ugao ako pretpostavimo da je ista razlika u visini :) Znači kod mene može da bude lošija situacija.. I kako rešavaš(te) gledanje iz kreveta? Podmetne se kutija šibice sa zadnje strane?:p

Poslednja izmena:
Sa zadnje strane dupeta (ili mu to dodje prednja :d)? Nemam hrabrosti da podmecem nesto na ono kilavo postolje.

Resavam(o) tako sto sam ipak u polusedecem/polulezecem polozaju (tamnije scene mogu biti problematicne) :/

Na 710T nije bilo ovih problema gad dem.

Ali sad su u igru uleteli i 2253bw i t220,pa izbor nije vise tako lak,hehe!
Tu si potpuno u pravu.Ja sam se dvoumio izmedju 2232bw i 226bw ali sada se pojavio i samsung t220 pa ne znam sta da radim.Planiram da kupim neku 22-ku i jos nisam nista odlucio.Znam da je t220 sa samsungovim panelom ali ne znam da li vredi razliku u ceni u odnosu na 2232 i 226 bw koja i nije mala i iznosi oko pet hiljada dinara?

Tu si potpuno u pravu.Ja sam se dvoumio izmedju 2232bw i 226bw ali sada se pojavio i samsung t220 pa ne znam sta da radim.Planiram da kupim neku 22-ku i jos nisam nista odlucio.Znam da je t220 sa samsungovim panelom ali ne znam da li vredi razliku u ceni u odnosu na 2232 i 226 bw koja i nije mala i iznosi oko pet hiljada dinara?
Mislim da ne vredi,video sam pre neki dan kod ortaka,ali nije bio podesen,mislim onako iz kutije,dizajn je fantastican,ali mislim da slika nije nista bolja nego na 226 i 2232.
Razlika medju tim panelima je poprilicno mala,i licno mislim da se radi o preterivanju,ali onog trenutka kad pogledas u neki kvalitetniji panel tipa PVA,razlika je ocigledna!
Ja na poslu imam samsung 193p(nije TN panel), tom monitoru ne mogu da nadjem manu sto se tice samog prikaza,cim sam pogledao u t220 zasmetao mi je vertikalni ugao,posto je kod ortaka namesten dosta nisko,mada cu preci preko toga i uzeti neki 22'' TN!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno