Šta je novo?

Samsung 215TW, Black??

sniper

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2004
Poena
630
Gde mogu da kupim BLACK verziju ovog monitora, i mozda neka iskustva sa radnjama, garancijama, cenama?

Gde uopste ima bilo koja verzija ovog monitora?

NIGDE?
jel moze da se NARUCHI NEGDE?!?!

Ima u Eurolinkovom cenovniku. Valjda ga imaju na lageru. Ne znam koja boja je u pitanju ako ga uopste imaju.

Poslednja izmena:
Crne boje nema nigde, pre par meseci sam isto i ja trazio.

Zvao sam erc i rekose mi da nikada nisu ni uvozili tu varijantu, samo crno sivu.

Na kraju sam kupio drugi monitor.

Šta, samo zbog boje nisi kupio 215TW? Srebrno-crna nije dovoljno "in" pa si kupio taj LG sa TN matricom umasto 215TW sa PVA? Pa valjda je ekran najbitniji a ne boja okvira ekrana... Al' dobro sad, svako ima svoje prioritete...

Poslednja izmena:
zvao sam i eurolink i josh par firmi, niko ga nema na lageru, niti postoji mogucnost da se naruchi , o varijantama tek da ne pricham

btw nije mi prioritet boja, ali crna stvarno JEBACHKI izgleda u odnosu na onu cigansku sivu ...

ooooo shiiiix

Ja imam 215TW (srebrni) i jako sam zadovoljan istim. Ako se iole baviš fotografijom ili želiš šire uglove gledanja i uniformnije boje (baš zbog tih širih uglova gledanja), PVA je prava stvar.

Jeste, slažem se, crni je kao što kažeš nešto "jebachkiji" (i ja sam ga tražio ali ga nije bilo, čak skoro da verujem da nikad nije ni postojao), ali ne gledam u okvir nego u ekran, pa mi pri izboru to nije bilo baš toliko bitno. Kod monitora mi je presudna funkcionalnost i kvalitet prikaza, a tu 215TW briljira. Lično ne mogu da shvatim da neko uzme TN umesti PVA isključivo zbog spoljnog izgleda... Ili je taj konkretan TN jako dobar, ili čovek nikad nije stavio PVA i TN jedan uz drugi, pa misli da je sve to isto, ili mu LCD ekran služi samo za dekoraciju kancelarije ili sobe.

Poslednja izmena:
Ja imam 215TW (srebrni) i jako sam zadovoljan istim. Ako se iole baviš fotografijom ili želiš šire uglove gledanja i uniformnije boje (baš zbog tih širih uglova gledanja), PVA je prava stvar.

Jeste, slažem se, crni je kao što kažeš nešto "jebachkiji" (i ja sam ga tražio ali ga nije bilo, čak skoro da verujem da nikad nije ni postojao), ali ne gledam u okvir nego u ekran, pa mi pri izboru to nije bilo baš toliko bitno. Kod monitora mi je presudna funkcionalnost i kvalitet prikaza, a tu 215TW briljira. Lično ne mogu da shvatim da neko uzme TN umesti PVA isključivo zbog spoljnog izgleda... Ili je taj konkretan TN jako dobar, ili čovek nikad nije stavio PVA i TN jedan uz drugi, pa misli da je sve to isto, ili mu LCD ekran služi samo za dekoraciju kancelarije ili sobe.
Kakav je za igrice?

Što se kvaliteta same slike tiče (dinamika, gama, boje, kontrast, ...), odličan je, bolji od velike većine, ako ne i svih TN ekrana.

Što se brzine odziva tiče, navodno je 8ms i veoma je upotrebljiv čak i za first person shooter-e, rekao bih otprilike negde u klasi sa 225BW, dakle sasvim solidno brz i bez primetnog ghosting-a.

Za zagrižene FPS-ovce, ipak bih preporučio 2ms RTC ekrane kao što su 226BW ili 2232BW, verujem da bi primetili razliku.

Poslednja izmena:

Moj HP f2105 ima isti panel kao taj samsung i moram da priznam da je mnogo bolji od bilo kog monitora sa TN panelom. Licno sam prezadovoljan s njim.

Ja takođe nemam neku konkretnu zamerku na 215TW. Ghosting je minimalan i primećivao sam ga samo par dana pošto sam prešao sa CRT-a. Tek kada sednem za neki TN shvatim koliko je on ustvari dobar :D
Btw, meni je srebrni lepši od crnog. Stvar ukusa :p

koja je pva alternativa ovom monitoru? (za slucaj da ih vise ne bude u bgdu)
neki viewsonic?

Šta, samo zbog boje nisi kupio 215TW? Srebrno-crna nije dovoljno "in" pa si kupio taj LG sa TN matricom umasto 215TW sa PVA? Pa valjda je ekran najbitniji a ne boja okvira ekrana... Al' dobro sad, svako ima svoje prioritete...

Iskreno sa ovim LG-jem sam prezadovoljan.

Jeste TN, ali ja sam zadovoljan sa kvalitetom prikaza + ima integrisani TV tuner.

To je prevagnulo + meni je fizicki izgled jako bitan.

Drago mi je da si prezadovoljan. Integrisani TV tuner jeste ponekad prednost, ali bi meni lično baš bila mana. Razlog prost: ne bih mogao da snimam, tako da sam se ipak odlučio za Leadtek TV2000 Expert i dobar PVA LCD.

Ne sumnjam da taj LG ima solidan prikaz za jedan TN ekran, ali veruj mi PVA je još bolji. Znam to, jer sam do skora imao odličan TN - Viewsonic VX912b, pa sam sa njega prešao na 215TW, i razlika je primetna. Ne pada mi na pamet da se ikad više vraćam na TN, bez obzira na fizički izgled... a 215TW daleko od toga da je ružan...

Nazad
Vrh Dno