pa ako je dijagonala 20" , a odnos stranica 16:10 izracunajSve u svemu visina vidljive povrsine na 20" WIDE LCD-u je kao visina vidljive povrsine na 5:4 17" LCD-u... Tek 24" WIDE ima visinu slicnu kao 19" 5:4...Meni ta visina odgovara, samo sto bi WIDE, ali opet wide 24"...skupoo
edit:
evo siki me pretece, bas sam izmerio moju 19", visina je ~30,4cm, a sirina ~38cm
Malo da te ispravim, 22'' wide ima visinu kao 19''. Kao sto rece tvoj 19'' ima 30cm visinu, a toliko ima i moj 225bw, samo je 16 cm siri od tvog :d .
hvala na ispravciInace tvoj nije siri 16cm, nego 10cm. Ako ti je visina 30cm, a aspect 16:10 to mu dodje 30/10=3 , 16x3=48. Dakle W=48cm ako je H=30cm
![]()
ma, totalno je nebitnoNego kako izgleda i quake na wide monitoru ? Jer razvuceno ili ? Jel ti cudno kad ga igras ?
??? Kako mislis "nista se ne dobija" ? Cemu onda taj "wide" sport ? Samo zbog filmova ?
Dvoumio sam se između Samsunga 971P ili ViewSonica VP930 sa jedne strane i nekog 22" wide monitora.I ja se pitam , mislim i ja na ostale svakodnevne stvari a ne samo na filmove .Nemojte sad da me ubedite pa da uzmem SM 971P umesto SM 206BW.
Pa vidi, sto se tice igranja, ja barem nisam nista posebno dobio. Opet, ja nisam merodavan jer se ne igram dovoljno a i izbor igara mi je u najmanju ruku nestandardan i zastareo. Meni je recimo najveci dobitak bio (presao sam sa 17'' lg tft) sto u starcraftu nije vise deformisana slika posto ovo cudo ima mogucnost da ostavi original proporcije slike i doda dve crne strafte sa strane. Ono sto sam poterao u wide su bili q4 i fear a oni koriste wide utoliko sto informaciju koju imas i u 10x7 prepisu u 16x10. Znaci ono 'sad vidim garija koji me ubija iz levog mrtvog ugla kojeg pre wide nisam video' slobodno zaboravi. Ponavljam, moguce da novije igre koje su pravljene sa wide rezolucijom na umu imaju beneficija, to moras proveriti kod nekih zescih gamera.??? Kako mislis "nista se ne dobija" ? Cemu onda taj "wide" sport ? Samo zbog filmova ?
Pošto su me još neki ljudi pitali za monitor, danas ako budem imao vremena otvoriću temu i napisati mali "korisnički" review za 226BW, čisto neke moje ustiske nakon što mi je monitor na stolu više od nedelju dana.@MARKO_N 'bez obzira na sve neke mane koje ima ovaj 226BW'
Koje su to mane , cisto za one koji hoce da ga kupe ?
Quake drzim u 4/3@10x7, tj sa dve crne strafte sa svake strane. Sto ce reci izgleda otprilike isto kao na 19'' 5/4. Igrao sam se sa patchevima za razvlacenje u wide, za cetvorku to cak i radi (odigrao sam singleplayer na wide) ali nista korisno se ne dobija tako da sam batalio.
pa 931bf je osetno veci od tog malog 20" wide...Cemu wide ako ces sve suzavati na 2 vertikalne strafte ? Onda ti je jeftinije da uzmes 17" 5:4, MNOGO jefitnije...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari