Šta je novo?

Samsung 206BW, revisited, byMaX

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Ćao svima,

znam da test Samsung-a 206BW još nije izašao, ali sam nekolicini ljudi sa foruma govorio da nikako ne uzimaju 206BW i da je 205BW bolje rešenje. To sam radio zbog toga što sam ranije testirao neku pre-release verziju, koja je bila zaista lošija od 205BW (očajni uglovi, kontrast koji vrišti, crna koja probija i sl.). Tek sada kad sam video druga dva modela (i konsultovao se sa ljudima iz ERC-a koji su mi rekli da je onaj primerak sa DHL nalepnicom bio early-sample), moram da se izvinim ljudima koje sam potencijalno zeznuo (mada ni 205BW ipak nije loša kupovina). 206BW je, ipak, bolji monitor od 205BW, generalno gledano i to solidno bolji. Zbog čega i kako, pročitajte sutra na benchmarket-u...

izvinite još jednom i hvala...!

Ćao svima,

znam da test Samsung-a 206BW još nije izašao, ali sam nekolicini ljudi sa foruma govorio da nikako ne uzimaju 206BW i da je 205BW bolje rešenje. To sam radio zbog toga što sam ranije testirao neku pre-release verziju, koja je bila zaista lošija od 205BW (očajni uglovi, kontrast koji vrišti, crna koja probija i sl.). Tek sada kad sam video druga dva modela (i konsultovao se sa ljudima iz ERC-a koji su mi rekli da je onaj primerak sa DHL nalepnicom bio early-sample), moram da se izvinim ljudima koje sam potencijalno zeznuo (mada ni 205BW ipak nije loša kupovina). 206BW je, ipak, bolji monitor od 205BW, generalno gledano i to solidno bolji. Zbog čega i kako, pročitajte sutra na benchmarket-u...

izvinite još jednom i hvala...!

a jel' ista analogija upotrebljiva i na 225/226bw modelima ili je tu ipak starije bolje?

Nestrpljivo cekamo test , posto sam i sam bio u dilemi izmedju ta dva monitora .

Imate gresku na strani testa Samsung-a 206BW... link za uvelicanu poslednju sliku(skroz dole) vodi na LG plazmu... Inace i ja sam bio u dilemi izmedju 206BW, 205BW i eventualno LG 204WT modela.... ali ovim review-om mi je dilema razresena... samo mislim da cu sacekati da mu jos malo padne cena... hmmm... mozda i ne... :)

Ups, thanx for the heads-up. Ispravljeno.

odlican review... I ja odlucih da ga uzmem za kevu... :)

Da, review je dobar ali meni i dalje nesto nije jasno.
Za 205BW navode da je Response Time (rise + fall):6ms dok za 206BW navode Response Time (grey-to-grey):2ms.
Posto je R+F vrednost veca od G2G, po ovoj logici ispada da je i 205BW brzi, da mu je G2G negde oko 3-4ms ili drugacije da je 206BW sporiji tojest da mu je R+F negde oko 4-5ms. A iz svega ovoga dolazimo do zakljucka da su monitori po brzini skoro isti.
Zasto uvode takve konfuzije? Zasto ne obljavjuju obe vrednosti kao neki drugi proizvodjaci monitora kao npr. Viewsonic?

Poslednja izmena:
Brojeve koje proizvođači navode kao vrednost odziva ne treba uzimati za ozbiljno. ;)

Bez obzira na to, 206BW je sigurno brži...

Ajde test, manje-vise, ali ko je slikao crni monitor na crnoj pozadini, brate slatki... :wall:

Što, malo da promenimo. ;) Monitor je vrlo refleksivan, pa sam stavio crnu, da se od monitora ne reflektuje okolina. ***a, ipak nemam studio u kome je cela okolina bela, pa se na monitoru reflektujem i ja, i aparat, i osvetljenje... ovako je bar malo sve bilo ubijeno. A kada uveĆaš sliku, sve se lepo vidi

Zaista mislim da nećeš imati problema sa odzivom na 206BW. Evo neka drugi daju još neke komentare, ako su ga videli...

ja imam 205bw pa me zato zanima razlika da li vredi prelaziti ...Generalno meni je i 205 dosta brz.....

Ma ne vredi prelaziti, samo ako kupuješ novi...

Ja sam uzeo 205BW i mogu vam reci da sam zadovoljan za te pare 24.000din
Panel Type: a-si TFT/TN
Viewable Size: 20" wide
Pixel Pitch: 0.285mm
Brightness (Typical): 300 cd/m²
Contrast Ratio (Typical): 700:1
Viewing Angle (H/V): 160°/160° (CR>5)
Interface: Analog / Digital
Response Time (Typical): 5ms
Native Resolution: 1680 x 1050
Maximum Color: 16.2M
Input Video Signal: Analog RGB, DVI Digital Link: TMDS
Sync Type: Separate H/V, Composite HV, SOG
Input Connectors: 15-Pin D-Sub, DVI-D
Power Consumption: 75 Watts (max)
VESA® Wall Mount: 100 mm (optional)
Emission Standard: TCO '03
Bezel Color: Silver
Magic Technologies: MagicTune™ with asset management, MagicColor™, MagicBright2™, MagicSpeed™
Stand Type: Ergonomic three-way adjustable: height, swivel, tilt
Compatibility PC/Windows, Macintosh, Sun Microsystems
Warranty (P/L/B): 3/3/3
Net weight: 15 lbs.

I radi ko" curica u igricama a filmovi takodje.

Evo ja kupih 206-icu (nazalost nije Peugeot) i mogu da potvrdim sve 'nalaze' iz test-a . Boje su verne ( nisu isprane ni prenaglasene) na mom primerku nema vidljivog probijanja pozadinskog svetla , ni bad piksela , i horizontali i vertikalni ugao vidljivosti sasvim dovoljan za svakodnevni rad i pored toga sto mi monitor stoji na oko 1m i cesto menjam hor. ugao gledanja u njega . Uz maximalno smanjenje brightnes-a i ukljucenje clear type fontova i citanje teksta na njemu je bez zamora . Jedino sto nisam probao su igrice , ali sumljam da ima duhova , a sto se filmova tice , s obzirom da je widescreen tu se monitor najvise pokazuje , za one koji se jos uvek dvoume oko widescreen : posle 10 min rada na njemu vise mi se ne vraca na 4:3 a moracu i na poslu da gledam kako da promenim monitor , posto mi je sad suvise 'kockast' .

Pa, možeš da potvrdiš nalaze, zato što mi zapravo testiramo te monitore :) Ne pišemo prikaze, nego prave testove ;)

Upravo tako. Moram i ja da se zahvalim byMax-u, jer upravo njegov test je bio glavni razlog zasto sam na kraju i ja kupio 206BW a ne nesto drugo.
I pored toga sto nisu koristili Samsungove panele potvrdjujem sve sto je Siki rekao, stim sto kod mojeg se vidi vrlo blago probijanje na gornjoj ivici, sto je bas interesantno jer su monitori zajedno uzeti. Izgleda da sam kvalitet ni ovde nije 100% uvek isti.

Onaj koji sam ja gledao takodje nema probijanja, bar ne vidljivog. Izgleda da je to od komada do komada. Lep monitor u svakom slucaju.

Ima li ko još iskustva sa Samsung 206BW? Da ga i ja najzad kupim.Mislim da je sasvim primeren monitor za te pare.

kakva je crna boja ? Jel crna ili 20% siva (20% siva kalibrisanog CRT-a :D )

crna je odlična, možda i jedna od najboljih koje sam video na TN monitoru, kao i kod 206BW-a. Jeidno može da se desi da je lošiji primerak, mada je kontrola kvaliteta poboljšana od drugog kvartala 2006. godine za sva tržišta. U Samsungu se kunu da to znači manje loših piksela i backlight bleeding-a...

pfff...tog bleedinga na mom 1952s po sredini ekrana kolko oces...na svu srecu pa je tu uglavnom uvek neki "sadrzaj"...Sa druge strane ipak razmisljam o vecem monitoru od ovog koga sada imam, a taj 206 je u sustini prosirena 17-ica, sto je malooooo :D

Poslednja izmena:
pfff...tog bleedinga na mom 1952s po sredini ekrana kolko oces...na svu srecu pa je tu uglavnom uvek neki "sadrzaj"...Sa druge strane ipak razmisljam o vecem monitoru od ovog koga sada imam, a taj 206 je u sustini prosirena 17-ica, sto je malooooo :D

Pa sad, kolike su zaista viewable dimenzije panela u milimetrima želeo bi da znam.

dimenzije

27 * 43 cm dimenzije vidljivog dela ekrana (206bw)

pa ako je dijagonala 20" , a odnos stranica 16:10 izracunaj :) Sve u svemu visina vidljive povrsine na 20" WIDE LCD-u je kao visina vidljive povrsine na 5:4 17" LCD-u... Tek 24" WIDE ima visinu slicnu kao 19" 5:4...Meni ta visina odgovara, samo sto bi WIDE, ali opet wide 24"...skupoo :p

edit:

evo siki me pretece, bas sam izmerio moju 19", visina je ~30,4cm, a sirina ~38cm

Poslednja izmena:
Sad moj CRT 17'' je 32 * 24,5 cm kad budem prešao na 206BW ipak je veće,još WIDE za filmove dušu dalo, a kada sam na netu ne moram da se udaljim da bih sagledao ceo ekran,kao kod 24''.

Nazad
Vrh Dno