Šta je novo?

Samsung 205BW - čudna rezolucija

Pharos

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
Obezbedila nam firma pomenute monitore.
Pošto je u pitanju wide screen, potrebna mi je rezolucija u 16:10 formatu, a ne u 4:3.
U Display settings-u mi se nudi 1024x768, ali ja želim 16:10 format. U višim rezolucijama se nudi pomenuti format, ali nisam navikao na više rezolucije, slova su mi previše sitna.
Da li je to nekako moguće namestiti sa nekim externim programima, novijim drajverima ili..?
Hvala.

Poslednja izmena:
Njegova native rezolucija je 1680x1050, sve ispod toga je sakaćenje LCD monitora i očiju.

Ali ako baš hoćeš ovde imaš spisak rezolucija 16:10 formata a ručno ih možeš uneti (ako već nema ponuđenih) preko nVidia driver-a. (ako nisu izbacili ovu opciju...)

Poslednja izmena:
Pa povecaj slova :p

Povecaj DPI, to ce pi automatski povecati font, ikone i jos neke stvari. ovo ces naci ako kliknes na advanced, tamo gde se menja rezolucija, i medju tabovima ces naci ovu opciju.

Povećam DPI ali to ne utiče na sve programe.
Konkretno najviše vremena provodim radeći u Visual Studiu.
Koliko god povećao DPI, menja se veličina slova u toolbarovima ali se ne menja veličina elemenata koje postavljam na formu. Konkretno mislim na labele.
Pošo sumnjam da ću tako brzo moći da zamenim monitor. kako da prebacim rezoluciju u 1024x768 ali da se isključi stretch to fit.
Znači da slika bude centrirana na monitoru, a da nije stretchovana, a sa strane neka bude crno, sivo, svejedno..

ta opcija je, bar ja tako znam, dostupna samo ako je monitor prikljucen preko DVI-a, e sada tacno ne znam gde je to u catalist drajverima ali recomo kod mene imam opciju Use NVIDIA scaling with fixed-aspect ratio, pa mi ovako slika nije razvucena kada koristim neke 4:3 rezolucije

U 1024x768 a da ne bude strechovana ćeš imati samo malu kockicu sa elementima iste veličine, pa ništa nisi uradio. Približi monitor očima, ne mogu da verujem da je toliki problem programirati na njemu?

Nazad
Vrh Dno