Šta je novo?

samsung 19wide ne radi u maticnoj rezoluciji

mariaana

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2003
Poena
609
Kod drugara samsungov monitor neki standardni syncmaster 19" NW sa VGA konekcijom, na nvidia gforce 8500 grafickoj, nece nikako da potera maticnu rezoluciju 1440*900. Vise puta sam instalirao drivere i za monitor i za graficku ali max mi daje nesto hiljadu trista....(sa checkiranim da prikaze samo podrzane rezolucije za monitor). Doneo sam ga kuci da preinstaliram Win, posto je ionako malo zagusen i zreo za reinstall. Kod mene cim sam ga nakacio na LG 22" W odmah je prepoznao monitor i bez drivera mi dao odgovarajucu rezoluciju 1680*1050.

Tako mi je sada sumnjiv sam monitor, da li je moguce da je on nesto malo neispravan i ne moze da radi u maticnoj rezoluciji, inace ostalo je sa njim ok. Bojim se da ni posle reinstalacije Windowsa to nece da proradi kako treba. Ne znam jel neko imao slican slucaj?

Poz, Bane

Pa nakaci monitor na svoju masinu pa vidi da li moze da se podesi na 1440x900 i znaces da li je monitor ok...

Pa nakaci monitor na svoju masinu pa vidi da li moze da se podesi na 1440x900 i znaces da li je monitor ok...

Pa nisam poneo monitor, nego samo komp da preinstaliram Win. Videcemo kad ga vratim, kako ce da se ponasa...

Jel kod ortaka ATI karta?

Jel kod ortaka ATI karta?

Nije, nego nvidia gforce 8500, inace ASUS-ova i graficka i MB. Hardver na kompu je ok, kod mene sad sa preinstaliranim WinXP SP3 i njegovim drajverima radi ko sat. Bice da nesto zeza taj samsungov monitor, videcu kad mu odnesem krajem nedelje, sad sam malo u guzvi.

Aj, poz.

epilog

Definitivno je monitor nesto neispravan. Ne daje odgovarajucu rezoluciju ni na reinstaliranom WinXP, a probali smo ga i na dva laptopa, kad se prikljuci kao externi monitor, daje maximalno 1280*....px. Znaci ide u sevis, nadam se da ce drugar naci racun i garanciju, jer je verovatno jos u garanciji.

ja sam jednom imao sličan problem na visti i 2600XT radeonki, 940BW mi je max. davao 1280x800. Pronašao neki custom driver za njega i momentalno je proradio na 1440x900. Kasnije na 7-ici update sam nađe isti driver, a eto na visti nije mogao.

Nazad
Vrh Dno