Šta je novo?

Samsung 173N - mrtvi pikseli

djuk

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
630
Da li iko zna kako stoje stvari sa vracanjem i zamenom TFT monitora kod Comtreadea?
Nov, otpakovan monitor Samsung 173N ima bar 5 mrtvih piksela, od kojih su bar tri jedan do drugog (povezani u kosu liniju) na sredini ekrana, jedan je na crnoj podlozi zut a na beloj crn i jedan je stalno upaljen (vidljiv samo na crnoj pozadini) na desnoj ivici ekrana.

Koliko je meni poznata politika Comatrade-a sa mrtvim pikselima taj monitor mozes samo da - stavis na sto i radis na njemu :d Mada nisam 100% siguran, mislim da ovde ima ljudi koji direktno rade sa CT, reci ce ti oni blize i konkretnije koji su uslovi, koliko piksela, koliko u liniji i koliko na kom delu ekrana sme da ih bude...

Pitanje je samo koliko mrtvih piksela mora da imas da bi ti
zamenili monitor. Mora da ih pozoves.

sikili je napisao(la):
Pitanje je samo koliko mrtvih piksela mora da imas da bi ti
zamenili monitor. Mora da ih pozoves.

vec sam zvao servis i samo su mi rekli da donesem monitor ali nisu hteli nista da mi kazu o neophodnom broju mrtvih piksela, rasporedu itd. U garanciji za monitor pise da je dozvoljeno 1ppm, ali em nisam siguran sta ovo predstavlja, em je to na raznim svetskim jezicima(generičko uputstvo), pitanje je sta Comtrade priznaje.
Zato sam mislio da mi neko ko ima iskustva sa njima kaze sta mi je ciniti.

Uvoznik Samsunga daje 3 M P. vecina se drzi toga ali ima koji to nerade.Nastupi da to znas.Pozdrav.

djuk je napisao(la):
pitanje je sta Comtrade priznaje.
bitnije je sta vazeci zakon priznaje. ti mozes monitor da vratis/zamenis zato sto ima nedostatke, bez obzira da li ih proizvodjac/prodavac priznaje kao takve. ali buduci da je to skakljiva tema i na drugim trzistima, trebalo bi saznati da li je trzisna inspekcija vec imala takve slucajeve i koja je praksa u njihovom resavanju.

ali, ipak, najbitnije pitanje: zasto, dodjavola, nisi pogledao monitor pre nego sto si ga uzeo???

Bahati [SiD] je napisao(la):
ali, ipak, najbitnije pitanje: zasto, dodjavola, nisi pogledao monitor pre nego sto si ga uzeo???

pa zato što ga je moj kum kupio u Comtradovoj radnji u superVeru tako što mu se svideo crni kompjuter :banana: i uz to su mu zapakovali i monitor :cigar:

***... verovatno ce da zamene bez problema, 5 mrtvaka, posebno ako su neki blizu, je puno po svacijim standardima. al' svakako je bezveze upadati u takvu situaciju, sa mogucnoscu da preraste u jos gadniju, zato sto nisi mog'o/hteo/umeo da ga pogledas u radnji...

Ajde lupi jedan SEARCH po ovom forumu.
Problematika je: pixel, subpixel, polozaj istih, ugasen, stalno upaljen, isl. Ja sam jednom prilikom atachovao prevedeni dokument koga se obicno drze svetski proizvodjaci, a koji sam dobio od PRESTIGIO-a. Ne mogu sada da se setim topika, a ako ga ne nadjete, okacicu ga ponovo.

Nazad
Vrh Dno