Šta je novo?

Samsung 172v TFT

Fenomenalan monitor! Koristim ga vec mesec dana na poslu. Radim u 1280X1024 po ceo dan i kao da sedim pored neke uramljene slike :beat: , ozbiljno mnogo je prijatan za rad. Ugao vidljivosti je ogroman, kasnjenje slike je minimalno. Sve preporuke s jednom malom zamerkom. Nije toliko cesto, ali ume da se pojavi primerak za mrtvim pikselom, ako postoji sansa pogledaj ga pre kupovine.

Bez caps-locka molim, Matadore. Ukljucen caps podrazumeva da vices, a to nije pozeljno ovde.

Au, Misho, pa jel si ti video nekad neki drugi TFT ... 172v je bas prosecan monitor... mozda i ispod toga!

172v nije los za te pare ali je daleko od nekog kvaliteta. Na Samsungovom sajtu ima sitnim slovima napisano da vrse zamenu monitora ako ima vise od 5 mrtvih piksela i to samo za V seriju. Meni recimo na 172v nema mrtvaka, ali zato na 152v ima mrtvaka po sred ekrana. Imam jos jedan koji nisam jos pogledao, ali sam cuo da je veliki broj monitora iz ove serije sa mrtvim pikselima.
Sama slika i sve ostalo nije lose, ali me zesce nervira kad je na ekranu crna boja (full screen) sto bljeste neonke sa bocnih strana. Ako neko ima X seriju ovih monitora neka napise nesto, trebalo bi da su bolji, a skupli su 20-ak eurica.

Miso, svi tft-ovi su prijatni za rad i na svima slika pomalo kasni, takodje svi deluju kao uramljena slika, medjutim ovde se trazi nesto vise od proseka :)

Cijena mu je ca. 425€, a ugao vidljivosti i nije toliko velik.
Odličan monitor, a još bolji izbor je svakako 172T.
Ali pored Samsunga ne uzimaj ništa, barem ja ne bih.

||NeX|| je napisao(la):
Cijena mu je ca. 425€, a ugao vidljivosti i nije toliko velik.
Odličan monitor, a još bolji izbor je svakako 172T.
Ali pored Samsunga ne uzimaj ništa, barem ja ne bih.

A zashto samo Samsung? Jel imash neke inf. koje mi nemamo? Jel zbog reklame :)

ma jok, nego ono po meni naj izbor za 17" je svakako 172t, što su svi testovi pokazali, nema mu premca, a u 15" sam svojim očima se uvjerio da je extra, pa tako zaključim da trenutno što se tiće te klase Samsung vodeći.

Vrh Dno