kVu
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.10.2003
- Poena
- 675
pojavila mi se 2 weak sektora pre 15 dana, odradio scandisk iz windowsa on popravio šta je imao i sad mi stoji tako na jednom weak sektoru danima. U sentinelu je health 99%, smart uredno izbacuje log pri dizanju sistema. Probao sam i da popravim taj jedan weak sektor sa hdd regeneratorom međutim on je izbacio da je disk savršen i da nema bad sektora. Da li da žurim sa kupovinom bekapa ili mislite da još uvek nema potrebe?
hdd je već imao jednu "situaciju" prošle godine kada je nakon nestanka struje hd prebacio u raw pa je morao da se radi format.
kad sam već ovde da pitam i za drugi hard koji ima još čudniji problem. u pitanju je wd 500gb green koji je radio externo u boxu. hdd je povremeno "ispadao" iz struje da bi se momenat kasnije ponovo inicijalizovao i proradio. kao kad bi neko izbo i ubo kabl. mislio sam prvo da je to možda do kabla ili boxa ali isto se dešava i kada se ubaci kao interni hdd. nigde nisam video da je neko imao problem sa strujom na hdd. situacija se donekle popravila kad sam mu isključio cache u device manageru. ima li neko ideju šta to može da bude?
kad sam već ovde da pitam i za drugi hard koji ima još čudniji problem. u pitanju je wd 500gb green koji je radio externo u boxu. hdd je povremeno "ispadao" iz struje da bi se momenat kasnije ponovo inicijalizovao i proradio. kao kad bi neko izbo i ubo kabl. mislio sam prvo da je to možda do kabla ili boxa ali isto se dešava i kada se ubaci kao interni hdd. nigde nisam video da je neko imao problem sa strujom na hdd. situacija se donekle popravila kad sam mu isključio cache u device manageru. ima li neko ideju šta to može da bude?