Šta je novo?

Samsug 940N

Učlanjen(a)
10.12.2007
Poena
304
Danas sam kupio monitor(samsung 490N)19'',instalirao sam drajver i podesio rezoluciju na 1280x1024.Neznam kako da podesim(desni klik-properties/settings)ono 1 i 2 (neznam tacno kako se to zove necu da lupam).Evo kako mi je sad podeseno 1:
80094913fz4.jpg

2:
59661653do9.jpg

Kako mi vi preporucujete da ovo podesim,da li neko ima isti monitor(da mi kaze kako je podesio,ako mu dobro radi),ili ako neko zna.I da,primetio sam kako mi slika nekad kasni i stvaraju se ''talasi''.Pomozite!:type:

Da ovde svi govore kako su podeslili na 75 Hertz i vise,a meni je u prvom ponudjeno samo 60 i 70 Hertz.Da li su misle na ovo pod 2?

Zavisi od monitora. Dosta TFT-ova nudi samo 60Hz, a neki čak tih 75Hz interno smanje na 60Hz, pa ti dođe na isto.
S obzirom da refresh rate nema uticaj na stabilnost slike na TFT-u, apsolutno je nebitno koju ćeš vrednost izabrati. Probaj obe, pa ako eventualno na nekoj primećuješ anomalije izaberi onu drugu.

U vezi sa druge dve slike. Nadam se da si svestan da podešavanje rezolucije i refresh-a na sekundarnom displeju nema nikakvu funkciju ako nisi zakačio drugi monitor.

Zavisi od monitora. Dosta TFT-ova nudi samo 60Hz, a neki čak tih 75Hz interno smanje na 60Hz, pa ti dođe na isto.
S obzirom da refresh rate nema uticaj na stabilnost slike na TFT-u, apsolutno je nebitno koju ćeš vrednost izabrati. Probaj obe, pa ako eventualno na nekoj primećuješ anomalije izaberi onu drugu.

U vezi sa druge dve slike. Nadam se da si svestan da podešavanje rezolucije i refresh-a na sekundarnom displeju nema nikakvu funkciju ako nisi zakačio drugi monitor.

Hvala ti.Da pretpostavio sam,ali me je bunilo zato sto sam cuo to vise od 75Hz,a tu sam jedino nasao.Stavio sam na 70Hz slika mnogo bolje leze na oci.:wave:

Poslednja izmena:
Upravo tako... "ono pod 2" ti je bitno samo ako ti taj samsung služi kao secundary displey...
btw... nije 490n već 940n!

To "više od 75Hz" što si pročitao se sigurno odnosi na CRT monitore.

Kod mene stoji na 75Hz (isti taj monitor), mada realno ne vidim razliku izmedju 60 i 75. :p

Moze i za 1280x1024 75Hz. Probaj da reinstaliras drajvere od graficke, mada kao sto sam vec rekao razlika realno nije uocljiva.

Ogranicenja kombinacija rezolucije i osvezavanja su iz drajvere od monitora, ako me secanje dobro sluzi treba da odcekiras polje "hide modes that this monitor cannot display" u Desktop/Properties/Settings/Advanced/Monitor tabu i onda ces moci da izaberes i vece osvezavanje.

Meni isti monitor prikljucen na razne konfiguracije (graficke kartice) moze da radi na raznoraznim frekvencijama od 60 do 75MHz ali negde je ponudjeno samo 60, negde 60 i 70, negde citav niz od 60 do 75MHz tako da zakljucujem da to zavisi od graficke kartice i instaliranih drajvera. Naravno sve ovo sa cekiranim "hide modes that this monitor cannot display".

Nazad
Vrh Dno